Köpråd: AUDI (80) cab

Hej. är i vårens varma goa dagar ute efter en fin sommarbil. Så nu har jag bestämt mig för att titta efter audi cabbar. prisklass upp till 35 000. Då jag inte har ägt en cab tidigare så undar jag nu vad som kan vara bra å veta inför ev. köp. alla tips om Audi cabben och även allmänna tips om cab ägande är välkomna!



Svar på inlägget: Köpråd: AUDI (80) cab



Beror lite på vilken motor. Köp inte en V6;a.. Försök hitta en 2,3;a. kolla länkarmar/spindelleder i framvagnen. skjut fram stolarna så långt du kan, lägg en rulle toa papper på golvet och tryck till i 1min..Blir den fuktig så läcker troligen suffletten. Alltså rulle INTE ut rullen utan lägg den bara ner och tryck. kolla också på baksidan av oljelocket om den är vit/ljusbrun.. Annars är det inte så mycket på dom.


Min Audi Cab 2.8 gick kanon, så jag måste fråga varför just v6 är så dåligt?


För att en 140/170hk V6a inte är så mycket att hurra för? Stor motor lite effekt dyrt att laga.


Som Hoffa sa.. Men annars är det inget fel på dom.


Utveckla gärna det där lite? De är på 150 resp 174 hk, alltså högre effekt än i femmorna. I C4-karossen drar inte V6 mera än femman, tvivlar på att den skulle göra det i cabben. V6:orna drogs med en del fel, tex oljeläckage men nu är ju bilarna 20 år gamla så felen är åtgärdade för länge sedan. Det är betydligt enklare att byta kamrem på V6:orna tex, vad skulle göra dem dyrare i underhåll, ett tändstift extra? Dessutom slipper man ju den omoderna mekaniska insprutningen som allt färre kan felsöka. Vill man ha en snål-cab kan man ju titta på en 2,0 eller en lite nyare 1,9 TDi om man höjer budgeten lite.


har hatt min cab i 12 år kan säga att det är en ganska lätt skruvad bil utan allt för mycke krångel som alltid på så gamla bilar så är det så klart alla bussningar i framvagnen men inga stora kostnade då det är en gammal enkel konstruktion. motor val skulle jag säga vilken som utom 2,0 som är så tråkig. Har en 2,6a själv och visst inget under av snabbhet men den bara går och går. Vad det gäller suffleten kolla bakrutan är den dålig byter man hela suffleten för den måste ändå tas av stälningen för å byta ruta och det kostar....och som tidigare skriver kolla fukt. Elcab är trevligt men kan krångla endel har själv bytt styrbox till min och dom är dyra om man inte hittar beg. Reservdelar är inga problem och ganska billigt då det i grunden är en Audi 80 så i stort set allt passar.


okej. Angående det med bakrutan. Kolla länken, så nämner han att bakrutan behövs byta. Men skriver att det är lätt? Det har han alltså fått om bakfoten? Är det dumt att välja en manuell cab eller hur ser ni på det? http://www.blocket.se/varmland/Audi_Cab . =7&w=1


har byt min bakruta lämnade in till en kapellmakare och han sydde in en ny var tvungen att ta av suffleten från stälningen och det va inget roligt. Kostade ca 1000 men en jäkla massa jobb. Ska man ha i en orginal ruta så ser den ut att sitta med dragkedja men det finns ingen dragsko. är även limmad. Vad jag läst mig till på tyska sidor behövs en speciel jig för att byta rutan. Fick ett ca pris av vag på 5000 på byte av rutan. inte alls dumt med manuell cab då elcaben kan krångla hydralik + elektronik kan bli dyrt. bra sida om du kan lite tyska http://www.audi-cabrio-club.info/ac/


okej. kan vara bra att minnas dina ord om bakrutan. för å inte behöva lägga ut en massa pengar på det också. kan inte någon tyska alls tyvärr



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka