Jeep Cherokee XJ

Har lite funderingar på att köpa mig en sådan.. då jag gillar att åka i skogen.. tänkte det är ju en beprövad bil utav alla typer av förare.. Det finns mycket grejjer till dom, kostar väl inte en förmögenhet heller.. Men nu när jag börjat leta lite mer noga uptäckte att dieselmotorn oftast är manuell växelåda vilket gör mig lite nyfiken vad är det för fördelningslåda på dessa, hur är dom m.m.. Så jag vänder mig till er på garaget för tips och köpråd ev.. Hur är 2,5L turbodiesel motorn i dessa? är det bra eller anus.. Polaren hade en med 4 liters bensin-sexan i som vi beprövade ganska väl och jag gillade den skarpt.. och går väl i dessa tankar mestadels... så dom har jag ganska stor koll på Men tips och råd är välkomna!



Svar på inlägget: Jeep Cherokee XJ



Köp den med bensin 6an å automat fint å åka med auto i skogen :p


haha ja det vet jag.. hehe dom är ju absolut vanligast oxå hehe


Tilläggsfråga för den biten har jag inte riktigt snappat upp.. ännu.. är dessa krångliga att höja tänkte mig kanske 2-4 tum bara??


Nja tror inte det de e la Chrysler som äger jeep så det borde finas att köpa höjningsatser.


Har för mig att dieselmotorn är ganska kass och kommer från en renault. Här borde finnas bra info: http://www.cherokeeforum.com/


Dieselmotorn ska man helst hålla sig undan ifrån eftersom dom inte tål att bli för varma. Råkar man få den för varm 1 gång så brukar topparna (4st) slå sig så det går på runt 20000kr att fixa det. Dieselmotorn är en italiensk VM motor som var tänkt för marint bruk där det brukar finnas obegränsat med kylvatten vilket en bil inte har.. Vanligaste felet på 6:an är sprucket grenrör Automatlådan i en med rak 6:a är en AW-4 som tål ganska mycket misshandel och är elektroniskt styrd istället för hydrauliskt, sköter man bara oljebytena så kan dom gå hur länge som helst Det finns cherokee:er med rak 6:a och manuell men dom är ganska ovanliga, såg en på blocket för någon vecka sen. Höjningsatser kan du köpa på dalhems.se och några andra Det brukar komma upp endel saker till salu på jeepsweden.net Ska du höja den så kommer detta att inträffa: Övre bultarna till stötdämparna kommer gå av. Svetsmuttern inne i ramen som bultarna till fjäderpaketet sitter i kommer släppa så man får skära upp ett hål i ramen för att svetsa fast den igen eller byta mutter. Fram kommer dom undre bultarna till stötdämparen gå av men det är enkelt löst med ett par genomgående istället. Chrysler äger inte Jeep längre det gör Fiat.


Ahh ingen diesel med andra ord... Tack för svaren.. Hur stora hjul får man på då utan att det jävlas 33" eller? ORU säljer kitt till dessa, men hittar ingen info om dessa bultproblem du nämner dock.. Mycket bra att ha i vetskap nämligen, tänkte om det finns någon möjlighet att bara karosshöja typ??


Min är höjd 3" och har 31" däck men det finns dom kör med 31" med ohöjda men dom har fått skära ut lite i hjulhuset för att det inte ska ta i. Karosshöja går inte eftersom dom är en "unibody" konstruktion dvs ramen och karossen är en och samma del. På dalhems kan man köpa delar från: Rubicon express, Skyjacker, Ironrockoffroad och några andra som jag inte kommer ihåg nu. Du kan köpa denna boken:http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1613250657 Där står precis allt du vill veta om jeep XJ och hur du ska göra om du vill bygga om den.


Ahh vad bra den boken ska jag leta uppb när jag väl köpt på mig en av dessa bilar.. återigen tack för tipset!






Vid skogskörning är en automatlåda att föredra. (tempmätare till lådan rekommenderas starkt, kanske även en extra oljekylare till den) Dom som påstår att en manuell låda är bättre har aldrig kört en "riktigt" byggd bil med automat.


Haha.. Vad det gäller manuell och automat så har dom ju sina för och nackdelar båda två beronde på olika tillfällen.. Men jag har åkt mycket terrano i skogen med manuell låda.. Men vad det kommer ann på på dom är att dom är för sömniga i vissa tillfällen men det gick ypperligt bra med manuell låda, fick bara planera körningen lite mer då man inte kunde gasa på som man kan med cherokeen vid backar och sådant t.ex då saknar man motorstyrkan och i vissa fall automaten, men inte dåliga bilar annars i terrängen enligt mig.. Men en cherokee är ju grymt rolig bil för sitt låga inköpspris.. Och det finns många av dom så delar går att hitta relativt lätt ändå.. Jag gillar dom men ska jag ev. någon gång åka en grand cherokee så "måste" jag ha V8:an bara för ljudet mestadels haha.. Men jag gillar XJ bättre annars ska det vara äldre modell av jeepar typ en J20 eller nått kanske hehe, eller ja, jag har alltid gillat wrangler men dom är inte prisvärda förhållandevis till vad det är för bil anser jag..


Finns terrano med v6 å automat med =p


hahaha ja, audia4gt35.. det vet jag..


Haha va bara tvungen


haha..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka