Köpråd : Mercedes C36 AMG . Vs. BMW M5 E34

Mercedes C36 ///AMG ... Eller E34 BMW M5???? Hejsan alla kunniga! Nu är situationen så att en bil kommer att inhandlas senast i höst.. Mercedes kommer det bli ev. igen... Frågan är: Hur dyr är bilen att underhålla, skatt, försäkringar, bensinförbrukn. Bilen kommer köpas i tyskland eller danmark pga. det inte finns några i sverige har jag märkt.. Har haft en C240 v6a -98, vet att man aldrig kommer upp i samma kvalité som e- och S-klass, men vafan,, AMG ju _________________________________________________________________ 2. Andra alternativet är en M5 från back in the days! Med tanke på försäkringspriset kommer bilen stå på farsan.. (Guldkund hos LF, skadefria år, 40bast, låst garage, villa, företaget försäkrad hos lf ) osvosv.. Nån skillnad mellan 3.6an lr 3.8an ?? Samma där : bensinförbruk, rep.kostnader, underhåll osv Nu vet jag att det är som att jämföra päron och äpplen - men båda bilarna är ju Bilar "utöver det vanliga" ... Merca med automat, BMW med manuell-låda.. 286hk vs 315, 340 hk ... VAD SKULLE NI VÄLJA? , upp till 70tusen (Publicerad) Redigera Inlägget har lästs 43 gånger



Svar på inlägget: Köpråd : Mercedes C36 AMG . Vs. BMW M5 E34



Har åkt en C43a en gång och de var den obekvämaste bilen jag åkt. M5an har jag aldrig kört, har dock haft en 520 och dom är underbara bilar (När dom inte kokar) Dock så är jag kär i AMG och M serien.. Så du borde ta en Audi


Jag hade valt BMW främst pga att den kommer bli billigare att underhålla. Vi har massor av bra firmor som säljer BMW delar i Sverige till bra pris. Dessutom har den manuell låda och i mitt tycke är BMW otroligt enkla att meka med. Vet dock inget om Mercedes vad gäller mek.


Jag hade valt mercan då risken att råka på ett slutkört exemplar är mindre skulle ja tro. Mercan har inte fått samma status som busbil känns de som. Tycker inte delarna till min är så dyra och vill man inte åka orginal delar så kryllar ebay av saker. Mercorna är även dom lättskruvade . Nackdelen ät väl att det finns mindre erfarenhet på forum om dom.


mb-pucken har absolut en poäng där ang. Mercans oftast bättre skick, då M5 troligen gått med fullgas sedan den lämnade fabriken... Jag har kört både m5 3.6 och AMG (c43) tycker att m5an givetvis går som skjuten ur en kanon, men Mercan känns lättare i kurvorna (c-klass är ju mer som en 3-serie än en 5-serie) Kör en kompromiss och köp en BMW 540-e34 och spara MASSOR med pengar.....Fast där står ju varken M eller AMG på den, men tro mig, du kan förnedra många med den bilen;) Lycka till med ditt val//Stefan


Jag råder dig istället att köpa en bil du har råd att äga.


kan rekommendera C36 starkt, har en och haft 2st tidigare, bränsleförbrukningen ligger för mig vid normal körning på 1,2 och då gasar man lite, skatten är ca 2300kr så inte så farligt. Har aldrig haft några problem med mina! kanon bil helt enkelt! och att C43 ska vara obekväma att köra vet jag inte om jag kan hålla med om, måste varit ett dåligt exemplar.


Idd ett roligt moment i bilägandet är att dra bilar som kostar det dubbla vad man själv åker i, känner sig stolt:D Men självklart välj den bil du gillar vid provkörning, då det faktiskt är DU som ska köra och trivas i den:)


Finns ju dom som tycker att volvo 740, 940 osv är bekväma så klart de lär finnas dom som tycker merca är obekväma


ska vi vara petiga (och det ska vi) så skrev vår lätt audifrälste kamrat att C43 var obekväm att åka i






Man lever en gång, lev det väl.. PRIORITERING - kallas det Life´s a bitch, and then u die..


En grej jag glömde att nämna, kolla motorkabel härvan, sladdarna brukar torka och detta är dyrt att åtgärda, på den gröna jag hade bytta tidigare ägare hela härvan på Mercedes vilket kostade närmare 25000:-, dom andra två jag har haft gjorde jag en ny kabelhärva själv vilket kostade kanske en 100:- och en massa tid.


hade utan tvekan valt m5an ... mest för att det är en grymt sexig bil ! 3,6an ska va att föredra om du har planer på att turbo konvertera, annars hade jag gått efter 3,8an


Nej, det kallas FÖRSÄKRINGSBEDRÄGERI och kan innebära fängelsestraff för båda inblandade, dig och din hjälpande far. Vill inte kasta smolk i din bägare men tyvärr är det inte tillåtet enl lag att försäkra bilen på någon annan, ens om man bor hemma, det är den huvudsaklige bukaren som skall stå som registrerad ägare. Köp en bil du har råd att äga själv istället. Du har så rätt: Life is a bitch...for thoose without money to pay for it.


Och? Bara för att det inte anses tillåtet behöver man inte alltid ta hänsyn till det Jag tycker TS agerar korrekt som skriver bilen på sin far och därmed duckar för de hutlösa priserna som han riskerar att drabbas av annars.


Gör detsamma min bil Saab 9000 2.3T a50 försäkrad på mig 27500 kr helförsäkring helår, står på min pappa 4400kr ca helförsäkring hel år. Man är enligt mig dum om man är villig att försäkra sin bil för vad man köper bilen för:S. Visst man förlorar bonus år, men det kan jag ta om jag kan spara 23000 kr om året blir ju några års försärking:) Angående det där med olagligt eller inte är ju ren rapakalja, varför sysslar inte polisen med att ta sådan och sätta böter på dem? Dem hade fan aldrig behövt vissta sig på fart kontroller mer. Det är nog mer vanligt att bilen står reggad på en och körs av en annan även om man inte är under 25, Så kommentarer som ovan tycker jag är onödiga svara bara vad du vet sen bry dig mindre:D Du ska se att höga blodtrycket försvinner


Faen va dyrt! Jag betalar 13000/år i helförsäkring på min bil och jag är 24år. Trygghansa EDIT. sen är inte 13000kr billigt, men i jämförelse med din så är den det...


Tror jag fick någon som fattade poöngen varför föräldrar står för bilarna, har man inte ett fast jobb och glad i hågen vill betala 2 bilar i försäkring om året är man smart och skriver den på föräldrar.)


Kunde inte undgå att märka att du har haft +58 bilar på din sida.. Kollar inte staten upp sådant? För det är väl olagligt ?, man kan nästan tro att du är bilhandlare. Köper o säljer bilar svart..


Vadå är det olagligt att köpa bilar? Trodde att det där va en myt. Jag har haft 92 bilar på några år och ingen har sagt nått ännu.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka