Köpråd: BMW 316i

Hej, ska köpa min första bil (Max: 15.000kr) och hittade idag en bmv 316i -95 för 9.500kr som gått ca 27.000 mil. Är de ett rimligt pris? för i mina ögon känns de väldigt lite... Har inte vart och kollat på den men verkar vara helt ok av de man ser på bilderna. Då den är rätt så gammal vad är viktigt att kolla efter? Även kikat lite på en Honda CRX -89 för 14.000kr som gått 14.000mil Där motorn, kamrem, koppling, olja och filter är bytt nyligen. Vilken är att föredra? Eller tips om ngt liknande? Kan väll i stortsett inget om bilar, men vill ha shysst, liten och rolig bil som inte är så dyr i inköp.



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 316i



Personligen hade jag då hellre gått på Hondan. Mindre bil med mer "knuff", ingen raket kanske men alldeles lagom som förstabil. Att den är nyservad skadar ju förstås inte heller. Var aktsam på rost i golv/bakskärmar/bakände bara.


Tack för svar! Känner att de lutar åt Hondan men ska nog ta en titt och testkör på båda. Vanliga fel på en så gammal Honda då någon?


Om jag ska gå efter egen erfarenhet - ej CRX då men en vanlig 1.5 av samma årsmodell - så var det egentligen inte så mycket som felade. Halvljusereläet gick sönder. Ja och så insprutet, så han började dra mer bränsle..och så pajade kylaren efter en liten kappkörning.. Men en bättre begagnad "centralinsprutning" eller vad den nu hette, så var han sitt normala jag igen, och kylare finns det ju tämligen gott av på skroten. Rosten dock, var nåt att se upp med. En bekants bror ägde en CRX och den sägs "ha varit ett under att den inte vek sig på mitten" då det tydligen inte var så mycket av balkarna som höll ihop den..men..skall egentligen låta det vara osagt då jag inte vet så mycket om det. Hade lite rost på min egen Civic, men höll det under kontroll, i alla fall under min ägo.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka