Köpråd: Bil med bra acceleration

Är intresserad av att köpa en ny bil med bra acceleration. Jag har runt 50-60 tusen att röra mig med och dessa är enbart till bilköp inga försäkringskostnader osv. Viktigt för mig med bilen är, hyffsat modern, gärna nyare än -00, fräsch inredning inte bara massa plast, hyffsat billig att äga och köra. I övrigt inte jätteviktigt men hellre en sedan/ coupe än en kombi.



Svar på inlägget: Köpråd: Bil med bra acceleration



Saab 9-3 Aero? Både nya/gamla karossen är fina som fn och går som skott! Går rätt billigt om man kan reglera högerfoten!


BMW 540 E39 eller Mercedes E55 AMG


En s60 t5 kanske kan va nåt? Tycker min går bra och går köra relativt billigt om man vill


bmw 540 e39 som redan nämnts väldigt trevlig bil !! eller kanske en audi a6 4,2 quattro ? eller en s6 ?


saab 95 ftt, volvo s80-s60 t5, vw turbo, finns massor=)


Saab:arna går att få upp bra i hastighet och acceleration men hur är de med turbon på dem? HAr hört mycket negativt och kan tyvärr inte meka något vidare..


Köp ingen gammal AMG om du vill ha plånboken i behåll även i framtiden. Inköp är ingen utgift i jämförelse mot driftskostnaderna.


Jag hade kollat på en Civic Type-R, typ denna.. http://www.blocket.se/alvsborg/Honda_Ci . 18&w=3 Kanske lite åt det plastiga hållet men de är väldigt driftsäkra, snabba och billiga!


Okej de stämmer säkerligen, är väl lite samma emd en 540.. Duger kanske med en 530 eller 535 då kan jag kanske hitta en med manuell!






e39 540 finns visst med manuell. har sett flera. 535 också. varför inte 330 då? skulle också tipsa faktiskt om s60 kantke t5 och chippa till 300hk;)) eller e36 328. fina grejer!


Vad är det du vill veta? En silverado med duramax diesel är rätt fina, går mycket bra och på "rätt" sida -00, men tyvärr en bra bit över din budget. (dom tidigaste med duramax med 300 hk original går att chippa till 400 hk utan att förstärka lådan) Gissar på att du menar en med bensinmotor... Edit: min brors duramax med 6" höjning och 35" däck är chippad till 380 hk och gör 0-100 på 8 sek... (den väger 3,2 ton)


Det är en Honda, Honda är nästan synonym med kvalite, tänker inte hänga ut något bilmärke, men vet en del som är mycket mer plastiga och smäckiga vid högre inköpspris.


540in är inte dyrare än en 520 i reservdelar ... knappt märkbart dyrare i skatt, lite dyrare försäkring och lite högre förbrukning får man dock räkna med , ca 1,1-1,2 blandat om man kör ganska snällt försäkringen är ju väldigt inviduell fassan betalar 5600 helförsäkring på sin... gubbe på 45 år 540in finns med manuell låda, då sex växlad m5 låda, dock väldigt ovanligt... man kan åka riktigt brett på sommaren med automat låda ändå bara trycka ut anti häng och trampa ! AMG kan jag ej svara för. s6orna är väldigt trevliga extremt kul med 4wd på vintern... då åker man brett och fort samtidigt dvs lite mer spännande


antar att du tänker på alla jänkare då honda har högkvalité men ganska låg kvalitéts känsla skulle jag vilja påstå.. dock väldigt kul bilar att köra med en grymt låg förbrukning ! roliga bilar, lite mindre lyxiga bara


Ingen på blocket 540 manuell just nu vad jag kan hitta... 330 är väl ett smartare val kanske men fetare med 5 serien... åker runt i en 320 e46 nu vill hellre byta till en 5 serie eller roligare e46 än till e36


Köp en s60 t5 som tidigare nämts. Där har du både komfort och motorljud samt bra accelaration i. Lätt och trimma dessutom. Bara slänga i ett chip och du har 300hk. Vad kan du göra med en honda type r, stora modifikationer för att ens få upp den i 230hk. Visst den väger lite mindre men, hur skön är den och köra vardagligt. Har desstu mer utrustning och bekvämhet i s60n. Billigare delar också dessutom. Lycka till och köpa bromskivor på biltema till en honda type R.


helt klart är manuell roligare än automat, men efter att du kört runt i en 540 automat en vecka så vill du inte ha manuell går att växla manuellt också, och kopplings dumpa behöver du inte göra då den släpper fint bara genom att gasa till lite jo s6orna är lite omodernare i de prisklasserna, iofs kanske man kan hitta en a6 med 4,2 och quattro för de pengarna... lite rättvisare jämnförelse än s6. S6 är ett mellanting, står mitt mellan 540 och m5 kan man väl säga.. 540in är jämnförbar med a6an och m5an med rs6an


Min AMG är då inte förhållandevis speciellt dyr i drift som nån tidigare påstod. 4200 kr halvförsäkring (9000 kr för hel). En Impreza lär vara värre... För 50 tusen får man dock inte inte spec mkt AMG bil för pengarna, då blir det för gammalt och för många mil på mätaren, och då blir det ett litet varningens finger. Hade du haft lite större budget hade det dock varit en annan sak. Så jag lägger oxå min röst på S60 T5.


Hur står sig en s60 t5 om man jämför med en 540? 540n är ju ofta lixe lyxigare inuti med navi, större stolar osv men s60n är kanske mer prisvärd?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka