Köpråd: Volvo 740/940 kombi eller Saab 9-5 kombi som bond/familjebil?

Hej alla entusiaster! Tänkte köpa min första bil. Behoven ser ut som så att jag behöver en familje- och bondbil som funkar för att både köra lite tyngre släp/kärror med djur och vattentankar på t.ex. skogsvägar, samt funka som familjebil där vi kan göra mindre utflykter. Tänker inte köra särskilt mycket eller långt med den så bränsleförbrukningen är inte av enorm vikt. Är ganska färsk när det gäller att mecka själv men är intresserad och kan tänka mig fixa så mycket som möjligt själv. Budget ligger på mellan 10.000-15.000:- Gillar svenska märken pga enkelhet i att få tag i reservdelar och känslan av en svennebil. Några idéer och förslag på vad jag borde välja (för och nackdelar med vardera modell) Tusen gånger tack!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 740/940 kombi eller Saab 9-5 kombi som bond/familjebil?



för dom pengarna hade jag försökt hitta en volvo 945 ltt från 95 och uppåt. drar en del men otroligt lättmekat och väldigt billiga delar, lastar mycket och vad jag kan förstå så kan du dra ganska mycket med dom.


Satsa garanterat på 945 LTT/FTT.


Min Volvo 745 Turbo får dra 1700kg på B-körkort med de nya reglerna. Är ju rätt skapligt tycker jag.


940 helt klart. Sedan om du behöver turbo vet jag inte, mindre som kan gå sönder på en vanlig GL. Men är ju alltid lite trevligt med pulver under huven:)


Källa på detta? Eller syftar du på B96?


Då han ska köra tyngre släp osv är det alltid bättre med turbo, annars måste du belasta motorn mycket mer vilket ger att mer saker kan gå sönder.


Vad skulle gå sönder i motorn menar du? Jag kan däremot hålla med om att turbo är bättre att köra släp med pga kraftigare tryckplatta så kopplingen inte tar lika mycket stryk.


Källa:Transportstyrelsen https://fordonsfraga.transportstyrelsen . ordon.aspx +mitt regnummer


japp, 1600kg.... du får aldrig dra mer än vad draget/bilen är godkänt för






Menar bara att med en F motor blir det ju mycket mer påfrestningar på motorn eftersom den får jobba mycket hårdare under belastning, ist för en turbo som ger det lilla extra som behövs.


Jag har tagit ett drag ifrån skroten och reggat på min bil. Har alltså inga papper på draget och lämnade inga papper till bes heller. Ska kolla mitt regbevis för bilen, kanske att jag får dra 2450 kg med min 740 då eftersom jag har BE:)


Jag hittade här på transportstyrelsens hemsida en funktion så man lätt kan få se vad man får dra och inte. https://slpvkalk.transportstyrelsen.se/ . lator.aspx



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka