Köpråd: Kanske för många krav?

Dags för att byta bil! Men kan verkligen inte hitta den rätta bilen, så jag vänder mej till er Har kollat lite på xc70/90 -08/09, v70 t6 awd -08, bmw 330xd/xi, audi a4/a6 allroad, Touareg. Men tycker mej finna brister i alla dessa bilar. Har i dagens läge en 535d, visst den går bra drar inte allt för mycket osv. Men vill ha en fyrhjulsdriven bil. Helst lite högre, behöver inte var lika mkt power som i BMW´n. Spelar ingen roll om det är diesel eller bensin. Vi kör inte så jäkla mkt ändå. Som ni märker så verkligen jag verkligen inte vad jag vill ha. Men ni kanske kan se den röda tråden i mitt tänk. Den ska var duglig att ta oss fram till dörren, bor på landet så det kan var mkt snö och oplogat ibland. Vi kör en del hästtransport samt att jag jagar och fiskar mkt, även då kan det var till stor fördel att ha fyrhjulsdrift. Naturligtvis så ska det inte köras nån offroadkörning då hade ju köpt en gammal range rover. Det ska helt enkelt vara en vanlig kombi/suv, men lite mer motor och lite bättre framkomlighet. /Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Kanske för många krav?



Lite nyare xc90 med största d5 an kanske skulle passa ? Nya dieseln går klockrent!


Tanken har slagit mig, men dom står lite högt i pris. Glömde kanske skriva att maxpris är runt 180,000. Men vad jag har läst om xc90 är att drvlinan är för klen konstruerad förhållande till bilens vikt, att det brukar kunna ställa till problem. Fast det kanske inte stämmer?


Du får en ganska vettig xc90 för 180.000kr , men då hittar du årsmodell 06-07 någonstans ,tyvärr inte nya dieseln då heller men den gamla har inte heller några direkta brister förutom mindre hästkrafter! Problem med drivlinan har jag läst nått om men inte direkt hört att det ska stämma från någon som har xc90 , min far har en xc90 d5 som han köpte ny 06 och den har gått 12500 felfria mil , dock alltid välservad! Jag har själv planer på att byta bort min v70 mot antingen en xc90 eller xc60! Den enda nackdelen jag har med xc90 är oduglig svängradie & konstant fyrhjulsdrift , men överens kommet tycker jag


Subaru då? en Legacy elr Forester. lite tråkiga bilar kanske men har inte hört mkt dåligt om dom.


Ja det som jag har läst kan ju vara från dom som fått ett måndags ex, som min 535a! finns ingen bil som jag haft så mkt fel på. Man kanske ska kolla vidare på en xc90 då, 12500 felfria mil har jag aldrig haft på nån bil


Jo det är ju som du säger, lite tråkiga. men visst det finns ju en 3.0L variant som är rätt ok


Självklart är ju slitagedelar som bromsar osv bytt med tiden samt någon lampa som bytts , men motor & drivlinan går kanon , kamrem bytt och service intervallerna följda , vid 10.000mil byttes oljan i automatlådan , men pappa tjata till sig det bytet för han ville ha i fräsch olja för han drar husvagn mycket så han ville byta i förebyggande syfte! Men var absolut inga fel innan! Ska man tro han så är det absolut en prisvärd bil som förhöjer kvaliteten på tiden man åker bil!


Vill minnas att det ska någon förändring från årsmodell 2006 till 2007? vet du vad det är för skillnad?


Bilen fick en facelift 07 skulle jag tro , små förändringar av drivlinan haldex vill jag tro iaf! Inte helt 100% på det , men sen kom ju 6stegade lådan 2006 istället för den 5stegade som sitter i tidigare modeller , partikelfiltrer kom 2006 också , har jag helt fel finns nog rätt information på exempelvis Volvos hemsida där du enkelt hittar deras produktblad med deras nyheter angående just xc90 eller berörd bil modell från just Volvo.






En 530i eller 530d med fyrhjulsdrift är ett kort steg bort om man äger en 535d, fast de har du kanske redan valt bort?


Konstant 4-hjulsdrift? Ska inte säga att jag vet men alla andra Volvo med Haldex driver ju inte konstant för att spara soppa mm.


finns ju många andra märken som suv som du kan få för det priset. även under.


Inte ? 90-95% ligger på framhjulen sen 5-10% på bakhjulen , iaf på xc90 från 2006, vid behov överförs en del till bakhjulen som då haldex styr! Läs typ Wikipedia såser du att mina siffror stämmer , med andra ord har xc90 konstant fyrhjulsdrift , eller som Wikipedia kallar det allhjuls drift


Ahh ok, fick för mig att det var viscon som drev lite bak hela tiden och Haldexen kunde koppla ur helt.


Subaru de bygger bilar som passar dig



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka