Köpråd bil. BMW av olika slag under 50 000kr.

tjena! Har varit helt insnöat på ämnet.. (PRESTANDABIL)!! Vilken bil skulle ni valt om valen är: UNDER 50TKR *E55 AMG *C36 AMG *C43 AMG *BMW M5 E34 *BMW 540 MANUELL *AUDI S4 - QUATTRO *AUDI S3 *BMW M3 E36 Vilken av dessa är billigast att underhålla.. men jag förstår ju att ingen av dessa kommer vara fiat-billiga i delar o så..



Svar på inlägget: Köpråd bil. BMW av olika slag under 50 000kr.



Fiat kan fan inte vara billiga i längden att underhålla.. PS: En bättre topic hade ju inte heller skadat..


får väl ingen av nämnda bilar för under 50k förutom möjligen 540 och s4? Nåväl, 540 E34/E39 hade jag valt iaf.


Under 50k? Ja då snackar vi om lik iaf när det gäller AMG & M, o lik kostar ALLTID fläsk att underhålla. Fortsätt spara.


Under 50tkr hittar du nog ingen av bilarna , möjligtvis ett dåligt exemplar! Men du har tittat upp försäkring? , tror du får tänka om i ditt bilval!


540 eller M5 är inte så dyra i underhåll finns gott om delar billigt på ebay.de M5 är dyrare om du rasar motorn, till 540 finns det motorer för 5000:-


En kille på jobbet sålde sin E55 AMG i helgen för 40000:-, eller den var utannonserad för det priset i alla fall. Den är garanterat i kanonskick, aldrig vinterkörd och helt rostfri, så nog går det att hitta fina exemplar billigt. En annan jobbarkompis fick nys om det här och försökte köpa bilen eftersom han mycket väl känner till den och vet hur fin den är. Tyvärr fick han reda på att den var till salu några timmar för sent.


Peter: Vad är toppskick för dig? Att bilen är besiktigad o fungerar? En E55 för 40" är INTE i toppskick, det kan jag garantera.


Peter: Bilderna nedan tycker jag motsvarar "riktigt bra skick" (min egna bil...), men det är en liten-liten bit kvar till toppskick i mina ögon...


De där bilderna säger inget om skicket på din bil, det ser man först i verkligheten.






Alpina: Bilderna speglar verkligheten. Skicket är bra, men inte toppskick. Samma sak gäller din 540, den ser helt OK ut exteriört! Men ser den lika bra ut under? Är allt 100%? Funkar allt ner till sista pixeln? I mitt fall så är svaren ja, INGA pixel fel, ALLT fungerar, o nyrenoverad "under", o där jag inte bytt delar har de blästrats o lackats (stötdämpare samt hjulnav främst). Men det finns små-saker att fixa för att nå toppskick, tex som att ta ner hela bakvagnen, byta alla bussningar, blästra o lacka...Men det kommer jag inte göra med denna bil, räcker med att snart ha gjort den resan två gånger, en tredje gång blir det inte .


Den här är iaf lite närmre "toppskick", även den min bil.... Och det är denna som är på väg att bli lite närmre "toppskick"... O vad jag vill säga: TOPPSKICK är ett fruktansvärt misshandlat ord, ett ord som numera förlorat sin rätta betydelse....


Hur man använder ord för att beskriva skicket på en bil kan uppfattas väldigt olika. Exempelvis är min tolkning av skicket på min 540 OK brukskick, det finns skavanker. Om vi pratar helt OK brukskick så är det nog inga problem att hitta en lämplig bil under 50k för trådskaparen. Bilder ger ju en fingervisning om skicket på en bil men är långt i från hela sanningen. Tvivlar ej på att din E36 är fräsch Dawwe.


Välj en manuell 6vxl 540, inte superdyra delar eller så himla hemsk på bensin. Jag har haft min i 4 år nu och är helnöjd men funderar på att sälja den och köpa något större och amerikanskt. Har haft 6st BMW så det känns som man kan det märket nu. Så vill du ha en fin 540 med bra ägarhistorik får du hålla utkik, den kanske dyker upp på blocket om man inte har den något år till.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka