Köpråd: Saab 9-3, 9-5, Volvo V40, V70, Audi A4 Avant, A6 Avant

Kan rekomendera dig att köpa Saab 9-5 Aero för där får man mycket bil för pengarna eller vad sägs om 230 hk orginal och med steg 1 trim ca 270 hk och det går att köra på Etanol utan några konstigheter ska själv in och stoppa i Bioprogramvara i sommar. Köpte min Aero i oktober 2012 för ynka 14900 kr och det var ett riktigt fynd. Köpte min första Saab 9-5 V6t -99 Griffin 2009 och hade som vinterbil och den plågade jag riktigt duktigt men den gav aldrig upp och den hade gått 33000 mil. Problem som jag har haft är att siddisplayen tappar pixlar(otydliga bokstäver) och rost vid hundbenet(skärmkanten vid hjulhusen) Rost på bromsrör längsgående vid tank antagligen för att dom sitter dumt till en bit upp vid tanken och blir då sällan avsköljda och saltet gör då sitt för hade samma fel på Aeron när jag köpte den. Sedan hade jag problem med rost som kom lite här och var på min gamla Saab 9-5 griffin men det kan ju bero på hur folk som ägde bilen innan tvätta den eller att dom snålat in på rostskydd på årsmodellerna innan 2000. För min saab 9-5 Aero finns ingen rost på alls och det är en -00. Och ska du köpa bil försök att hitta en bil där det finns mycket dokument på vad som är gjort med bilen för en ägare som är rädd om sin bil sparar sånt för det visar vad man gjort med bilen. Serviceboken ska du även titta i så att bilen är servad som den ska för vem vill ha en bil där en ägare tror att Longlife olja funkar och servar sin bil efter 3000 mil. Olja är en färskprodukt och ska bytas varje år eller var 1500 mil som max . 5 liter olja till en saab kostar ca 500 kr med oljefilter på Biva.



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-3, 9-5, Volvo V40, V70, Audi A4 Avant, A6 Avant



Ja, Aero är gröna vad gäller turbon. Men även Aero äldre än -04 riskerar att vara föremål för oilsludge. Det hänger på hur tidigare ägare skött och servat bilen då vhv 6 inte kommer förrän 2006. En -00 har ju därför rullat minst 6 år med undermålig vhv, och det är ju inte säkert att oljan är bytt oftare för det. Och tidigare än 05/06 visste man ju inte ens att det fanns ett problem.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka