Köpråd: Japsbilar m.m tips/råd/disskution

Halloj. Sitter på en steg 3 saab 93 aero -01 nu och går i tankar om att byta den mot en kombi och ha den som familjebil och sen köpa en japanare för att stilla mitt begär att åka runt och gasa. Jag gillar följande bilar. Mitsubishi eclipse Honda civic 99-00 Nissan 200sx Subaru impreza Och bmw m3 och audi S4 utöver ovanstående. Gillar kjolpaket, styling, trim och har inget emot bur eller sånt. Runt 250-350hk hade varit fint. Vill inte ha någon skit som jag får lämna in stup i kvarten då jag inte kan något om mekande. Inte heller får det kosta multum. Kan tycka att 40-70k är rimligt så budgeten är ganska stram. Bryr mig heller inget om fram, bak eller 4 hjulsdriven. Vill ha en sjysst busbil bara. Tänker på japs då många tycker att delar inte kostar så mycket, varvar högt och låter gött. Denna tycker jag är riktigt fin, lite mer mos bara. http://www.garaget.org/?car=44481 Så ge råd osv, fördelar, nackdelar, köpa färdigtrimmad, trimma själv, skit man ska undvika.



Svar på inlägget: Köpråd: Japsbilar m.m tips/råd/disskution



kolla på skyline r33 gts-t turbo med 250 orginal som lätt kommer upp till 300hk finnsju fö 70 papp typ de du ska kolla är väll så allt e tajt o inga missljud kör i cirklar eller så kolla så den inte e diffad eller nått missljud i bakaxlen sen gasa gärna ur den lite o känn på växlarna så de tar och inte skrapar o håller på sen e de väll bara de vanliga när man kollar bilar iprincip


Min första tanke är att köper du en trimmad 200sx, Impreza, Skyline och liknande bilar måste du nästan kunna meka lite själv eller vara beredd på att betala en del. För dom pengarna är det ju något äldre bilar som gäller och dom håller sällan ännu bättre med diverse trim.


Jo misstänker det. Om vi bortser från dom bilarna jag listat, vad har vi för alternativ då? Eller hur mycket måste jag upp i pris för att få en hållbar maskin av någon som jag skrev? 100k?


Köp inte 200sx s13 iaf där ha du vevlagerras Kolla gärna skyline hyffsat lättmekade och strular 0 iaf min ba byta olja o tuta vidare


Kan ju säga att även ja är inte den bästa på att meka


Honda integra Dock framhjulsdrivet 190hk och går riktigt bra.. sen har du crx 1,6 vtec b16a1 på 150hk går riktigt bra ochså. Honda prelude finns med 184 hestar 2,2 vtec går fin fint dom ochså.. så sliper du skruva en en massa ochså..eller typ inget


Nu får någon rätta mig om jag har fel, men ingen av bilarna TS räknade upp har väl inte 250-300Hk standard. Utan då är det trimmning som gäller. Importerade impresor ligger väl 250-280 Hk, men svensksålda har väl runt 200. Säger som dadooo kolla på skyline gts25t, finns många fina (även trimmade) till hyffsade bra priser, samt att dom är mer lätt-skruvade än man tror, sen är det inga problem med att få tag i reservdelar.


En Impreza GT brukar hålla bra runt 250hk. över 300 så ryker lådan. Men många är ju slutköra och dåligt skötta, annars är det bra maskiner.


Som redan nämnts är väl Skyline r33 ett bra alternativ.






Skyline... eller köp min S8 så har du fyrkrafs och 360hkr original :-)


Honda civic type-r vore ett bra alternativ tycker jag. Inga 250-300hk men 200hk och en motor som är helt underbar. Nissan 200SX S13 är också ett bra alternativ så länge som du sköter oljebytena och monterar en oljekylare till den. S13 har nämligen för liten olje volym för inspirerad körning. Vilket resulterar i för dålig smörjning när den blir för varm (speciellt om man slarvat med oljebytet och oljan är gammal med dålig smörjning som följd) Grejen är att problem med vevlagren gäller nästan alla bilar då man trimmar dom om man inte monterar oljekylning. Mazda RX-7 kan du få tag på för det priset också men i och med att det sitter en wankel i dom är det nästan ett krav att du kan skruva. Nissan 200SX S14 har du också.


Evo är ju också en trevlig bil


Civic tror jag passar dig perfekt. Lätt och rapp, mycket "kina" delar på ebay som funkar bra och är prisvärda. Upplever att hondakillarna är dom som skruvar minst med sina bilar, iofs går dom väll inte lika hårt på högvarv/varvstopp osv som driftbilarna så det bidrar mycket.


går inte honda bilarna lika hårt på högavarv? där är ju där allt händer på hondabilar haha v-tec hoppar i vid 6k varv å varvstoppet ligger på 8.2 k typ


Har man en S2000 så slutar varvstoppet vid 9200


Köp Min Skyline :p Cykel på köpet..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka