KÖPRÅD: Saab 9-5 2.0t års:06-07 eller Saab 9-3 Sportcombi 06 och uppåt.

Hej ! Jag har dessa 2 bilarna i tankarna. Dom ligger i ungefär samma prisklass. Och jag undrar vad det är för skillnad på dessa bilar? Saker som "BioPower" osv är uppenbart. Men vad skiljer dessa 2 bilar åt egentligen? Är 9-3an mindre? Är den lyxigare? Kan ingeting om Saab så var tvungen att fråga. Sen lite random frågor.. Håller Saab bra överlag? Nu finns det ju måndagsexemplar av alla bilar, men överlag? Hur dyra är dom att serva? Om vi jämför med BMW tex. Antar att dom är billigare att serva än BMW, men är det stor skillnad? Cirka alltså? Har hört att man får massor bil för pengarna när det gäller Saab, iaf dom lite nyare. Stämmer detta? Har sett att man kan få en välutrustad Saab 9-5 för runt 50-55k, med Xenon och allt. Verkar ju sjukt bra. Då jag tidigare kollat på BMW 318 e46:or. Och då verkar det som att man får ganska lite bil för pengarna..



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Saab 9-5 2.0t års:06-07 eller Saab 9-3 Sportcombi 06 och uppåt.



Ta dessa frågor här istället: http://forum.saabturboclub.com/index.ph . 0fe4c8e6e4 Annars kan jag säga att Saab 9-3 -06 är en sjukt skön bil med mycket extra och billiga att serva. Delar finns så det är ingen fara, deras motorer är världs kända att hålla mycket bra.


Vore jag du skulle jag inte köpa en tråkig Saab utan en med lite kraft i. 9-5 aero, då får du så jäävla mkt bil för pengarna och det mesta i utrustningsväg! 9-5 eller 9-3, men AERO är givet!! Haft 4 Saabar, underbara bilar för pengarna!!


Men jag tror han har en gräns vid 45000kr, och det får man ingen vettig aero för...


Är rätt sugen på en Aero. Men vet inte om jag gillar 9-5 Aero. Modellen är inte jättesnygg. Vad drar en Aero? Har hört 0.8-0.9 blandad körning?


Ja, typ 45k. Men det kan bli mer eller mindre. Beror hur mycket jag får jobba där jag är nu.


Ja det e inte gratis, men det räcker med en sån som jag har om man vill vara lite ekonomisk. Sen går det alltid att chippa den... Som jag ska göra framåt våren i Norrköping hos Nordic En aero är dyrare att äga i försäkringar och bränslet...


Ja, anledningen att jag blev lite sugen på en Aero var att jag hörde att dom drog runt 0.8 blandad körning. Annars skulle jag inte fundera på en Aero ens. Vad är det för skillnad på en 9-5 årsm: 06 och din 9-3a?


9-5:an är större och tyngre. Du som inte har en familj ska nog välja en 9-3:a, 9-5:an är ju för stor och omodern i designen, asful inredning och klumpig...


hmm ok, får se






Men gå in på saab forumet och fråga istället http://forum.saabturboclub.com/index.ph . 0fe4c8e6e4


Dina frågeställningar beror på vilken BMW du jämför med, en 318i E46 dras med klart lägre kostnader än en SAAB 9-5 men är också en mindre bil med lite mindre motor. Om du istället jämför två motsvarande modeller från SAAB och BMW är ingen av dem varken dyra bilar i drift eller dyra jämfört med varandra. SAAB är bra bilar men som inför alla köp får man läsa på om svagheterna på just den modell man är intresserad av. Du får mycket bil för pengarna i en SAAB om du fokuserar på utrustning, årsmodell och mätarställning men det betyder inte att SAAB per automatik är det bättre valet. En del hade föredragit en äldre bil med mer motor och ännu mer utrustning, andra hade köpt en nyare bil av lite enklare snitt och en tredje kanske lägger till en slant extra för motsvarande bil av ett annat märke. Om du inte regelbundet kör längre sträckor eller har med dig bekanta och skymmande last så tror jag en 9-3 blir lite roligare och mindre klumpig att leva med.


Jag kör Norrköping-Vingåker ganska ofta. Vet inte om det räknas som långa sträckor? det är ju drygt 9mil enkel resa. Du tror inte att 9-3 blir bra om man kör långa sträckor? Kombi är nödvändigt, då tjejen ska skaffa hund när som. Väldigt skönt att ha kombi annars med.


9-3 är då ett givet val, långa sträckor är 20-40 mil...


En 9-5a kan du nog aldrig få ner till 0,8 blandat. Jag har en -09 2,0T och snittar 0,96 blandad, visserligen automat men ändå.


Hmm ok finns det nån styling till dom? typ 9-5orna kan man ju foilera kromet runt lysen och grill, det var det jag var sugen på att göra om man skaffade en 9-5a.


Okej. Så en 9-3 drar märkbart mindre?


En 9-3:a kan du styla till så att den ser ut som en aero, det är det jag ska göra nu


Ja


Ohh nice. projekttråd? Kan man sätta dit en vanlig stereo i en 9-3a? Ser inte så ut



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka