Köpråd: Mellan/stor kombi som familjebil för ca 60 000 kr

Hej, Köpråd som första post. Har "lurkat" bland forumen i ett par år och läst typ de flesta köprådstrådarna i samma tema, men tycker fortfarande att det är en jungel. Nu är det oundvikligt att införskaffa bil, en förstabil därtill. Då barnen har lite mer aktiviteter och behöver åka runt med dem lite mer. Ska användas som bruksbil att transportera familjen med, som består av två vuxna och två barn i förskoleåldern. Kommer att köras mest i stadsmiljö och åka ca 25 mil då och då för att besöka familj och släkt. Jag har kört på lagliga hastigheter hittills, men det kan ha berott på jag alltid ha kört andras bilar Körglad ligger inte högt på min list då jag inte har nåt vidare intresse eller känsla för sånt ännu. Spottar ur mig de vanliga termerna: - ekonomisk (underhåll, bränsle, försäkring) - säker - pålitlig (drift) När jag har sökt på blocket har jag begränsat till max 60 000kr, 2002 och framåt och max 20 000 mil. Krav är parkeringssensor bak. De modeller jag har tittat mest på är: - BMW 525 - V70 - Nissan Primera - Skoda Octavia De märken jag fortfarande är öppen för: Citroen, Peugeot, Opel, Honda, Toyota och Volkswagen Märken jag har typ valt bort: Renault, Mazda (all forumsnack om rost), Audi Som med allt jag köper är jag ute efter bäst pris/prestanda. Men eftersom rå bilprestanda inte ligger så högt på min lista så får väl det översättas med bäst utrustningsnivå. Har allmänt tummen mitt i handen, kan tänka mig att fixa grejer själv om det inte krävs specialverktyg eller nåt.



Svar på inlägget: Köpråd: Mellan/stor kombi som familjebil för ca 60 000 kr



Jag tycker du ska ta en titt på Honda Accord också.


Honda Accord. Toyota Avensis. Citroën C5. Peugeot 407. Trevliga bilar med fin komfort och god ekonomi, Fransoserna har dock ett mera fallande andrahandsvärde än Japsarna. V70 och BMW 525 är stora och rymliga men inte så snälla på:Servicekostnader, större motor, fler tändstift, oljemängd osv. Bränslet, fler cylindrar vill ha mera bränsle. Skatt, tunga bilar runt 1800kg. Försäkringspremie. Jämförelsevis med de Japanska förslagen. Åk och provkör för att själv bilda dig en uppfattning om känslan i dom, smaken är som bekant delad. Att du kan tänka dig en Skoda & VW men inte en AUDI begriper jag inte då dessa delar i princip all teknologi under "skalet" likaså Nissan Primera och Renault Laguna delar mycket teknologi och har ett nära samarbete.


SAAB 9-5 Aero -04 -05 är mitt förslag Eller varför inte Opel Vectra, Ford Mondeo. Två stora bagagesväljare som bräcker de flesta kombibilarna vad det gäller bagageutrymmet.


Den finns med på listan, men det finns inte så många exemplar ute. Finns det nån årsmodell eller motorlaternativ att föredra framför andra?


Jag har en 04a med 2.4 litersmotorn, en fullutrustad executive med manuell 6växlad låda. Jag kan inte komma på något negativt att säga om den vad gäller pålitlighet och lastutrymmen. En med mindre motor blir billigare i bränsleförbrukning och det finns tystare bilar på marknaden. Min drar 0.85 i snitt mellan tankstoppen, alltså verklig förbrukning. Jag skulle själv kunna tänka mig en nyare med samma kaross då den fått lite bättre färddator och smådetaljer. Dessutom en japs med bra benutrymme fram.


Får man fråga varför du inte vill ha parksensor?


TS vill ha det. Han/hon vill kunna välja bort modeller där det inte fanns som tillval ens. (Bättre att lära sig köra bil imho men..)


Tvärt om han har parkeringssensorer som ett krav och undrar om det finns några modeller utan sensorer som han kan bortse från. Edit: Oj, Matteeee hann före.


Enligt det du beskriver låter det som att det är en Toyota Avensis 1,8 du ska ha, utan tvekan. Man kan säkert chansa på en Peugeot eller en VW Passat, men med tanke på hur mycket problem de har och Serviceverkstädernas dåliga rykte så skulle jag avråda från en sådan. Accord har jag haft och rekommenderar den starkt, men det är en bil som riktar sig mer till den som vill ha en extra körglad bil att kunna serva och meka själv lätt med och är inte direkt optimerad för bästa bränsleekonomi eller ägandekostnader (dyr i försäkring bla). Toyota har även en lång lista på punkter de går igenom under en vanlig service. Det är rätt unikt idag, då de flesta verkar nöja sig med att byta olja och kolla mönsterdjup på däcken.






Mest bil för pengarna är tveklöst en Saab just nu om man ser till utrustning årsmodell mil kontra pris.


BMW E39 helt klart. Komfort och BMW kvalite väger upp de extra decilitrarna den drar om du jämför med nån Skoda Felicia eller vad dem heter. Annars E46 om inte de är för små?


Ja en e39a är inte alls fel! Underbara bilar


Jaha, ok. Då missuppfattade jag det hela Nä E39 är inte heller en tokig bil. MEN mer mil äldre bil o antagligen högre förbrukning.


Tack alla som tagit sig mödan och svarat. Jag har nu spanat in följande objekt: http://www.blocket.se/malmo/Saab_9_5_Ae . _3&w=3 Just denna Saab verkar ha kraftig motor. Men verkar bra utrustad i övrigt. Kanske för billig? Varningstecken på det? http://www.blocket.se/helsingborg/Toyot . _3&w=3 Allmänt känns Avensis som det är ganska bra andrahandsvärde så den ligger närmare mitt budgettak. Tacksam för kommentarer!


Synd att inte 1,8:an verkar finnas med "muppsensorer" för motorn är mycket snålare och säkert billigare i skatt och försäkring. Dessutom kan man säkert köra den motorn på E10 (Blyfri 95 med 10% inblandning av Etanol). http://www.blocket.se/stockholm/Toyota_ . _3&w=3 http://www.blocket.se/alvsborg/Toyota_A . tm?ca=23_3 Jag har backsensorer men de tjuter ju när det är 30cm kvar, man måste ändå kolla om det inte är gott om plats. Dessutom tjuter de konstant när det kommer snö över dem.


En 9-5 Aero har rejält med motor under huven men kan inte mäta sig med Toyota när det gäller driftsäkerhet eller ekonomi även om SAAB varken är dyr eller opålitlig. Frågar du mig är en SAAB ändå mycket mer bil per krona även om du inte sätter prestanda, körglädje och dylikt högst på listan. Priset känns inte orimligt de bilarna ligger väldigt lågt i värde.


Jag har läst att det är kamrem på 1,8:an och kamkedja på 2,0:an, är det inte till 2,0:ans fördel? Skatten verkar skilja sig 500 kr om året. Försäkring har jag givetvis ingen aning om. I vilket fall har jag varit och tittat på nämnda SAAB. Kosmetiskt såg den bra ut både invändigt och utvändigt. Ingen rost vad jag kunde se på hundbenet och bakluckekarmen var där en liten liten fläck som började bubbla. Fick inte tillfälle att testköra på motorväg, körde endast en kort sträcka landsväg. Inga konstiga ljud eller nåt. Kontrollerade inte motorn eller oljan. Det enda skumma är att det skedde ett ägarbyte samma dag som annonsen las ut. Säljaren skrev över bilen till sin kompis då. Både säljaren och kompisen var närvarande när jag tittade på den. Säljaren har haft bilen i en månad och köpte enligt utsago från en äldre herre från Småland. Vilket serviceboken intygade om då den senaste servicen gjordes i småland i juli. Fick ingen vettig förklaring till varför de gjorde ägarbytet. Har ni nån teori om varför man gör så? I helhet var jag nöjd med det jag såg iaf.


Välkommen till G.org. Ang Avensis 1.8 & 2.0 bägge har kamkedja om bilen är nyare än -00 då kamkedja och VVT-i infördes, den du länkade är en -03 och har alltså kamkedja. Att dom byter ägare på det viset känns långsökt, men det är ju deras sak, bilen blir inte sämre för det (förutom en ägare till å pappret). Den ställdes även på den 14feb, kontrollera så skatten blir betald, det syns inte på transportstyrlesens sida ännu, avin bör /kommit/komma vilken dag som helst. Den har 7ägare totalt. Titta på SAAB annonsen, troligtvis inte den första annonsen han gör, fint uppdelad, tydlig, välbeskrivande, vill ha snabb affär(först till kvarn) , säkerligen någon som sålt en och annan bil. Rätt pris.


http://www.blocket.se/malmo/Saab_9_5_Ae . _3&w=3 Varning utfärdas för denna annons. Snackade med den föregående ägaren och tydligen ska karossen har gått 40k+ mil och motorn okänt antal mil. Den föregående ägaren sa att denne skulle anmäla annonsen hos Blocket. Såldes för 15k till nuvarande ägarna. Jag har i alla fall fått upp ögonen för Saab så de finns definitivt med på listan. Ska kolla på en Avensis senare i veckan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka