"KÖPRÅD" Bmw e34 eller e30?

Hejsan tänkte fråga vad ni tycker passar bäst som förstabil av e34 525 (sedan modell) eller en e30 320/325. Vad kostar försäkringar, m.m. Ris och ros om båda. Tänkte köpa till sommaren och ha som projekt tills man blir 18 år. Vad skall man kolla extra på de båda modellerna när man åker och kollar på dom? Tack på förhand!



Svar på inlägget: "KÖPRÅD" Bmw e34 eller e30?



Ni får också gärna berätta vad ni har för erfarenhet av e36.


Jag har en 325iA E36. Trevlig bil, hyfsat pigg i motorn för att vara utan turbo. Dock tycker jag E34:an är trevligare att titta på! I nuläget skulle jag hellre köpa en manuell än en automat, men riktigt skönt att bara GLIDA med automaten! Kika gärna på bilen Tänk på att kolla oljan så den inte läcker i topplockspackningen. Jag hade läck på min termostat då denna är i plast, så kolla där så den inte läcker vatten. Sen finns det säkert många andra som har fler och bättre tips på denna front!


Naturligtvis E34 med motiveringen att den är rymligare, mer komfortabel, tystare, säkrare, vackrare (personlig åsikt), och framför allt bör det vara enklare att hitta en E34 i bra skick. E30 var och är fortfarande en oerhört populär busbil vilket sannolikt sätter sina spår med tiden. E34 är förvisso inte lika "busig" men likt väl är det en oerhört körglad bil. Du hittar mycket värdefull information om båda modellerna på www.autopower.se


Hittar du en fin e30 325 så kommer jag evigt va avis om du har en sån som 18års bil.


Jag är tråkig och börjar med att räkna bort E30, det är den klart äldsta modellen, den står högt i pris och är en lite sämre bil än E34 och E36 i allt från komfort, bränsleförbrukning och så vidare till en bakvagn med lömskt uppträdande i halka. Med åldern rätt får man ändå säga, E30 är en härlig modell men den vettigaste från BMW är det inte i mina ögon. E34 är den mer klassiska BMWn, en släng från tyskarnas hysteri under 80-talet då de skulle skruva ihop bilarna nästan lite löjligt väl. E-klass W124 slog BMWn på fingrarna, men det är inte många bilmodeller som har den kassaskåpskänsla E34 bjuder på trots att modellen är 25år gammal. Väldigt stryktålig modell där nackdelarna kan begränsas till slitage på grund av hög vikt och hård körning, tunt topplock på de två första årsmodellerna av 525i (M20-motorn som 1990 byttes till näst intill odödliga M50) och enklare former av elfel som ofta beror på ärg i kontakter vilket kan lösas med hjälp av en burk elspray. En hyfsat skött E34 lever länge. E36 är lite enklare utförd än E34 och även om utseende är en smakfråga tycker jag inte att E36 har samma stil och pondus som storebror har. Men E36 har en betydligt trevligare styrning, ett mer konsekvent beteende och komfort som påminner om den i E34. Det är den modernare och smidigare bilen helt enkelt, från och med 1995 har den dessutom modernare motorer. En 323i eller 328i E36 är mest BMW för pengarna av de modeller som är aktuella här om du frågar mig. Om du köper en E34 eller E36 så leta efter en bil med ASC vilket på BMW-språk står för ett effektivt antispinn-system, du kommer uppskatta den finessen tro mig!


Vill väl skjuta in att min E34 540iA:s ASC pajade ganska snabbt efter köpet av bilen - men det gjorde varken av eller till. Kör med huvudet så klarar man sig utan antisladd, antispinn o.s.v. I övrigt är Rquired:s inlägg ungefär samma som jag tycker. Skulle satsat på E34 med M50-motor. Köp inte första bästa, det dyker upp någon i fint skick då och då. Och tro mig, det är värt väntan.


Tack för alla svar. Vad tycker ni om denna bil, är det något att satsa på? http://www.findit.fi/sve/search/413403.htm och vad väger en sådan där bil, känns den kvick med sina 190 hästar??


Elektroniska hjälpmedel är inte till för att man skall kunna köra utan att tänka, utan minskar eller eliminerar konsekvenserna av att huvudet inte alltid är med dig eller tänker rätt. Det finns ingen som presterar 100% bakom ratten i alla lägen, och nyblivna förare har inte tillräckligt med erfarenhet för att göra så, därför är stabilitetskontroll en väldigt bra funktion. Tror man att man klarar sig bättre utan detta tänker man fel skulle jag vilja påstå, därmed inte sagt att alla bilar utan hjälpmedel råkar ut för olyckor till höger och vänster. Men risken för en olycka är mycket högre. Bilen du länkar till Granbacka ser fräsch ut på bilderna, men om 2000? är ett bra pris för en sådan i Finland har jag ingen koll på? Kopplingen är ingen ursäkt i mina ögon, han påstår att bilen är körbar så varför inte besiktiga den eller ännu hellre reparera bilen? En 525i väger lite drygt 1500kg beroende på utrustning och den har bra prestanda som räcker långt, kvick beror på vad du jämför med och vilka referenser du har.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka