Köpråd audi quattro vs volvo awd

var o kolla på en audi s4 2.2t quattro o blev lite kär men tyvärr kom någon jävel o köpte den före mej, så har börjat kolla lite på volvo 850 och v70 awd, hur är växellådorna i volvo? audi har ja hört att dom ska vara rätt skottsäkra.. hade tänkte att trimma upp till 350-400hk, vare sig ja köper audi eller volvo, så skulle behöva lite för o nackdelar på båda bilarna! behöver inte vara just audi s4 2.2t. men det ska vara en quattro iaf! vad föreslår ni? MVH



Svar på inlägget: Köpråd audi quattro vs volvo awd



Audi S4 2.2t quattro så klart Audi femman låter ju så mycket bättre + att C4 karossen är ju snygg ochså


Om Quattro eller fyrhjulsdrift är ett "måste" så skulle i alla fall jag tipsa om någon annan Audi - hur knäppt det nu än låter - eller åt Subaruhållet? Volvons fyrhjulsdrift funkar visserligen bra, men den är inte lika hållbar och stark som ovannämnda märkens. Särskilt inte när det kommer till - större - effektökning.


nja subaru vet ja inte, då rinner det iväg för mycke me pengar... men vilken audi skulle du tipsa om då? har hör att det finns 2st olika typer på fyrhjulsdrift till V70, vet du något om dom? och vilka årsmodeller dom kom i MVH


Subaru har en väldigt bra fyrhjulsdrift, även när det gäller dom äldre bilarna. Att dom drar en aning mer bränsle har man kanske igen i funktionaliteten. Tidiga S70/V70 AWD - som min - har Visco medans senare karosser gick över till Haldex. Vet själv inte så mycket om Audi, men är djupt imponerad av S4 med Quattro. Det är fina bilar.


En Audi, med antingen 2.2 eller 4.2 motorn. Givetvis med Quattro då...


Jag har en Passat 4motion (quattro) och den konstanta fyrhjulsdriften är underbar på vintern. En volvo kommer alltid småspinna och tugga i snön medans en quattro bara möljer på! Men du verkar inte vilja ha fyrhjulsdrift för att komma fram på vintern verkar det som?


Mjo men visst..men kör på den tron du.


Håller med dig Lars, tragiska personer...


Vad är det för jävla fråga. Volvos sopfyrhjulsdrift kan du slänga på soptippen och aldrig mer fundera över. Det finns bara en fyrhjulsdrift och det är Quattro.






Tyvärr är ju inte Volvos AWD gjord för att sladdas runt på ICAs parkering, den är gjord för vanlig körning och finnas till vid behov, detta funkar den ypperligt till.


quattro har ett säreget och attraherande namn, men i övrigt det är inget märkvärdigt eller överdrivet kompetent system.


Ta din quattro och kör lite jämförelsetester mot en Volvo Valp, bäst framkomlighet eller hållbarhet? testa vad du vill


Undrar om det finns nån gammal Volvo AWD som fortfarane kan kallas för AWD... Kassa visco kassa vinkelväxlar kassa hylsor mellan låda å vinkelväxel. Å vafan har Volvo Valp med detta å göra ?


Så pratar en som inte har kört så mkt volvo AWD


http://www.youtube.com/watch?feature=pl . z5Q0o7ARj0


Haha, ja, det är också ett sätt


Ok, för hundraelfte gången då.... quattro är ett namn (med gement q!!) och är inte ett system. Det finns minst 4 olika tillverkare av drivlinor/diffar i olika quattro-bilar, varav ett är i princip samma som i nyare Volvo. Visco är inte värdelöst. Haldex är inte värdelöst. (Haldex-kopplingarna i Volvos och VAGs drivlinor är inte klenare än de i Bugatti Veyron eller Lamborghini Aventador. Den är alltså mycket potent. Andra delar i drivlinorna skiljer däremot en del.) Torsen (som några här troligen menar med "quattro") är inte överlägset på något vis. I så fall skulle det sitta i fler bilmodeller. Men till TS så är Torsen-lösningen i en S4 2.2 mer hållbar för 3-400hk-uttag än Volvos AWD, oavsett visco eller Haldex. Mycket pga klena vinkelväxlar och drivaxlar - vilket varken visco- eller Haldex-kopplingen bör lastas för. Haldex i Volvo kom 2002 för S60 och 2003 för V70 och därefter återfinns ingen visco i Volvo från fabrik. Subarus har inte heller ett system för fyrhjulsdrift. De har olika lösning för drivningen beroende på motoralternativ och väexllåda. Bl a visco-koppling i vissa modeller.


Äntligen någon som har koll!


"Konstanta fyrhjulsdriften" är ett roligt uttryck. Hissa upp framhjulen (eller bakhjulen, går också bra) på din bil och försök köra iväg (Vad är det för årsmodell? På nyare Passat 4motion är det Haldex och då är inte testet lika kul för då kommer bilen kunna köra iväg..)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka