Köpråd: Bättre att köpa direkt från Mercedes än från en annan återförsäljare?

Hej, Jag ska göra en fabriksbeställning av en ny Mercedes B-klass. Jag har fått offerter från Mercedes-affären i Malmö samt från en återförsäljare i Lund som saluför flera olika märken, bland annat Mercedes. Offerterna är likvärdiga. Jag tycker dock att säljaren i Malmö ger väldigt dålig service, kortfattade svar, långa svarstiden etc. och egentligen verkar han ganska ointresserad av huruvida han säljer en bil eller inte. Egentligen hade jag alltså helst köpt bilen i Lund. Jag bor dock i Malmö och det vore nog mest praktiskt att t.ex. ha bilen på service hos Mercedes i Malmö framöver. Min fråga är huruvida det finns fördelar med att köpa direkt från Mercedes i stället via en annan typ av återförsäljare? Jag tänker på saker som köptrygghet, framtida service eller något annat? Hoppas att någon kan ge ett råd. Hälsningar Marie



Svar på inlägget: Köpråd: Bättre att köpa direkt från Mercedes än från en annan återförsäljare?



Ser inte varför det skulle spela någon roll på en ny bil. Tänk dig att du köper den nya bilen när du bor i Lund och sedan flyttar direkt till Malmö. Det går ju att lämna in den där om de är mer tillmötesgående på service-sidan. Själv servar jag alltid min bil där jag jobbar och det är inte samma stad som där jag bor. Bilen har jag köpt begagnat i en 3:e stad, men har som tur är inte behövt ha någon kontakt med dem sedan dess. Det är lite skillnad när bilen är begagnad. Då kan man ju bara driva frågan mot stället man köpte den när det blir problem. Är det inom fabriksgarantitiden så spelar det ju ingen roll tänker jag, det är ändå inte de som sålde bilen som får stå för kostnader vid garantiärenden.


Har du en trevlig lokal bilhandlare som saluför andra märken så kolla med denna om det går att skramla fram en Ny B-klass åt dig för en "billig slant" Jag sålde Citroen men vill minnas att en kollega sålde nya Volvo ibland bara för att kunden ville handla hos oss...


Tack så jättemycket för era svar! Det låter inte som att det spelar så stor roll var jag beställer den nya bilen, så det blir nog hos den trevligaste försäljaren då.


det var något nytt,, har jag aldrig hört talas om tidigare,, att man kan gå till annan koncern



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka