Audi a6 2.7 tdi köpråd

Tjena! Jag har nu tänkt att köpa en audi a6 2,7 tdi från 06. En polare hade en audi som jag tror de var att nåmting med kamkedjan pajade på och att det hände så på de flesta bilarna av den modellen. Finns det några för å nackdelar som man ska tänka på? Har haft en 945 ltt i 13år så jag är inte så bra på de nyare bilarna. Är tacksam för alla svar



Svar på inlägget: Audi a6 2.7 tdi köpråd



Har en Audi A6 2.7tdi avant 06. Manuell Kört 8000mil utan ett enda problem maskinellt. Har endast bytt olja, filter osv vid service intervallerna. Finns inte så mycket nackdelar förutom lite mycket vägljud om man sitter bak. (Vilket dom rättat till på nyare modellerna) Ett tips är att kolla så det inte är vatten i bakluckan, brukar kunna läcka in lite vatten vid lyktorna bak. Sen så ska man kanske inte göra 3000mils intervaller, utan 1500mil. Dålig olja resulterar till att sträckarna till kamkedjan kan bli dålig. Så se gärna hur service intervallerna är gjorda. Vad hade din polare för motor? Vet att det är problem med bensin motorerna som har kedja. Kort och gott, en riktigt bra bil. Har en S-line utrustad med andra säten, styvare dämpning. Ligger fint på vägen och man sitter väldigt bra i stolarna fram. Aningen för hård fjädring dock. Men då är det bara skitvägar här i norrland också. Bak är det som i alla bilar, helt värdelöst att åka långt. Skatten har blivit någon krona billigare senaste månaden såg jag. Jag kanske kan tillägga att en chippad 2.7tdi i princip går som en 3.0tdi. Den jag har är chippad och går tillräckligt för att vara en bruksbil. Om jag kör väldigt försiktigt kör jag på 0.5l/milen. Vid normalare körning ligger jag på ca 0.57l/milen. Helt okej för en bil som väger över 2ton med mig i den.


Tror det var 3.2 men är inte säker på vad hon hade


Har aldrig varit några större fel på Audis dieslar, det är 2.4 V6 och 3.2 FSI V6 du skall undvika(alla går inte sönder men för att vara på den säkra sidan så undvik dem). 2.5TDI har det varit problem med dock, men den finns inte på C6 modellen A6-2006-2011. Du kan nog med gått samvete köpa en 2.7 eller ännu bättre en 3.0TDI. Dock hade jag satsat på en 3.0TDI, 2.7 dricker inte mycket mindre och 3.0TDI är myyyycket råare.


Precis som dasauto säger så är det nycket problem med dom bensinarna. Den chippade 2.7an jag har går snarare bättre än en original 3.0tdi. och drar mindre. Sen om någon som inte jämfört vill tro på det är en annan sak.


Snubben som äger den här audin som jag är sugen på att köpa visar inte reg nr:et. Han hade tagit 10st bilder men tagit bild på halva fronten på bäge sidorna å likadant bak. Är det smart att kolla bilen i carfax när han tar såna bilder?


Säg till honom att du är intresserad av bilen och fråga efter regnummer. Annars kan han ju lycka till att sälja den.


Ska göra de om frugan slutar vara så snål med pengar till att köpa ny bil


problem är/var bara på bensinare främst 3.2 inget jag vet om diesel iaf fina bilar /motorer och 2.7 tdi finns som fram och quattro och 3.0 enbart quattro.. och som sagt innan ska du göra service på 1,500mil och inte på 3,000mil (som det står i serviceboken lr datan) för din o bilens bästa ska du ha sedan, kombi, automat, manuel, quattro??


Underbar motor! Ett vanligt fel på dessa (gäller även 3,0 tdi) är att insugningsrörspjällen går sönder. Detta brukar hända runt 10-12.000 mil. Motorlampan tänds och ger felkod. Det rekommenderas att man byter båda spjällen när den varnar för ett. Det är ett lätt, men ganska tidskrävande jobb. Det är även ganska vanligt att det förekommer glykolläckage hos dessa dieslar. Antingen så är det invändigt läckage i avgasåterföringsskylaren eller så läcker det från en bajonettskruv som sitter dumt till inder vänster insgningssrörspjäll. Jag hade lätt köpt en sådan bil själv om det inte hade varit för den dyra skatten.






Tack så jätte mycket för informationen. Jag tänkte köpa en quattro men frugan är sugen på att köpa en tråkig v70 för 70papp elr nåt istället för audin. Någon som kan komma på något man kan säga så hon skiter i v70 å köper en audi a6 quattro?


Låt henne köra både och haha


volvo är riktigt sköna att åka i.. har haft en D5a men den va töörstig.. semesterresan genom tyskland låg den inte under 1,0l milen.. då körning 150+ vet ej vad 2.7a kommer o dra.. min 320CDI ligger på samma körning 0,7-0,8 o då med en 3,2l sexa och jag hade oturen med volvon att packningen mellan lådan o motorn börja läcka.. ja där villen volvo ha 12lax.. men för övrigt e volvo fina bilar.. men inget jag skulle jämföra med en A6a


Går inte jämföra en volvo, om annat med en saab, Tyskt är tyskt, Mercorna är fina, inte w210 dock exremt dåliga bilar. Audin går bra men törstig och dyr skatt. Kolla på en bmw annars? Kör några så kommer du få en bra uppfattning Min på 180 hk drar 0.55 lansväg i 110 kmh med farthållare, 6 växlad och är helt underbar, kört många tusen mil problemfritt!


Lite svårt att jämföra en 320d med en A6 3.0TDI, klart den dricker mer den väger ett halv ton mer. Samt 245hk Men den e dyr i skatt tyvärr.


nej precis.. går ju ej o jämföra.. vad ligger skatten på audin? min w211 ligger på 7,100:- men inget o klaga på.. jag kör 6mån me den sen för den vila under vintern


Hur kan du säga att dom är törstig? Min Audi drar lika "mycket" som din bmw fast med 40hk mer. Väger dessutom 2ton med förare. Du har en liten 3-serie som du åker dåligt i, har dåligt med plats i och tycker ändå att den drar lite med tanke på vad du får? 4490kr/år i skatt kostar Audi A6 2.7tdi per år. Importerade denna själv vilket gjorde att skatten blev lite lägre. Har inget partikelfilter, vilket inte heller behövs på dessa motorer då dom utan partikelfilter klarar EU-klassningen galant. Detta resulterar till att den drar mindre utan partikelfilter, och att man ej behöver serva partikelfiltret. Går absolut inte att jämför en volvo med en audi. Det går heller inte att jämföra en liten bil med en stor bil. Testa dom olika bilarna och upplev skillnaden!


Vart importerade du ifrån? Jag har en Audi A6 2.7 TDI -09 pågång från Luxemburg och håller på att kolla upp det sista om just den modellen innan jag bestämmer mig fullt ut för att flyga ner och hämta den!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka