Köpråd: köpa importerad focus rs.

Tjena! Har kollat lite på en focus rs som är importerad från tyskland. Vad är nackdelen med detta? Vad händer med garantier etc? Finns dom kvar? Gärna en del info om importerade bilar tack



Svar på inlägget: Köpråd: köpa importerad focus rs.



kan inte en ford handlare svara på det graantier finns ju kvar på volvo i allafall


Skulle tro att de blir fler nackdelar än fördelar. Så sjukt mycket bluff och fiffel med mätare osv. Finns ju även företag som fixar bilen inför försäljning där.


Det förekommer inte mer fusk med bilar i Tyskland än vad det gör på svensksålda bilar här hemma i Sverige, den enda skillnaden är att Tyskland har lite hårdare lagar inom området. Bland annat är man skyldig att informera kunden om bilen varit med om en olycka i Tyskland, i Sverige kan man sälja ett tidigare vrak utan att du behöver nämna något för kunden så länge reparationen är fackmannamässigt utförd. Visst är den bara korrekt reparerad är det inte hela världen, men hur kul är det att få reda på att ens nya pärla låg förvriden 50m ut på en åker ett år innan köpet och sedan dess reparerats för nästan hela marknadsvärdet? Tyskland är inte någon marknad för bilbedrägerier utan har flera fördelar som bland annat ett klart bättre utbud av bilar mot den svenska. Nackdelen är förstås att det är svårare att kontrollera en bils historik i ett annat land, särskilt om man inte kan språket. I och med EU gäller en garanti ofta inom unionen och inte bara i ett specifikt land, men det är ändå viktigt att du kontrollerar frågan och det är inte säkert att Ford har samma garantier i Tyskland som i Sverige.


Bilen i fråga har bara gått i sverige sen import, importerades av en bilfirma. Typades och besiktigades och har svenskt regnr.. Dvs den togs in som helt ny. Borde inte vara några risker med detta? Sen har ju ford 12års rostskyddsgaranti, gäller den fortfarande här då?


Då ä det lungt inga tyskar som pillat på den bilen


kolla upp garanterina ordentligt ! hos tex volvia så har du inte samma försäkringsvillkor vid tex motorskada osv. å då kan de ju skilja en hel del i priset vid ev olycka/fel.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka