Köpråd! Type R, Ford RS, ST. SEAT Cupra

Jahapp, tiden är kommen! Vill ha en annan bil. Har haft min T-gula volvo nu i ett och ett halvt år. Bilar som jag är sugen på: Ford Fiesta ST Ford Focus RS (tidiga modellen) Honda Civic Type R (båda av "de två kända" modellerna VW Golf R32 Budget. 80k Har ni några erfarenheter utav några av dessa? Bra/dåliga? Dyr i reservdelar? Har haft volvo sen jag tog körkort, och är de något fel med den så är de lätt åtgärdat på egen hand, är någon av ovanstånde bilar de också? Ska ju gärna va runt 200 häst i! Tusen tack!



Svar på inlägget: Köpråd! Type R, Ford RS, ST. SEAT Cupra



Jag kan bara prata för ctrn då det är den enda jag har kört. Riktigt rolig att köra och ändå hyfsat ekonomisk att äga. Körde min Ep3a i 2000mil och hade aldrig några problem. Reservdelarna gissar jag är ganska lika på dom 4 bilarna.


Har också hört mycket bra om EP3, så det hade varit mitt val.


Så ep3 är den modellen som är innan den "nya" eller?


Det stämmer


Va bra, så blir de att hitta en sån så fort Volvon är såld hoppas man hittat en med "det där lilla extra"


Haft några r32 och köpte de för den grymma avgas ljudet, bra tryck i maskin i låga varv, men Gud va de drack soppa. Lite förmycket enligt mig. Kommer jag köpa igen r32 ? Ja, lätt Seat cupra - kompis till mig har den, körde den ofta och Gud vilken go bil . Gillar den rappa motor och växellådan. Växlar som fan, lätt, snabbt (dsg/dkg/ eller vad den heter). Ända nackdel är det att trimmar man den med steg 2 ( han hade BSR steg 2), den spann 1an,tvåan och något lite i trean, då min r32 va väldigt långt ifrån han. Det var det vad jag hade .


Okej tack! Tacksam för all info jag kan få. SEAT:en tycker jag ser ju jäkla rare ut! Riktigt obehagligt snygg.


Skippa Fiesta ST´n om det är mellan dessa bilar det står...den är inte ens i samma liga dock en trevlig bil Av restrerande tre är valet svårt :-) så udda mot varann Golfen är mer vuxen och förfinad, garanterat en rolig och perfekt året runt bil Civicen är ju enbart bus och körglädje, gillar man att pressa rödmarkering så är det ett givet val Focus RS är ju en rå kärra med mycket trimmöjligheter och fint chassi, blivande klassiker struntar man i ägandekostnader så hade jag valt Focus RS för den har det där lilla extra över dom andra.


Jag hade satsat på R32, ljudet är ju grymt och fyrhjulsdriften gör det värt den extra soppaförbrukningen!






EP3 CTR! Sjukt roliga, För 80 000 får du en väldigt fin sådan också! har för mig 05an kom med en del extra prylar så som Xenon osv som standard


Tusen tack för alla tips! Låtar mer och mer åt en CTR! Ingen som känner någon som vill ha en gul Volvo?


Självklart en EP3a! Finns inget roligare för pengarna, riktigt kul att svänga med och 9000rpm och billig i drift!


EP3 !! Det är sån jag ska ha i framtiden efter Volvon också, underbara bilar


Honda civic Type-R EP3 helt klart. Roligare bil för dom pengarna får man leta efter. Sedan har du en bil som ofta glöms bort i detta sammanhang. Toyota Corolla T-Sport 192hk orginal http://www.blocket.se/vasternorrland/To . =7&w=3 Finns även med kompressor på 225hk http://www.blocket.se/stockholm/Toyota_ . =7&w=3


Okej, men är de mycket som skiljer sig från den gamla modellen och den nya? Hästkrafter är väl likadant? Tänkte om de fanns någon anledning varför alla gillar den gamla hellre


Det som skiljer de åt är att faceliften (04-05) har lättare svänghjul, röda inlägg i stolar och dörrsidor, annan framstötfångare + lampor, andra baklampor samt andra speglar.


Den "nya" aka, Fn2(-06) är tyngre men har 1 hk mer. Den har inte heller individuella bakdämpare, båda hjulen går på samma axel så att säga, sämre väghållning. Dock har den farthållare, färddator och annat lullull som kanske kan vara skönt att ha, MEN, jag själv skulle inte värdesätta det högre än att det ska vara Roligt att köra! Jag hade köpt en Ep3a (därför jag gjorde det) Lycka till


kan rekommendera EP3an! Riktigt snygg och grymt rolig bil att köra haft min i ca 2,5 vecka, grymt nöjd!


CTR eller T-sport, jag skulle dock föredra kompressorversionen av Corollan, (samma motor som sitter i senare Lotus Elise) bottenvrid och toppeffekt, men jag är lätt Toylåde influerad, mera en smaksak på vilken av de tu man väljer. Japanska bilar krånglar dessutom mkt mkt sällan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka