Köpråd - småbil

Hej! Jag har precis tagit körkort och ska nu köpa bil. Eftersom jag har en förkärlek för småbilar så får det bli en sån. Men jag vet inte riktigt vad jag ska tänka på. Jag vill ju gärna att den inte är alldeles för dyr heller. Jag kommer köpa en begagnad och undrar ju vilka saker man ska se upp för och vilka frågor man ska ställa. Hjälp mottages tacksamt! (Om du bor i närheten av Luleå får du gärna hjälpa mig när jag ska åka och kolla på en bil också). Tack på förhand/Miris



Svar på inlägget: Köpråd - småbil



Vad ska du ha den till? pendla osv? Vad är viktigt för dig? Förbrukning, Väghållning, lastutrymme, krocksäkerhet osv? Vad är din budget? vilka bilar har du kollat på? Saker rent generellt att se upp för är ju vatten i oljan och rost samt oljud.


Ok, jag kommer inte pendla med bilen. Jag har lyxen att kunna gå till jobbet på en tjugo minuter. Men jag vill kunna köra en del nu i början när jag tagit körkort så jag inte glömmer hur man kör (kört intensivkurs på två veckor). Så jag vill ju ha den för typ utflykter och lite sånt. på helgerna och kanske om man drar över till en kompis mitt i veckan så. Jag vill att den inte ska vara för dyr och inte helt livsfarlig (krocksäkerhet uppskattas). Jag har en budget på 20-30 000 typ. Jag har inte kollat på en enda bil än så länge mer än på blocket. Då har det varit en wolksvagen lupo och en skoda, samt en clio men den sistnämnda var tyvärr såld. Den har jag dock hört ska vara krocksäker. Hur ser man att det är vatten i oljan?


Så ingen körmaskin utan bara en praktisk A till B bil. Toyota yaris blir du säkert nöjd med då. Vatten i oljan ser du genom att skruva loss oljelocket. Är det en vit gegga så har du vatten i oljan. Kolla lite basicgrejer som visar dig hur tidigare ägare har skött bilen. Är oljan låg osv.


Clion är väl vettig? Sist jag kollade så var det en prisvärd a-till-b-bil med 4 krockstjärnor (årsmod 2000).


vad tror ni om denna? http://mobil.blocket.se/vi/46705738.htm


Volkswagen Polo/lupo utan tvekan i mitt tycke. Rekomenderar att titta på en sådan Såg att du nämt lupo tidigare och det tycker jag är vettigt val. Exempel: http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . 11&w=1 http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . 11&w=1 Finns mycket sådana bilar, men tycker du bör satsa på en Volkswagen i småbils klassen. Smaksak från min sida!


Jag hade tagit en titt på Mercedes A-klass också, det är ingen Toyota men har sina fördelar och är ingen opålitlig bil. Jag tycker att man kan tillskriva den följande fördelar: -Hög krocksäkerhet mycket tack vare en finurlig konstruktion med dubbelt golv där till exempel motorn som sitter vinklad 45 grader skjuts bakåt i bilen och därmed fångar upp krockvåldet i högre utsträckning än vad motsvarande konventionell bil gjort. Dessutom är ett aktivt antisladdsystem och andra säkerhetssystem standard. -Du sitter högt och har utmärkt sikt nästan så det finns lite SUV-känsla i den, modellen är 3.5m (VW Polo är cirka 4m som en jämförelse) lång så det är inte särskilt mycket bil du behöver släpa runt på heller. -Trots det ovanstående utnyttjar den storleken väl och har goda utrymmen där baksätet är skjut, fäll och urtagbart vilket även gäller passagerarstolen fram men det var extrautrustning. Är ni bara två stycken kan du få ett kubformat utrymme motsvarande en del stora kombi vilket inte kan sägas om en VW Polo eller liknande med fällt baksäte. Sedan är det trots allt en Mercedes på gott och ont, det är positivt i form av att det lagts ner mycket omsorg i detaljer på många punkter men också negativt då A-klass ärvt märkets dåliga rostskydd från den tiden. Rost får du tyvärr räkna med att hitta på den här modellen, mindre elfel kan förekomma och det finns en punkt (Två beroende på årsmodell) som kan vara dyr att reparera men de tänkte jag utveckla om du är intresserad. Utöver det är A-klass en ekonomisk bil att äga. Som en sammanfattning så finns risken att en A-klass bjuder på fler fel än vad en enklare Toyota Yaris gör men jag tycker den har ett par starka fördelar som väger upp, det är mer bil för pengarna helt enkelt och hittar du ett fint exemplar tror jag det blir ett roligare val. Lycka till med köpet!


Helt rätt. Aklass är en väldigt bra småbil, riktig suv känsla i den som du sa. Men också mer som kan krångla. Och den drar lite mer också skulle jag tro?


Kört en sån en del och det är en trevlig bil, kvalitetskänsla.






Finns en Toyota doldis förutom den nämnda suveräna persontransportören Yaris, den andra småbilen, Starlet, även den bygger på enkel pålitlig teknik med låga totalkostnader fast har för den tiden en mera traditionell design. En annan småbil jag vågar rekommendera (trots att säkert flertalet här inne kommer avråda dig utan att ens åkt i en dylik) är FIAT PuntoII som fick bra betyg i krocktester när den presenterades, drar lite bensin, låg skatt, enkel att serva och reparera de få gånger det behövs om det är ett skött exemplar. (vilket dom ofta är då de flesta Puntoförare är totlat ointresserade att köra runt korvkiosken på handbromsställ) För din budget finns en mängd fina exemplar från -00 och upp till runt -04 A-klass som även den förespråkats tidigare är ett trevligt alternativ, väldigt bekvämt att sitta lite högre som i Yarisen.


Ska man ha en bra första bil som bara gå och går ska man ha en 940 år 96-98 som gått max 20.000mil så har du bil i många år. förbrukningen är ju skitsamma när man inte kör nåt, är ju slitage delarna som kostar pengar då mest och volvo är billig i delar, försäkring, skatten ligger på 2000kr är väl det enda typ. desutom kör man en 940 ftt(lättryckstubo) så kan man få ne den till 0.75 milen (om man kör vettigt) Hade garanterat valt den framför vilken småbil som helst då en stor bil är säkrare. Mitt tips=)


http://www.blocket.se/vasterbotten/Rall . _9&w=2 här har du en "ekonomisk" bil



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka