Köpråd: bruksbil som ska vara lite rolig.

Hej alla glada! Jag ska nu köpa en ny bil, och behöver lite diskussions hjälp! Budgeten är låg. Tänker länka ett par olika bilar och vill gärna höra konstruktiva tankar Jag har inga som helst problem med att meka själv, men bekvämligheten är väl en viktig faktor för mig. http://www.blocket.se/malmo/Volvo_S40_T . 11&w=1 http://www.blocket.se/malmo/Honda_civic . 11&w=1 http://www.blocket.se/angelholm/VW_Pass . 11&w=1 http://www.blocket.se/helsingborg/Mycke . 11&w=1 ett par av dom jag tittat närmre på men är fortf osäker.



Svar på inlägget: Köpråd: bruksbil som ska vara lite rolig.



http://www.blocket.se/kristianstad/Hond . 11&w=3 finare^^


Varför inte en celica? Om du nu är så pass mjuk i kroppen att du kan sitta så lågt, inte världens -sportigaste- bil men roligare än en AUDI 80 eller S40 anser jag. Civic är inte heller något dumt val, fint chassi på dom samt Hondas trevliga motorer som belönar en varvglad förare med skönsång. Passat, designad bakom järnridån av en bitter östtysk krigsfånge i tron att dennes fångvaktare ska bruka bilen. Clarkson sammanfattade den rätt bra "Solid as a banker"


Har inte hittat någon Celica i prisklassen, eller alls för den delen. Ska dra i lite trådar, finns ju mer än blocket Passaten såg ut att vara i ett grymt skick, därav alternativet.


Den roligaste i din lista är ju T4an. De skjuter på bra å är ju värda sina små slantar för den effekten de har.


Och vad jag förstår är dom väldigt bekväma och förhållandevis tysta.


Jadå dom är helt okej att åka i. Det är ju dock rosten som får grepp om dessa bilar.


Passaten är borta från blocket redan, så jo, den var säkert fin. Hittat 17st celicor under 10000kr på blocket, här är en http://www.blocket.se/sodermanland/Toyo . amp;last=1 eller du vill säkert handla bil i närområdet? prova malmötorget.se


Då bekvämligheten är en viktig faktor för dig: http://www.blocket.se/lund/Opel_omega_4 . 11&w=1 en sådan där åker du skönt i.


Ja, passaten är borta Närområdet är väl hela skåne som sökområde, med tanke på min budget är det inte värt de att köra/åka längre än det. Det lutar mot volvon just nu, men dessa alternativen är absolut inte alls låsta. Någon som har fler alternativ? under 10K är huvudkravet.






Den såg ovanligt fräsh ut! lägger den på listan!


Nu får någon rätta mig om jag har fel, men är det inte så att första generationen av V40 drabbades av rost, medan generation 2 är mycket bättre? Kanske värt att kolla på.. Ang. Civic så lider dessa bilar också av mycket rost tyvärr.


Bmw alla dagar! Även de äldre modellerna har riktigt skön komfort! kanske inte snålaste bilen att åka med, men finns inte många andra "äldre" bilar med bättre komfort


då tänker vi lika, för den pengen äter ev resor upp för mkt. http://www.blocket.se/helsingborg/Ford_ . 11&w=1 kan du utveckla mer vad du vill ha ut av bilen, rolig och bekväm för 10k, vad är roligt för dig? mkt motor? kul runt gathörnen? tyst motorvägskryssare till lund dagligen? stor bil? liten bil? kombi? behövs utrymme till fler åkande? osv


Måste fråga hur du menar att den solblekta (se nyansskillnaden bakom dörren och motorhuven) buliga bilen med begynnande rost i skärmkanterna är "finare ^^" än den svarta med hela skärmkanter och på bilden intakt lack? Eller menade du bara att coupe är en snyggare modell?


Efter att ha kört med två kombis är jag nöjd med en sedan. Motorvägskryssare, nej men vill jag ska jag kunna köra till luleå och tebax. (ford escorten klarade detta) vill inte ha en 3 liters v6 men en 2,3 är väl de största jag kan tänka mig rent motormässigt. Gärna turbo, för det är roligt. Men en sugmotor är att föredra mekmässigt. Kommer att bli mest stadskörning så explorern är väl lite mycket.


Tror att det är hans bil


http://www.blocket.se/stockholm/Opel_ve . =7&w=3 en bra exempel, har haft fler talet såna mycket bil för pengarna! -rost bakskärmar -ofta snålutrustade (te.x kan ac saknas eller farthållare, men den har ju abs och sådant..) + sidan -bekväm -stor bagage -snåla (0,59 som billigast med 1.8an har jag kommit till) - billiga reservdelar och lättmekade finns många fina under 10k


bra bil under 10k då måste man kolla omegor mkt bekväma och oftast bra utrustade + att det är tysk-kvalite


haha, 1,4 vtec, undrar om den ägaren ens öppnat huven någon gång. Det är en 1,4 utan vtec på 74 hk på en civic kaross på cirka 1050-1100 kg så skulle inte kalla den för en rolig Honda att köra. EDIT: kom på nu att dem inte såldes med 74 hk motorn(inte här i alla fall) och att bilen är import. Så har du tur är det en 89hk motor men inget att hänga i julgranen förutom låg bränsleförbrukning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka