Köpråd!!!!!!!!!!! Panik!

Heellow! Jag har problem. Min drömbil är en chrysler 300c sedan. Motor spelar ingen betydelse. Just modellen av bilen jag gillar grovt. Fast billigaste 89000:- årsmodell -05 3.5 värt det? värt pengarna? För och nackdelar med en chrysler 300c? Hjälp!!!!!!!!Svar på inlägget: Köpråd!!!!!!!!!!! Panik!Har du 89 000 som du kan lägga ut plus att du har pengar över för försäkring skatt och reservdelar så är det ju bara att köpa. Huruvida det är värt det kan nog bara du avgöra.


tar ett lån för min drömbil på 80000 isånafall. Men asså är det en bra bil? När måste kamrem bytas? kan man köra den på vintern?


Bilen kan ej köras på vintern i Sverige, när det är under 5 plusgrader så kortsluter styrboxen och en ny kostar 25 000 + 5900 kr i inkodning. Dom e avsedda för den amerikanska marknaden och dess klimat, så tyvärr är det inget att satsa på i Sverige.


Om det nu är som du säger din "drömbil" så borde du vara väl påläst om modellen.


Jag borde men är inte. vill bara ha bilen för det är så kaxig och den fångar mitt öga hela tiden. sen om det är 2.7 eller 3.5 med mera det skiter jag i


så en bra sommar bil men inget att ha på vintern?


Precis, får göra som andra 300ägare och ställa den i garaget under vintern, i usa har dom fått säljstopp pga garantibekymmer att styrboxarna går sönder i dom kallare regionerna och GM vill inte behöva betala kalaset varje gång, så dom har helt enkelt slutat produceras. Priserna kommer förmodligen öka till det dubbla inom några månader.


Jag kanske är lite trög, men varför skulle GM stå för kalaset?


För att det är ett garantiärende. Handgranaten i handskfacket som ingår i utrustningen som en del av den obligatoriska självförsvarsutrustningen så att ingen kapar din bil på dom usa-sålda bilarna kan självdetonera vid för hög fart över fartgupp och det går också på garantin, Chrysler vill självklart inte stå för dessa utgifter heller.


Jovisst förstår jag det med garantin, men jag förstår fortfarande inte varför GM ska stå för garantin på en Chrysler.


Det är GM som levererar styrboxarna till Chrysler, i Europa får tillverkarna sina styrboxar från Bosch i många fall. I Amerika är det GM som ofta står för styrboxarna i bilarna.


Jahapp där ser man. Helt otroligt värdelöst med ett så grovt fel på en bil tycker jag.


Tycker samma här, USA anser sig vara världsmakten och hade på glada 80talet inga som helst tankar å att byta från förgasare till insprutning, så dom laddade upp med gigantiska förråd förgasarolja. När dom sen gick över till insprutning så fick dom ofantliga mängder förgasarolja som inte längre har någon jättestor marknad så bytte dom namn till insprutningsolja och måste med jämna rum fyllas på i motorutrymmet i en egen behållare, om man glömmer det så skär motorn på cylinder 1 och 5, cylindrarna längst fram. Allt pga dom ville få sålt sin gamla förgasarolja, tycker det är helt sjukt men så är det, och den oljan tar dom bra betalt för dig, det är en typklassad Dexron8-olja som enbart säljs i USA och således måste importeras för dyra pengar för att kunna bruka sin C300. Jag tycker det är skamligt, men så ser världen ut. Enbart styrt av ekonomi.


Glesmark ditt troll.


USA har ju byggt en hel del bra bilar, men om en bil har någon riktigt superidiotiskt fel eller konstruktion/design så kan man vara säker på att den är byggd i USA.


Dagens!


De har snurrat runt en 300c här omkring de två senaste vintrarna så helt hopplösa är dom ju inte Men de kanske är en hemligt Europabyggd 300c x)


Trodde alla insåg ironin i mina inlägg, men för att klargöra. INGET av det jag skrev innehåller någon sanningshalt.


Köp en, och borra dräneringshål under styrboxen, och kör! Klart den går att köra på vintern, det är ju en modern bil... Går ju köra Lamborghini också på vintern om man bara vill...Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka