Köpråd, Kombi med vettig plats som inte drar någonting för högst 35000 (v40, passat, golf?)

Har tröttnat på att ha hunden i framsättet där ingen person över 160 cm kan sitta då bilstolen tar upp tre säten (två bak+ framsätet). Jag har en focus 06 idag som jag kanske skulle bytt ut direkt när barnet kom då den helt enkelt är för liten. Den affär jag är ute efter är att försöka byta ner mig i årsmodell (helst något från 00 och framåt) men byta upp mig storleksmässigt. Skulle gissa på att jag kan få 35000 som max för min bil pga lite skador (rost..) Har bara blivit så snål nu när jag har kört på etanol och haft skatt på under tusenlappen några år. Så en låg bensinförbrukning är ett måste, kör alldeles för lite för att äga en disel tyvärr. Vill även ha bra säkerhet vilket har gjort att vissa märken och modeller har gått bort, vill inte gå under tre stjärnor. Dessutom så ska inte bilen gå sönder! Detta har gjort att några franska bilar har försvunnit från listan. Har snöat in på både passat och golf, passat har jag provkört en och blev väldigt förtjust i men tycker egentligen att de drar för mycket. Golfen är jag rädd för att den blir för liten, annars är den perfekt. Har också kollat lite på volvo v40, är inga bilar jag har erfarenhet av sedan innan men verkar vara ganska ok i pris/bensinförbrukning. Den har dessutom den stora fördelen att vi kan antagligen laga den utan för stora problem. Helst skulle resten av familjen sett att det blev en mercedez men det är nog alldeles för dyrt att äga enligt mig. Hur omöjliga är mina krav till budgeten egentligen?



Svar på inlägget: Köpråd, Kombi med vettig plats som inte drar någonting för högst 35000 (v40, passat, golf?)



V40 fas 2 mindre rost på dom helt ok 2,0t drar inte farligt mycket och är go att köra är skapligt lätt skruvade


http://www.blocket.se/kalmar/Opel_Astra . =7&w=3 fina bilar, går billigt EuroNCAP Fem stjärnor, säker bil ochså!


Kan ju bara säga mitt tycke här, men en V40 enligt mig är mindre i lastutrymme gentemot min Saab 9000. Förespråkar inte Saab men kan ju säga att Saab 9-5 får du plats med mängder i, hade en dubbel 2 låda dock anpassad för bilen fick ändå in en barnvagn 3 reseväskor och 4 pers + mig i bilen och alla var glada och nöjda och inte stela efter en resa på 90 mil .P men chansen finns att dem går sönder ju så kanske inte en bra kandidat ändå. Men då finns det ju alltid Opel som jag såg varit uppe väldigt rymliga må jag säga och garanterat rätt så säkra bilar. Lycka till!


V40 får man ju knappt plats med barnvagn i...


Opel har jag med varit inne på, vectran. Men de behöver byta kamremmen oftare än normalt och det är en sak vi inte kan göra själv, därför föll den bort. Hur det är med astran vet jag faktiskt inte. Saab 9-5 är en nja bil, vill inte behöva tillverka egna reservdelar;) Känns osäkert tycker jag men annars verkar det som om de borde passa. Jag har inte tittat på någon v40 eller golf än kan tilläggas så vet inte hur de är i storleken inuti. Såg att jag inte heller skrev att min nuvarande bil är en halvkombi, kan vara därför vi inte längre får plats.


vilka årsmodeller har du kollat av Vectra? efter -02 (C) har dom kedja.


Kan instämma med dina farhågor om oplen, men angående 9-5 så förstår jag inte vad du menar med hemmagjorda lösningar, då jag ägt en själv. Och det ända jag gjorde med den var service på 3000 mil, (rullat 28,000 mil vid inköp) Och V40 & Golf är bra kvalitetsbilar, men lämpar sig mer för personer med barn utan barnvagn. Lycka till!


Röster på passat! bra lastutrymme,komfort!


Inte för att vara sån & för att jag äger en själv men.. Mondeo är en riktigt bra bil (enligt mig)...






Kommer inte ihåg vilken årsmodell på vectra jag tittade på, men kamrem hade den. Men om de har kamkedja efter 02 kan en sådan vara intressant. Med saab 9-5 vill jag inte stå utan reservdelar. Vet inte hur det ser ut med utbudet av piratkopior och kvalitén på dem. Mondeo har jag kört för många år sedan, jag är skeptisk till en ny ford och speciellt mondeo pga problem med den förra.


http://www.blocket.se/kronoberg/Opel_Ve . =7&w=3 exempel på en sådan med kedja. den är även störst i klassen!


Fast med en snabbkoll ligger de flesta över min budget. Nu har jag inte jättebråttom att hitta ny bil så får hålla ögonen öppna. Men jag blir lite skeptisk till den opeln, tycker den verkar för billig vilket aldrig är bra


mercedes w210 med någon mindre bensinare i. om man hittar en rostfri. går bra och driftsäkra. har hamkedia. annars funkar c-klass helt ok. lite liten skuff. annan bil och kika på är skoda oktavia. tråkiga med driftsäkra och hyfsat rymliga. doch kamrem.


Vill bara påminna dig om att det tillverkas delar till 9-5 så var titta inte bort från den för prismässigt är den bra och den går bra med en bränsleförbrukning som antagligen kommer falla dig i smaken!


Även om tillverkningen av bilar har lagts ner tillverkas det fortfarande reservdelar. Saab är/var en del av GM och delar mycket med Opel, Cheva, Cadillac m.m. Så tillgång av reservdelar är inga problem alls, och köper du en Saab får du mycket bil för pengarna idag! Opel Vectra C är en bra bil det med. Den har samma bottenplatta som 9-3, och 2.0T är samma motor som i 9-3an den med. Även här får du mycket bil för pengarna. Själv köpte jag en Vectra C kombi för några månader sedan och är jättenöjd. Bagaget är fett stort! Barnvagnen går in på längden


Jag har en Saab 9-5 -99 2.0t med t5 motor, skattad och bes i fint skick den vill jag ha 22000kr prutat och klart ligger på blocket för 25000kr


Köpråd, Kombi med vettig plats som inte drar någonting för högst 35000 (v40, passat, golf?) Vad är det bilen inte ska dra? Bensin, diesel eller släpkärra? Dessutom så ska inte bilen gå sönder! Den bilen finns inte!! /Benny


Hen förväntar sig att hitta en bil som är omöjlig att finna tyvärr.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka