Köpråd: Mercedes Benz e430 w210

Hejsan! Funderar på att köpa en Mercedes e430 w210 bakhjulsdriven,, -98 eller nyare så det är nya v8:an. Jag undrar om det är något man bör tänka på? Förutom rost och att det är hög brönsleförbrukning. Hur långt ska dem max ha gått om man vill ha en ganska fin och om man tänkt ha den ett tag? Så vad är det man generellt man ska tänka på när man köper en?



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes Benz e430 w210



Törstig är den ja. Slitna hardyskivor i axlar bak ger ett smällande läte när den växlar. Det är bytt på min, kan kolla kvittot. Singeltorkaren kan föra oväsen då den löper i en kuliss, detta påverkar dock inte funktionen. Värmen i kupén bör kollas då klimatorn inte ger signal till ventilerna att öppna sig för värme i bilen, fungerar en ratt kan man lätt bygla. elstammen som löper utmed torpedväggen kan vara skadad/glapp, det är dyrt. Och man kan ha en död bil. Som vanligt på en stor bil: pulserande bromsar. Skivorna. Det var det jag kom på nu. Haft sjukt många mersor... Blekta/vita lampor fram. Ljuset är inte så bra om det inte är Xenon.


Tack för svar, hur märker man/tar reda på det där med värmen och elen längs torpedväggen? Är det diffad bakaxel på alla e430? Vad drar en sådan ungefär?


Värmen kollar man lätt. När bilen är varm är det bara att snurra på rattarna och känna om det sprutar varm eller kall luft. Kolla bägge sidor! Elstammen är lurigt. Ruskar man lite lätt i den på olika ställen när bilen går på tomgång och den går bra får man väl förutsätta att den är ok? Dock inte sagt att den kan ställa till med problem året efter köp... Diffspärr vågar jag inte svara på. Men har den en knapp i panelen som heter "ASR off" så kan man koppla ur antispinn. Det bör märkas när man kör. I synnerhet på grusvägar... Runt 1.4 L/mil kan du nog räkna med. Lite mindre landsväg.


Okej, tack för hjälpen



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka