Köpråd! Köpa Saab 9-3 -03-06, 1.8t, 2.0t? Bra att veta? Fördelar och nackdelar? -40 tusen

Hej! Tänker köpa mig en nyare begagnad bil, och har kollat en hel del på Saab 9-3 årsmodell 03 uppåt med "nya" karossen. Budgeten är ca. 40 tusen och bilen ska väl helst inte gått över 20 tusen mil. Vad ska man tänka på med dessa modeller? Kända fel? Fördelar och nackdelar med 1.8t och 2.0t? Finns det olika comfortpaket/utrustningpaket? Vad kan man tänkas få för ca 40 tusen som inte är skit liksom? Jag är otroligt tacksam för hjälp!



Svar på inlägget: Köpråd! Köpa Saab 9-3 -03-06, 1.8t, 2.0t? Bra att veta? Fördelar och nackdelar? -40 tusen



Fjärdar fram har en förmåga att gå av oftare än de borde. Läcker olja från packingen mellan blocket och servopumpen (enkelt att fixa). Dom tidigare modellerna från 03 ska ha massor barnsjukdomar (inget jag själv märkt av) För ca 40k får du en rätt välutrustad (ARC) (skinn, backsensorer m.m) med det miltalet, dock en runt 03. Typ http://www.blocket.se/malmo/Saab_9_3_2_ . 14&w=3


Ok! Så en hyffsat ok utrustad bil. Om man föredrar manuellt är de svårare att hitta? Sen har jag hört att 1.8t och 2.0t ska vara samma motor men lite klenare delar och lägre hästar? Kan man i praktiken spara pengar på att köpa en 1.8t och chippa den, eller är det nåt man ska akta sig för?


Problemet med den nya karossen av tidigare årsm, dvs en sån som du är ute efter, för dom pengarna, att dom har mkt barnsjukdomar. Och dom motorer som erbjuds för dom pengarna är väldig klena, den "största", Vector på 175hk sägs inte ge mer respons än den mindre på 150hk. Förstår att du vill ha den nya karossen och snygg är den, men är 40K max? Mvh


Precis. Det är samma 2 liters grundmotor i alla 9-3 av dem här årsmodellerna. Det enda som skiljer dem åt är turbo, spridare och kammar (möjligtvis något mer). 1,8t och 2,0t tror jag dock det bara är programvaran som skiljer motorerna åt. Enda man bör tänka på vid trimning är väl att kopplingen säkert lär ge sig rätt tidigt på dem motoralternativen. Så den bör kanske uppgraderas i samband med trim. Ska du ha en hyfsat välutrustad bil så bör du leta efter en minst en Vector eller Arc. Linear är inget att ha då. Såg dock att det fanns ett par Aero för strax över 40k som är top of the line i modellutbudet. http://www.blocket.se/halland/Saab_9_3_ . 21&w=3 Många av dem så kallade barnsjukdomarna lär dessutom vara åtgärdade på en 10 år gammal. Just sayin.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka