Köpråd: Billig familjebil

Kolla på blocket det finns ett antal minibussar för under 20 000 kr http://www.blocket.se/hela_sverige?q=7+ . &md=th



Svar på inlägget: Köpråd: Billig familjebil



Kommer upp många Chrysler Voyager och Grand Voyager. Är det nått att ha?


Kort och bestämt, nej. Visst är Voyager slösande rymlig och förhållandevis komfortabel, men kvalitén är ytterst tveksam. Och frågan är inte om, utan när automatlådan rasar.


855 finns med ex säte i skuffen


zafira är riktigt rymliga!, 7sitsiga men går även göra bilen väldigt stor i skuffen om man behöver lastytrymme vid hö/spån hämtning. Försök å hitta en med drag så blir det kanon! typ http://www.blocket.se/jonkoping/Opel_Za . =7&w=3


Det är sant men jag tror att han ville ha plats för annat i bagageutrymmet


Vi har en Zafira och det är en bil som låter vettig för er. Visst det är världens tråkigaste och mest könlösa bil men med en förbrukning på 0,7 (med takräcke, antiecodriving och 35000 mil utan mer service än det nödvändigaste) och 7 sittplatser så borde den vara billig nog och rymlig nog. Då det är en överviktig Astra finns det en hel del reservdelar som är enkla att få tag på. Så jag tror den är bland det bästa ni kan få tag på, om man inte dör av att den är så tråkig.


http://www.blocket.se/malmo/Mitsubishi_ . 10&w=3 , där kanske du har något.


Hon ;-) 855 med säte i skuffen är inte ett alternativ. Jag kollade upp det en gång i tiden och det är endast lagligt i 5 cm. Man får inte ha barnstol/kudde på extra sätet och inga personer som är över 140 cm. Nu är det ju dock lag på att alla under 135 cm ska ha bilstol/kudde så extra sätet i skuffen är endast lagligt till barn mellan 135 och 140 cm.


Tråkig kan jag leva med.






Finns det några vanliga fel på Zafiran som man bör se upp med när man letar begagnat och hur svårmeckad är bilen om man som jag knappt ser skillnad på en skiftnyckel och ett fälgkors.


hjullager, framvagn osv som andra bilar. att tänka på, 1.6 liters motorn skall man vara noga med täta oljebyten och byte utav kamrem mellan 6-12kmil, det är intervall på 12.000mil men många remmar har gått av innan detta så rekommenderat är runt 6-8.000mil. 2.2l motorn har kamkedja, förut när dom väl levererades så var det mycket problem med vissa exemplar, dock nu efter 10år lär alla drabbade bilar ha blivit åtgärdade kan jag tänka mig. sen rost vid dörrkanter, baklucka då zafiran inte har världens bästa rostskydd, finns även en del med kärvande bromsok bak. 2003 kom zafirorna med trepunktsbälte på alla sätesplatser, så med barn i bilen föredras nog en -03+(7sits) då, DOCK är dessa dyrare på blocket, kostar 28-30k kr istället för under 20 men utöver detta är det faktiskt inte något annat kan jag minnas se detta, taget från begtest - vibilägare


Håller man lite utkik kan man hitta en Cheva suburban för runt 20k, då får alla plats och utan ungar blir lastutrymmet enormt... Automat är det oxå i dom... (som det brukar vara i jänkare)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka