Köpråd: Toyota Supra MkIV (Bedöma bilens skick?)

Hej! Har siktet inställt på att köpa en Toyota Supra MkIV i år och var och kikade på ett objekt i dagarna. Tyvärr är det så att jag är väldigt okunnig när det kommer till att bedöma konditionen på ett fordon och jag känner att jag skulle vilja ha ett oberoende test som i alla fall ger en liten hint om i vilket skick bilen är. M-test verkar ha försvunnit någon gång 2011, och enligt försäljaren jag pratade med så kan bilprovningen inte göra en bildiagnos och läsa av felkoder och dyl. på en Toyota Supra MkIV på grund av bilen i fråga är äldre och så nämnde han någon förkortning som jag inte kommer ihåg i nuläget. Stämmer detta eller var det bullshit? Bilen jag tittade på igår hade en del smårepor runt om och kändes lite matt på spoilern bak, samt stenskott på huven men det kan jag leva med i och med att bilen är 20 år gammal. Däcken var väl två säsonger kvar på och fälgarna var inte mycket att hurra för. Tyvärr lyckades säljaren inte övertyga mig om konditionen på bilen, både motor och växellåda lät bra under den korta provtur vi gjorde men det säger inte mig så mycket. Nu till min fråga, finns det något oberoende test som en verkstad kan göra på en bil innan köp som gör att det inte känns som att jag köper grisen i säcken? //Mvh Jobbig köpare!



Svar på inlägget: Köpråd: Toyota Supra MkIV (Bedöma bilens skick?)



Trevligt att du ska köpa Supra :-) helt rätt! Motor och växellåda är nästan aldrig något som går sönder så pass att det "rasar" om du inte åker mellan 700-1000hk. En utav dom absolut mest hållbara motorerna och för att inte tala om växellådan, i princip skottsäker... Det du kan kolla är ju oljeläckage, främre delen på motorn under veven, och mellan motor-växellådan samt bakre delen av växellådan och differentialen. OM motor, växellåda eller bakaxel skulle gå ner ("rasa"), så blir det VÄLDIGT dyrt, VÄLDIGT fort. Räkna med 50k för en beg motor, 30k för en bättre beg låda och ca 15k för en axel. Försök att lyssna efter knack i motor både vid kall och varm, lyssna efter tendenser till skrap i lådan vid hårdare belastning upp till 3:an och ner från 4:an till 3:an, skulle synkringarna vara dåliga så kostar en ny sats till lådan mellan 10k-20k på Toyota, och om det ska hålla så är det originaldelar du ska ha. Ska du köpa delar till dom så finns det massor på nätet, men Toyota originaldelar är det bästa. Ska du ha trim så finns det också hur mycket som helst på nätet, men man får se upp med vissa "kit" som kan innehålla mycket kopierat skit. Hör med lite folk vad dom har kört med och om dom är nöjda med det :-). Dom är lätta att skruva med (enligt mig, ingen bilmekaniker), men om du ska göra omfattande jobb inne i motor eller inne i växellåda så rekommenderar jag att du lämnar bort det om du inte har väldigt gott om kunskap i dessa ämnen :-) Dom är dyra i försäkring, däck och bränsle. Inga sparbössor men det är ju inte därför man köper en :-)


Skaffa en "carfax" eller vad det heter på den bil du tittar på. Många supror är fusklagade utomlands. Min hade haft elbrand samt gått med ett räcke på vänster sida. Nu är allt utbytt mot nya eller begagnade Toyota delar samt riktigt gjort.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka