köpråd: Saab 9-5 aero -02 37 000 mil?

hejsan alla Saab kunniga! var så att jag svängde in på en bilhandlare igår och kollade på en Saab 9-5 aero -02 som var i topp skick! hörde inget miss ljud under huven å gick kanon när jag provkörde. service boken var fullstämplad på auktoriserad Saab verkstad. det ända som oroar mej från att köpa den va miltalet på 37 000 mil. säljaren påstod hans dotter hade en lika dan som gått 38 å hon skulle köra med den länge till så han menade att det inte var någon fara. kollade även på en något dyrare 9-5 ( icke aero) som gått mindre men han påstod aeron va en bättre bil pga den välskötta servicen. så min fråga e vad tror ni ?



Svar på inlägget: köpråd: Saab 9-5 aero -02 37 000 mil?



Pris? hur såg den ut i rost väg, besiktnings protokoll, långkörning eller start stop körning? finns massor men kolla hundben och nedre del av koffertlucka dörrar huv. Kolla även så att den inte läcker i kofferten, men för 20-25000 kr hade det nog varit ett bra köpt bättre komfort får du leta efter:D


köp den snuskigt billigt så du har 10 tusen över och byta / renovera upp motorn. Är den mycket fin i övrigt är det värt det.


hittade ingen rost på den å inredningen var som ny, var ett litet slitage på förarstolen. vet ej om det va långkörningar eller ej. kostade 34 000. å senaste bes hade de vatt ombes på nån motorkod eller nått sånt. annars hittade jag inget.


VÄND OM!!!! Titta aldrig mer tillbaka!!!!!!!!!! Som föregående sa 10-15000 kr max


hahahahahahahahah 34 tusen KR!!!? En MINT co går få för 40 lågmil, och en 9-3 aero går få för 30 med 15k på mätaren! MAX 10 om den är besiktad länge och har vinterdäck, för du kommer få byta motor eller turbo snart.


Eller hur:D Men för den summan hade du kunnat köpa en riktigt fin 9000 Aero och haft så mycket roligare och mer hållbar bil


köp inte en saab


Säger du som kör en osmaklig Volvo? aja ska inte ta tråden dit men kan du inte tilläga något nyttigt så ge fan i de rent ut sagt:P nuff said


Nej, tycker INTE du ska köpa den med dom miltalen och definitivt inte dom pengarna! Varför inte en 9-3 aero? (en sån som min) kan du få i bra skick med få mil på mätaren för ca 40 plusminus






Precis där finns så många alternativ till en sådan jag menar du kan få en 00-01 med t5 block och kolvar för runda slängar 30000kr eller mer och på köpet slipper du t7 oilsludge:D


Åt helvete för mycket för den bilen.


Va inte så säker på det bara för att den har gått 37k så betyder det inte att motorn eller turbon är slut. De bilarna som har gått längre brukar vara bättre i motorn än en som har gått 15k.


Bilen har rullat långt, ja så är det, men bara för det behöver det inte vara en dålig bil. Fast med det miltalet så kan den vara väl omhänertagen och i ett kalas skck. Ta och granska bilen nogrannt och pruta en 5-8 papp så kan du få en mycket bra bil. Om du köper den så är ditt största bekymmer när du skall sälja den, och som du märker i denna tråd så finns det folk som inte förstår att långmilarekan var bra. Själv har ja en 01 med 44k på mätaren som ingen tror när de ser den, jag kan när som helt ta och köra en tur ner i europa utan att behöva oroa mig. Ja den är välservad och omskött efter konstens alla regler. //MH


Jag har haft långmilare också, det är inget jag rekomenderar folk som inte kan skruva och vill ha ett smärtfritt bilägande. Man köper den billigt för att man får räkna med att det går sönder saker, därför dom är billigare såklart. Det var ett löjligt överpris på den bilen, saab har många många sjukdomar, hade mycket hellre köpt en 00-01 med t5 motorn den är iaf ordentlig och inte den där jävla t7 motorn. Finns många många andra bättre bilar om du kollar runt för 35 K!!! ( andra märken också!!)


Det är inget fel på t7-motorn om du byter olja som instruktionsboken föreskriver, dvs oftare om du kör mycket korta sträckor, samt ser till att vhv version 6 sitter i bilen. Folk är rädda i onödan bara. Däremot ska man undvika en lättrycksturbo med t7-motor eftersom turbon går sönder ofta och lätt i dom.


Tänk inte på oilsludge, jag har haft st 9-3 aero med "risk" för oilsludge.. iomed bilarna varit välskötta så har dom ej haft ngt problem alls!


Säkert inget fel på bilen för att den rullat en bit, däremot är det helt fel pengar. 10-20k får man pröjsa för en sådan långmilad AERO idag, SAABs värde har inte återhämtat sig ännu trots "läckta" bilder på nya bilen. http://www.blocket.se/kronoberg/Saab_9_ . 12&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Saab . 12&w=3 vad som begärs och vad som betalas är två helt skilda ting.


Håller med dig, det ska vara ett helt annat pris på en bil med 37k mil, typ hälften av det begärda.


Tackar för alla råd å tips. Ska kolla på lite fler bilar annars ska jag diskutera priset på den



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka