Köpråd: chrysler 300c 2007

vad är fördelarna och nackdelarna med de? det är 2,7 auto bilen har gått ca 14t mil servad och går bra enligt säljaren. priset är mellan 65-70 tkr vill gärna veta om de här är bekymmersfria bilar och om deras växellådor krånglar som på andra Chrysler modeller. reservdelar, dyr service? är det kamkedja på de? några med erfarenheter? väldigt tacksam för råd och tips MVH



Svar på inlägget: Köpråd: chrysler 300c 2007



vet bara att en polare har en sådan, verkar strula mycket för han .. har för mig det har varit diverse el fel + att bilen hinkar i sig enorma mängder bensin min audi med 8a går billigare, ganska mycket billigare också


Oljan ska man ha koll på. Speciellt på den lilla motorn. Bromskivor fram är visst något man bör ha koll på med. snittar väl ca litern så den är ju inte så dyr.


okej! 2.7 är inte så farlig. jag tänkte mest såna där dyra fel som bara händer med Chrysler voyager, typ växellådan pajar efter 3000 mil osv. jag har inte lyckats hitta inlägg om allvarliga problem med 300c snarare tvärtom, därför vände jag mig hit och tänkte kolla med er som har erfarenhet med amerikanska bilar.


Så länge man verkligen sköter servicen och har koll på den så ska de inte vara några problem. I med du nämner lilla motorn så måste du ha koll på oljan då de lätt slammar igen. Och vad som än står i serviceboken så ska växellådsoljan bytas med jämna mellanrum.


enligt min polaren snittar han mellan 1,5-2,0 blandat


Låter ganska högt. 1-1,5 gissar jag mer. De gäller ju lugn körning och de är mycket inviduellt hur man kör när de gäller v6 och större motorer.


tyckte också det lät mycket men en stor tung jänkare med liten motor kan inte va annat än törstig


okej det låter mycket! ska se hur mycket den drar när jag provkör en annan sak är att det står att det e en 07a men när man kollar in på vägverket så står det modellår 2005 och första gången i trafiken 2007 ingen import. innebär det att modellen är från 2005 eller har det inget betydelse? några andra saker man ska tänka på när man kollar och testar 300c?


är det kamkedja på de?






En bil producerad 2005 som inte blev såld förrän 2007 typ.


Ja de ska vara kamkedja på 2,7an. De är kamrem på de större. Lyssna till kamkedjan med förresten. De ska inte knacka något. Om den är svensksåld så är den såld 2 år efter tillverkningen. De är visst grymt sega att få ut. De är nämligen köparens marknad när de gäller stora motorer.


ska man verkligen satsa på en sån om man får den till ett bra pris?


Du får ju räkna med att den är dyrare än en svenssonbil. Vill du verkligen ha bilen så köp. Du får en bil som inte alla andra har. Kolla över den noggrannt bara innan. Den ska ha alla stämplar såklart.


Okej! ska åka och kolla på den nästa vecka iaf behöver prisförslag så jag inte betalar mer än va marknaden ger för de. gått 14t mil 20" s&v däck hel skin skattad och besiktad full servad stereo med GPS el hiss, speglar, stolar etc ser bra ut i lacken förutom en liten repa på skärmen. 85 tkr ligger den på. 2005a fast tagen 07 vad tycker ni?


De är stora stereon? Alltså stor skärm? Repor kan man nästan räkna med efter några år. Försök få ner den 5 tusen till. Provkör den ordentligt. Se om du kan få ha den en timme och se vad du verkligen tycker om den. Svårt och säga då de är du som ska ha den. Jag själv hade slagit till om den går bra och den är välservad. Men då har jag ju fallit för moderna amerikaner.


a storskärm med navi. vadådå?


De är den man är ute efter ju när man ska ha bilen. Inte många som har den har jag märkt då jag kollade runt på de innan jag köpte cadillac istället


men en sak jag inte fattar och det är det med ratt-knapparna som styr färddatorn. just denna bilen har inte några knappar på ratten hur styrs färddatorn då? eller är det någon äldre variant som inte har färddator? har du någon erfarenhet av de? har sökt både på youtube och google men inte lyckades hitta en utan rattknappar enligt säljaren så är bilen fullutrustad o_O


Jag köpte min 2.7:a ny 2009. Den har fått nya bromsskivor fram. Vanligt fel. Även nånting till xenonljusen är bytt "Ljusenheten" då den flippade ur. (vilket gjorde att hela bilen blinkade som ett flipperspel) I övrigt går den bra och dessa är MYCKET billiga i drift! Den som säger något annat har aldrig haft någon! På långa sträckor är jag nere på 0.89 l/mil och normal körning hemma ligger jag på 0.97 l/mil. Bilen körs dock inte på vintern. Med den lilla sexan i är bilen mycket trött. Tro mig. Den växlar gärna ner om man drar på och skickar iväg varvräknaren mot sjuka varvtal för att få fart på åbäket. Kör lungt och finn dig i att bli frånåkt av de flesta. Men bilen väcker enorm uppmärksamhet trots att den funnits ett tag. Det kommer ofta fram folk till mig och vill titta. Bromsskivor och nåt irriterande elfel nån gång ska du vara beredd på. Motor och låda fungerar klockrent och de 2 herrar jag pratat med som kör dessa som taxi har inte haft bekymmer med drivlinan. Edit: Den var faktiskt ute och kördes i snön för någon månad sedan. Går bra i snön. Min har ESP utan det inkopplat blir den lite "sladdbenägen" provade.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka