Köpråd: Kombi, 20.000kr

Hej, sökert efter en kombi i prisklassen 20.000kr. Ser helst att abs, antisladd och diverse saker för säkerhet finns då den kommer fungera som transport människor och småbarn! Så låg bränsleförbrukning som möjligt är ju alltid ett plus! Vilken modell skulle ni tipsa om? Hur är volvos v40 modell? Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Kombi, 20.000kr



Ford Mondeo Mk3. Bra, modern, driftsäker bil. Min 2.0a drar 0.8 blandad


Är det någonting man ska tänka på då man kollar runt på annonser på dessa? Någonting som ska vara bytt? Kamremsintervall? Rost? Osv.. Mvh


ser att du har en passat på din visningsbild ... inget fel på de bilarna ?


Kolla noga om ni ska köpa en V40. Den är mycket liten. Skulle inte kalla den kombi... Barnvagn är bara att glömma. 1.6-1.8 har franska växellådor som inte är kul. 2.0 är ok men en 2.0T är idealet. De går billigt. En gammal V70 är väl bra? Lite törstig förvisso. Saab 9-5 kan man få sjukt billigt nu. Mercedes W201 kombi. 200/230 är snål. Men de rostar. Kör ni mycket? Diesel?


Kamkedja så det finns inget sånt som behöver bytas. Det som brukar fara är bakhjulslager och att handbromsen tar dåligt. Om handbromsen tar dåligt så kan du pruta ner bilen rätt bra, ny wire kostar 700:- och min blev jättebra efter det. På farsans har vi bytt båda oken också. Rost så kolla i falsen på dörrarna och bagageluckan, även runt handtaget på bagageluckan. Rekommenderar även en med tyg då skinnet är billigt och känns plastigt... Väldigt hårt och kallt blir det.


Stämmer bra. Har helskinn i min Mondeo, sviiiiiiinkallt.. Men en Mondeo är väl inte fel, kan lista det delar jag bytt under ett års tid. Insug AC-Kompressor Fjädrar Fjäderbenslagringar


Insuget är dock på dom flesta bytt tills nu, var främst bara dom första som fick problem med insuget. Kan även tillägga att generatorn kan fara ibland men det är sällan, kostar ca 1500.- ny dock så byter man remmen och spännaren samtidigt så det går på ca 2500-3000:-.


De flesta Mondeos mellan 01-04 (?) måste byta insug innan 15-18000 mil, jag bytte min vid 15000 då det glappade som fan i spjällen, eller ja axeln rättare sagt.. Vissa tar bara bort axeln & spjällen och det funkar utmärkt och det kostar ingenting..


Har en Saab 9-5 mycket bra bil med comfort och drift säker som säljes för 23500kr 20000kt vid extremt snabb affär! Med vänlig hälsning, Alex






mondeo rostar, dåliga motorer volvo v40 rostar, annars är den enda motorn som funkar är 2.0T skulle dock rekomendera en saab 9-5, mest bil för pengarna


skulle t4an va dålig ?


glömde den motorn, den är bra, men 2.0i o neråt är ju bara skit


Dåliga motorer på vilket sätt?


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=84417 bara o läsa!


???


Det där var en länk som handlar om problemen med den i S/V40 1.8i ganska ovanliga Mistubishi 1.8GDI motorn, den vanligaste förekommande är 1.8 som är däremot en utmärkt Renaultmotor, finns även i 1.6 storlek, bägge dessa motorer är i mitt tycke bättre än bilen i övrigt då S/V40 är nästintill självupplösande pga rost.


Jag uppfattade det som att mondeon har dåliga motorer?


Avensis med VVTi motorn. Accord. Mondeo som tidigare nämnts. Marea Weekend, snål, tyst och rymlig underdog, provkör en innan du ratar den.


Ja, det var vad som skrevs och det du "fetade till" i din fråga, vad Mits 1.8i har med Mondeos motorer att göra förstår inte jag heller Antagligen missade Funkiee detta och antog att det var Mits 1.8i du undrade om.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka