Köpråd: kul rwd/4wd för ca 80k

Hej. letar efter en ungdomsbil som ska användas både för veckopendling men samtidigt rätt mycket stad kraven är. maxpris: ca 80 000 HELST rwd/4wd pigg o körglädje gärna runt ca 200+ hästar snåret inte under 180 iaf OBS prioriterar körglädje men klart det inte skadar om den är något normal i förbrukningen eller om den är snål men endå ganska pigg är jag öppen för förslag! helst 03 och upp men undantag kan göras ( typ bilar som ford cosworth etc) max ca 16-18k mil sen det vanliga med gärna lättmekad lätttrimmad billig service osv bilar jag kollat på hittils är: ( en liten "mall" på ungefär va jag är ute efter) xc70 d5 awd- svåra att få för dom pengarna bmw330 - verkar finnas shyssta exemplar men kommer inte högre upp än 02 i årsmodeller för det priset (funderar starkt på denna är ganska sugen...kommentarer?) audi a4 alt a3 1.8t quattro- dyra men hur är det med effekt i dessa? länka gärna! hoppas jag fick med allt:P MVH



Svar på inlägget: Köpråd: kul rwd/4wd för ca 80k



Svårt att hitta en bil då :p men mitt förslag, kanske en M3a?


328 e46


Audi s4 kanske


Golf r32 går ju att hitta för dom pengarna


impreza!


Jag läste att du skrev RWD/AWD, men vad tror du om en Golf GTI 2005 DSG, går att få runt 80-90 000SEK. Enligt Jeremy på Topgear är just den modellen riktigt vass/bra och den ända "riktiga" Golf GTIn sedan den första 200hk, lätt att trimma till 250hk.. 0-100 på 6.9 sec.. jag tror iaf detta kan vara ett intressant alternativ.. funkar ju även super som pendlare/bruxbil.. Kruxet om du köper ex. en m3 och s4 som någon nämnde ovan är ju att det förmodligen blir mycket dyrare försäkring samt andra omkostnader.. / V


Hejsan.. Det finns ju tex Audi S3 som också kan tänkas funka.. jag tillhör den äldre Generationen så jag skulle föreslå Audi S2-S4..tål mycket smisk, tacksamma att få bra knuff i också.. 4x4 Cossie's funkar bra med, dock så är växellådan en svag punkt..om man inte byter drevsats dvs...men håller man sej till ett sk standard trimm, 330hk kittet så brukar lådan hållan rätt så bra /Henke..


hade utan tvekan kollat efter en impreza eller en evo !!


kör med 330;)) pröva en i helgen och fyfan vilke drag bilen hade..riktig tight bil. Rekomenderar;)






Hej! Finns många bilar ute nu för de pengarna. Marknaden är rätt död, det gör att du med gott samvete kan pruta lite Söker du körgläde och ekonomi skulle jag säga civic type R 2004-05. Finns inte mer körglädje för pengarna. Dock framhjulsdriven. Vill du ha komfort och bra tryck kan du skaffa antingen en audi a4 2,0t Quattro (200hk) alternativt 1,8ts Quattro (190hk) och chippa (ca230-250hk) eller köra BMW e46 330 (231hk). Deras motorer är slitstarka och går bra, dock tror jag att de är en aningen dyrare att serva?? Vill du ha busbil så finns det gott om EVOs och Imprezas, dock kostar dessa en del och för dom pengarna får du de äldre modellerna. Mitt tips är Audi eller BMW, brukar vara kvalite och skaffar du de lite motorstarkare alternativen går de tillräckligt och ger en bra medelförbrukning(Normal/lugn körning)


Länkar några jag tror skulle passa dina behov BMW:http://www.blocket.se/goteborg/Bmw_330_ . 20&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/BMW_ . 20&w=3 AUDI:http://www.blocket.se/jonkoping/Audi_A4 . 20&w=3 Hoppas du hittar det du letar efter! / Andreas


tack för tipsen! ja bmw 330 ligger varmt om hjärtat men känns lite lustigt att få en 11-13 år gammal bil för dom pengarna? jag är ungdom och har mycket annat på g samtidigt så bilen ska juj hålla ett par år! samma med evo och subaru finns mest dom gammla 97 modellerna vet inte hur kvaliteten är på dom? plus dom e inte riktig lika snygga audi börjar verkligen locka! dock verkar det svårt att få en s3/4 i vettigt skick under typ 100k dom flesta har gått typ 25k mil och på en s modell kan det inte vara snälla mil precis men audi a3/4 turboquattro är jag inne på nu! hur är potencialen på deras motorer? 1.8an verkar lovande och jag skulle chippa direkt om jag köpte en men håller dom? och hur långt går det pressa innan man måste öppna o byta stakar koppling o annat kul? samma fråga ang 2.0t som länkades tack igen alla


http://www.blocket.se/orebro/Volvo_XC70 . 17&w=3 om du inte har hittat någon bil än. lite över budget men billigast om man kollar till milen.


Den är väl knappast kul? =P


Han sa själv att han kollade på XC70 D5... Kul eller inte han nämnde den


TS har lite lustig syn på ungdomsbil när han är ute efter en XC70 D5 tycker jag. Det är ju raka motsatsen.


Skulle nog säga en 330 med för de kraven du har. Är inte överdrivet törstig vid normalkörning, go motorkaraktär och ingen turbo som kan paja! De är la inte överdrivet trimvänliga men man klarar sig långt på den effekten! Angående servicekostnader på BMW så är inte en BMW dyrare än tex en Volvo faktiskt Det är la då om man lämnar in till BMW som priserna lätt sticker iväg.. men jobbet kan man ju lika gärna göra själv? Jag menar, byta olja, tändstift och luftfilter är ju inte direkt någon hjärnforskning!


OBS prioriterar körglädje men klart det inte skadar om den är något normal i förbrukningen eller om den är snål men endå ganska pigg är jag öppen för förslag! d5 'r ju ganska pigg men snal *SORRY AMERIKANSKT TANGENTBORD* men nagon som kan ge lite info om audis motorer?? jag har fastnat f;r audi a4 2.0t quattro alskar allt med den MEN tyckte dom 200 kiwisarna k'ndes ungef'r som en 150 hk saab fwd men det kanske gar att g;ra natt at det? o da var det en 05a med 13k pa m'taren sa den var frisk!


skulle lätt vilja ha en XC70 D5! bara så alla "xc70 är ingen ungdomsbil" vet



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka