Köpråd: audi a6

Hej, tänkte köpa en audi a6, en quattro, men vilken årsmodell ska man välja? Har för mig att tidigare modeller hade dåliga framvagnar eller något, så vilken årsmodell vill man ha helst? samt, vilken motor är pålitligast? 1.8t motorn verkar vara bra? Bryr mig inte så jättemycket om effekten, 120hk räcker gott och väl. Dom ska drar väl inte så jättemycket heller? (ca 0.8 landsväg i 100 och 1.3 i stan räknar jag som "snålt") Vill helst ha en bensinare. Någon speciellt miltal man ska ha koll på? (nära byte av kamrem osv) Budget är väl ca 40k så kan inte vara för nya.



Svar på inlägget: Köpråd: audi a6



någon?


Vill du ha 1.8T med quattro så är det årsmodeller 98-05. Köp gärna en så ny som möjligt. Det kom en liten facelift 02-03. Kamremmen byts lämpligast var 12000 mil/5 år. Klonkande länkarmar borde vara uppdaterade/bytta vid det här laget. 1.8T är nog en av det bästa turbomotorerna från Audi/VW.


Och samtidigt en av dom som folk har haft mest problem med, speciellt att oljan koksar igen (oilsludge).


Har a6 problem med framvagnarna eller är det bara a4? Och nej behöver inte ha just 1.8t motorn, men folk verkar lovorda den, men vilken annan som helst går bra, bara den inte är för stor (p.ga förbrukningen)


Det blir oftast problem för folk som byter olja för sällan. Max 1500 mil. Köper man en 1.8t så bör man ta ner oljetråget och kolla så inte oljesilen börjat bli tilltäppt.


Du har 2.4 v6 med typ samma styrka. Den verkar dock dra en del olja. A6 har typ samma framvagn men den verkar vara bättre än den i A4.


Precis som du säger så beror det på serviceintervallet, men samtidigt så är det flera andra biltillverkare som också kör med longlife service utan att bilarna är särskilt drabbade av igenkoksade motorer, 1.8t sticker verkligen ut där. Har man möjlighet så är det en bra idé att ta ner tråget, rengöra allt och byta ut oljesilen innan man får ett haveri. Jag har själv haft en A3 med 1.8T, det är inte en särskilt effektiv eller rolig motor om man ska vara ärlig, sen drar dom förvånansvärt mycket bensin.


Jag tycker den är ganska snål. Hade en A4 1.8Tsq. Den drar som de flesta liknande motorer. 0,75 landsväg och nära litern i stan. A6 är ju bara ca 100-150kg tyngre så det blir ingen jätteskillnad i förbrukning.


Fast nu har du missuppfattat vad stadskörning innebär, precis som 99% av alla andra på det här forumet. Det skiljer inte 2dl/mil mellan landsvägskörning och stadskörning på en sån bil, inte ens i närheten faktiskt. Läser man vad tillverkaren själv har angett så drar en A4TS Quattro: Bränsleförbrukning:Blandad: 9,40 l/100km Stad: 12,90 l/100km Landsväg: 7,30 l/100km Enligt Transportstyrelsen: Bränsleförbrukning, blandad körning: 9,5 L/100KM Bränsleförbrukning, landsvägskörning: 7,4 L/100KM Bränsleförbrukning, stadskörning: 13,0 L/100KM Det skiljer alltså mer än 5dl/mil..






kom ihåg bara att 1.8T med quattro hinkar i sig soppa.


Vart hittade du den där infon? Bra att kunna kolla upp själv. Vilken motor rekommenderar ni då? Tänkte när 1.8t motorn verkar ju ha problem med att den dricker olja.


Det jag skrev var siffror från när jag ägde Audi med 1.8Ts motorn och jag körde knappt med bilen i stan så det blev väl lite väl snålt skrivet från min sida. Pendlade mest med bilen.


Vill du ha teknisk info om Audi A6 (och andra märken modeller) så kolla på https://www21.vv.se/fordonsfraga/ Faktablad om Audimodeller http://www.audi.se/se/brand/sv/used_cars/pris.html


Här har du en rätt bra sida http://www.bilstart.se/bilfakta



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka