Köpråd bilstereoanläggning för 25k!?

Vill bara först säga att 2013 har varit ett fantastiskt år. Har blivit pappa, har gift mig samt tagit körkort. Har 25k att lägga på att spela så högt och med så mycket tryck som möjligt i en Golf -06 (5-dörrars halvkombi). Vet att man skulle få bättre grejer om man installerade själv men jag har inte kunskapen så jag vill få det installerat åt mig, helst av en seriös firma som gör ett bra jobb. Bor i Uddevalla men kan ta mig runt i landet om det skulle behövas. Fram: 6.5-tums kit eller 8-tums kit i dörrarna? Bak: Bakdörrarna? Onödigt med högtalare där? Bagage: Två 12-tummare eller en 15-tummare? Vad trycker på bäst? Slutsteg: Ett steg som driver allt eller separata steg? För- och nackdelar? Dämpning: Dörrar och bagage? Onödigt? Ström: Räcker originalbatteriet till? Kondensator och/eller extrabatteri? Huvudenhet: Måste klara av dagens alla vanliga ljudformat samt FLAC. Kenwood KMM-357SD verkar som ett bra köp då den bara kostar 890 kr, klarar FLAC/MP3/WMA/AAC/WAV via USB, AUX och SD-SDHC. Huvudenhet, framsystem, ev ett baksystem, subwoofer(s), låda, kablar, dämpning(?), kondensator(?), batteri(?), montering och installation för 25k. HJÄLP! Vet inte om min musiksmak hjälper till men jag lyssnar mest på Hardstyle.



Svar på inlägget: Köpråd bilstereoanläggning för 25k!?



kan ju säga att du lär få bra ljud för pengarna Tycker dock att det räcker med 2*12 för om du tar en 15" så hinner ju inte den med att slå snabbt vid snabba bas slag(12orna hinner ju med bättre) , finns ju ett kanonställe där jag bor men det ligger ju i kalmar, är ju en bit för dej att åka www.kalmarbilstereo.se eller har du ju http://www.pmshopen.se/ i stockholm,(lite närmre kondensator ska du nog ha en Jag körde utan i min bil och de var inte omtyckt, när jag höjde på rejält när jag körde trodde mötande bilar att jag blinkade med hel o halvljus hehe


I trollhättan ska det finnas en BRL-butik som enligt en del är bra att ha att göra med, du kan ju höra med dem om de kan "slänga ihop" ett förslag på fin anläggning. Att 15" skulle vara sämre på snabba basslag är inte helt riktigt, det finns 15" som klarar av snabb bas utan problem och det finns 12" som inte klarar av snabb bas. Kondensator är en sak som man kan klara sig utan eller åtminstone prioritera långt ner i listan. Innan man ens funderar på en sån sak så ska man se till att bilens ordinarie strömförsörjning (dvs batteri+generator med tillhörande kablage) fungerar så optimalt som möjligt, sedan är nästa steg enligt min åsikt ett eller flera extra batterier om det visar sig att spänningen inte kan hålla sig tillräckligt stabil.


mm håller med föregående talaren.., en rätt bas i en baslåda är alltid bäst OAVSETT om det är en 12" eller 15" ( 15" flyttar mer luft = " roligare " ) extrabatteri över en kondensator alla dagar i veckan.., sedan dämpning är skitviktigt!, annars kommer den att låta som en tom plåttunna och i denna prisklassen så skulle alla köra 2 olika steg, en till basen och en till framdörrarna annars så skulle jag tro att det kommer att kosta onödigt mycket att låta någon riktig företag fixa ljudet.., du skulle spara mycket pengar om du gör det själv, och de är de roliga.., du kan säkert få massor av bra råd härifrån, ( garaget.org ), och det är inte såååå svårt att koppla ihop allt, och köper du nytt så får du med bra manualer dår det bland annat rekommenderas vilken låda du ska ha osv.., annars är ditt mål att spela bra på tävlingar , eller att impa polarna ? enkelt startupp paket skulle jo vara :baspaket ifrån någon bilstereosida för ca 10K ( högst ), 2-3 extrabatterier ( biltema agm funkar väl bra ) separat steg till framsystemet ( spl dynamics 150.4 , är AWSOME ) gå till en STOR fysisk bilstereo butik och provlyssna en massa olika dörrhögtalare och hitta den du tycker om mest (ljud och prismässigt ) räkna med ca 2000kr för alla kablar, 1000kr, för baslådan , 1500 kr för en massa dämpning , om du ska plasta om dörrar så kostar det ca 2000kr / dörr, men enklast vore att byta ut org dörrhögtalare.., alltså det finns 2 helt olika vägar att gå när man lägger ner sådan pengar på ljud.., 1SPL är att spendera ca 70% på bas och resten för att möra upp basen.., och resultatet blir en tävlingsbil, och som dunkar på som bara den .., men går alldeles perfekt att använda till vardagen.. 2 SQ är att spendera mycket pengar på att dämpa bilen och mycket pengar på dörrhögtalare samt väldigt high end steg till dessa , och lite på basen, och då kommer du få en bil som spelar väldigt fin musik , som artisten menade att de ska låta


2x15" bagaget räcker om du lyssnar på hardstyle! Du får till tillräckligt stor låda! Framdörrar 2 eller 3st 6 1/2" per dörrsida, minst! Bakdörrar inget alls! Steg basar 3500w och upp, finns lite billigare varianter som fungera bra! Steg till framsystem, typ 150w/dörrsida borde räcka med rätt högtalare! Kondingar: Inga alls Extra batteri och byta ut det som sitter original till typ AGM Dämpa bak, tak, dörrar, annars så skrammlar det så pass mycket!


Jag tänker inte nämna några produkter utan det är för mycket som spelar in. Vill du ha en avancerad installation så dras det på budgeten för produkterna. Räcker det med enklare installation så blir det mer över till produkterna. Golfarna är välkända hos installatörerna så de vet vad som funkar och inte funkar. Utan jag rekommenderar att ringa runt till de olika firmorna och se vilken/vilka du får mest förtroende för. Ring t.ex. Tonny på Ljudbyggaren och diskutera. Har lite dålig koll på vilka andra firmor på västkusten som har monteringsverkstad. Lycka till!!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka