Köpråd: Tuff bil ~30-40k

Dags att skaffa sig en ny bil. Söker bil runt 30-40 tusen kr klassen och vill nu vända mig till er för hjälp. Jag är inte riktigt 100 på vad jag söker, men var inne på Peugeot 206 cc ett tag. Efter lite läsande om dålig ljudisolering samt läcka i tak var vanligt förekommande så kände jag att jag kanske skulle kolla på annat. Även det att morsans gubbe ständigt påpekar att det är en "Tjejbil", vilket inte är alltför maffigt. Stötte då på en Mazda 6 som jag tycker verka vara lite häftig. Denna har jag dock inte läst nånting om, så har ingen aning. Vet dock att min mazda demio hade grymt tunn plåt, och det är tydligen inte så mycket att hurra för. Jag vill inte riskera att nästa bil blir samma skit som jag vill slippa ifrån nu i.om att det är samma tillverkare. Nånting som tilltalar mig när jag kollar på bilar, är just att dom ser lite häftiga ut, har mörk inredning och mycket lampor inuti. Lampor är fint. Håller mig gärna borta ifrån kombi-modeller. Småbilar är trevligt, peugeot 206, honda civic osv. Detta blir mitt första bilköp, så det skulle vara snällt om ni kan hojta på vad man bör ta hänsyn när man kollar på dessa specifika bilarna. Miltal, vanligt förekommande fel, osv. Anledning till att jag ber om detta är att jag på ena sidan har hört att en begagnad bil helst inte ska ha gått mer än c.a 20k mil, men att småbilar helst inte ska ha gått över 15k mil osv.. Tack på förhand gubbs!



Svar på inlägget: Köpråd: Tuff bil ~30-40k



Mazda Miata (eller MX-5 som den också heter) kanske vore något? En rolig liten cab, tvåsitsig.


Här kommer lite förslag, alla i närheten av Västra Götaland, om det är någon av bilarna som ser intressant ut och om du vill veta mer om den så ska jag göra mitt bästa för att ge ett bra svar! http://www.blocket.se/goteborg/Jaguar_X . 16&w=2 http://www.blocket.se/goteborg/Saab_9_3 . 16&w=2 http://www.blocket.se/skaraborg/Volvo_c . 16&w=2 http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_y . 16&w=2 http://www.blocket.se/goteborg/Citroen_ . 16&w=2 http://www.blocket.se/skaraborg/BMW_311 . 16&w=2 http://www.blocket.se/alvsborg/Toyota_c . 16&w=2


Har haft väldigt många bilar och renoverat mycket, mitt tips är kör tyskt delarna är billiga på nätet, hög kvalité och snygga. Peugeot Renault m.m passa dig jävligt noga för dessa, elproblem och dom där jävla bakaxlarna är en mardröm. Läs på om detta, men 99% av torsionsaxlarna håller inte 20k mil. Våran gick sönder efter 12 tusen tjej körda mil. Totalt reparation med NY axel delar och jobb över 20 tusen kr.


Jag ser inte hur man kan tänka "tuff" och "franskt" i samma mening? Antingen tyskt eller japanskt skulle jag säga. Jag skulle lägga mina pengar på tyskt alla dagar i veckan.


Verkligen! , köp dig en VR6:a om du vill ha bil för pengarna! annars någon bmw utan tvekan! , del sol VTI är mycket bil för pengarna och drar desutom inte mycket bensin , och det säger jag inte för att jag äger en utan det är det , själv köpt mig en BMW E34 525i som ska turbo konverteras etc


Kan rekommendera mazda 6, sköna att köra och går väldigt sällan sönder, enda man ska se upp med är rosten.


Mazda är ett klart underskattat märke. Har aldrig haft några problem alls med Mazda och de är relativt körglada. Mazda 3 finns ju också om man vill ha en mindre bil. Bmw 318TI är ju en annan fin bil om man vill ha lite mer småbilsstuk Mitsubishi colt med 1.5 turbo Kolla upp rost på alla japsare, avgassystemet brukar gilla att rosta annars är de ofta klanderfria BMW brukar vara bromsskivor fram, växellänkagebussningar, bakvagnsbussningar och se till att motorn ligger fint på tomgång.


Bmw 320 Eller Honda Civic!


ELLER 300C MEN DÅ BEHÖVER DU LÄGGA PÅ 40 TKR TILL tuffa, sköna, starka och ovanliga. du åker då en bilen som ingen annan har






Om du kan sträcka din budget lite till så har du en Civic Type R -02 för 57 000:- http://www.blocket.se/jonkoping/Honda_c . 17&w=3


Tack för alla era tips! Jag förstår att jag bör hålla mig borta från franska bilar, dock synd då peugeot 206'orna är kaxiga. Min budget går att sträcka till 50 på sin höjd, men helst ska det ligga under budgeten i.om eventuella problem man kan stöta på. Har haft era tips i åtanke, och bokmärkat några bilar jag sprungit på.. Vad säger ni om dessa?:Honda civic 17k-mil, -04 ( dock växelspaken) BMW E36 325 ~25k-mil, -92 Golf vr6 ~13k-mil, -97 Jag vill gärna hålla försäkring och bildelar så billigt som möjligt. 28'e får min demio körförbud! Så behöver bestämma mig snart hehe! Tack för all hjälp!


Ang, växelspaken på civicen så kommer du vänja dig rätt fort. rätt gött att den ligger så pass nära ratten


Tack för all hjälp folks! Det blev en civic tillslut! Riktigt nöjd med köpet! Ägaren var genomtrevlig och det kändes proffsigt!


Varför inte en Saab 9-3 aero årsm 2001-2002? För omkring 40-45 får du en fin sån med få mil


Eftersom jag fortfarande är rätt ny inom bilar, så värderar jag mer att bilen ser fräck ut, än att den går fräckt.. Detta är en Honda Civic 1,6 EP2 -04 som är stylad som en Type R, så det ser riktigt fint ut!


Been there done that. Man tröttnar snabbt på Saab och det är mycket problem på dom. Råder ingen köpa en 9-3 eller 9-5 med t7 motorn. Köp en med t5 motorn och förstärkt låda, då kanske men det får du ingen för 30... Pålitliga snygga roliga bilar är BMW överlag. Lite snålare får du satsa på japanskt.


Funkar snåla roliga bilar, vissa modeller hade mycket problem med att ventilstyrningar och tätningar.


hangman: Hur många Saabar har du ägt? Har haft 3st 9-3 aeros med t7 motorn, aldrig haft några problem med motorn. slitdelar finns på ALLA bilar!


Skulle aldrig falla mig in o köpa en japansk. tycker dom är så tråkiga, ljudisoleringen är ju KASS!! O det är verkligen inga bilar man gärna kör några mil i! Det ska vara tyskt, Saab eller Volvo!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka