Köpråd Audi a4/a6 B6/C5 avant eller Vw passat Variant 3BG

Men visst gjorde dom en uppdatering av framvagnen någon gång i början av 2000-talet? framvagnen är väl samma konstruktion men dom bytte ut bland annat länkarmarna som hade bussningar som började glappa på dom äldre modellerna vilket resulterar till ett gnisslande och klonkande ljud. Är säkert ett fel som många ha fått det låta värre än vad det egentligen är. Sedan kan man ju vara vaksam när man kollar på en bil om hur den varit servad och med vad för olja, fast det gör jag hur som helst när jag tänkt köpa en bil, så kan man ju även för att vara på den säkra sidan göra 2 täta oljebyten för att skölja bort lite av eventuell smuts som finns i systemet.



Svar på inlägget: Köpråd Audi a4/a6 B6/C5 avant eller Vw passat Variant 3BG



Jag har för mig att A4 B6 1,8T hade 163 hk och inte 150 hk, som A6 C5, VW Passat 3BG och Skoda Octavia/Superb. Så är man ute efter lite mer körglädje så är A4 att föredra som original iaf..


Pendlar varje dag med en Passat 1,8T 2003 ca 12 mil, går tyst och fint. Ingen räser men man tar sig dit man ska, drar dock ganska mycket. Min ligger konstant 0,88-0,96 med 120 motorväg hela vägen. Har ägt den i 3 år och det enda som jag har behövt göra förutom service är byte av bromsbelägg.


A6:an väger väl en 150-200kg mer, i ren tjänstevikt (sen får du väl då lasta lite mer i A6:an...skulle jag TRO iaf (inte kollat) ) Jag tror att ta sig A->B är inga problem att göra med en A6 1.8T, det beror helt enkelt lite på vad du menar med "tråkig att köra". Nej, där var faktiskt vissa modeller som det inte gjordes något med (beroende på motor osv). Men jag vågar väl säga att -större delen- av bilarna, A4 b6, och A6 c5 efter faceliften, har fått pryttlar bytta. Det är väl inte något speciellt så, länkararmar ger upp, med de "dåliga" framvagnarna sker det lite fortare...sägs det. Jag har som sagt inte själv märkt av detta problem alls (varesig på 97:an eller 02:an) Min snittförbrukning ligger på, med dubbade vinterdäck (som jag skrev i ett pm) på ca 0,8-0,85l/mil i motorvägsfart. Men detta är då också med multirtronic/variomatic-lådan Gällande olika hk-antal så stämmer det, precis som Tobbetdi säger, att det är fler hästar i A4:ans 1.8T än ex.vis A6:an. SJÄLV skulle jag nog välja att förklara det med att A4:an som kom 02 är en ny bil, A6:an är bara en facelift. Och som SibbSon säger...kör du på en turbomotor, skulle iaf jag akta mig för en bil som blivit longlife-servad hela tiden. Däremot -tror- jag inte det är oljan i sig som ställer till det, utan att bilarna går ~3000mil på samma olja


Passaten är ju större än a4, om du är ute efter utrymme. Sen är väl inte 1.8T motorerna kända för att vara direkt snålvargar i motorvägsfart, men ligger du i 90 är förbrukningen OK. Vill du ha framkomligheten kan du ju köpa quattro, men passat finns också med sin 4-motion eller vad dom kallar den. I stor sett samma bilar allihop, bara lite design som skiljer. Juste, du får mer utrustning på en passat för billigare peng. Hitta en med highline eller pluspaket.


Passaten är lite större än A4:an ja, dricker lite mer också (minimalt, men iaf) och lite slöare 0-100 om man nu har något intresse av det. A4:an får dock dra mer än Passaten (detta baserat enbart på vad tillverkarna själva säger), och det varierar också givetvis något från bil till bil Men, att säga att A4, A6 och Passat är "samma bil med bara lite skillnad i design" är väl kanske -lite- att ta i (i min mening)


I stort sett samma bil sa jag.


Skulle inte säga att A4 och Passat är ens "i stort sett" samma bil som A6:an heller. A4 b6 har dock "kommit ikapp" (inte så konstigt, ny modell vs. gammal modell) Men absolut, det är ju bara min åsikt i det hela


Det är samma motor, framvagn osv i bilarna. Skillnaden där är inte stor. Om än att de skiljer 13 hk (som äts upp av quattron) Men visst designen är annorlunda i en Audi, annat har jag inte sagt. Men du får å andra sidan mer utrustning för samma peng om du väljer en passat som sagt. Men det är väl upp till var och en.


Ja, jag säger inte emot, är det en bil man är ute efter att behålla under "lång tid" så är Passaten absolut mer bil för slantarna, eller ja, kanske inte mer bil, men mer välutrustad bil för pengarna, det är det inget att säga om. Dock så delar iaf inte A4 B6 och A6 C5 samma framvagn till punkt o pricka iaf. (hur lika/olika de är ska jag inte säga något om dock) A4 b5, A6 c5 och Passat 5b (96...till...00?) gör det däremot (säger däremot inte att bilarna inte delar på mycket pryttlar, för visst gör de det, men som sagt, då c5:an är en gammal modell vågar jag inte säga hur mycket den delar med B6:an ex.vis)






Testa sök på en del i en Audi 1,8T motor o sedan i en VW 1,8T motor kolla sedan artikelnumrena



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka