Köpråd: kombi 80-100 kkr

Hej Som rubriken lyder söker jag en kombi i prisklassen 80-100 tusen. De modeller jag har funderat kring hittills är octavia, passat, 9-3 så det är nåt i den storleken jag är ute efter. Vad gäller utrustningsnivå har jag väl egentligen inga speeciella krav annat än att det ska finnas drag. Bor i Västerbotten och åker till fjällen ett par ggr per år så 4wd kanske inte är så dumt heller men inget krav. Jag kommer nog köra ca 1500 mil per år så det går väl kanske på ett ut ekonomiskt med bensin/diesel om man bara tänker på skatt kontra förbrukning. Jag är ingen hejjare på bilar så finns det annat som talar för det ena framför det andra vad gäller drivmedel? En annan sak jag funderat över är hur rädd man ska vara för milen. Är det vettigare att köpa en nyare bil som gått mer eller en äldre som gått mindre för samma pengar? Så med dom förutsättningarna, vad tycker ni jag ska köpa?



Svar på inlägget: Köpråd: kombi 80-100 kkr



Jag hade personligen valt bort 9-3 av dom du räknat upp. Helt okej bilar men med tanke på att vissa reservdelar till nyare saab är svåra att få tag i så. Efter som jag är lite volvo frälst så varför inte kolla in V70 eller rent av en japansk Volvo jag menar då Honda som då har sin accord kombi


Jag skulle rekommendera en Toyota Avensis. Inte världens roligaste att köra och inte heller lyxigaste, men driftsäker, säker, billig att serva, billig i drift. Saab 9-3 och 9-5 kan jag också rekommendera. Mycket bil för pengarna och det finns mycket reservdelar både nya och begagnade. Reservdelstillverkningen är fortfarande igång. (Rätta mig om jag har fel.) Vad gäller diesel kontra bensin varierar det mellan olika modeller vilket som är mest ekonomiskt vid 1500 mil/år. Det är ganska vanligt att den lägre förbrukningen betalar av den dyrare skatten vid långt under 1500 mil, men diesel kan ha andra nackdelar. Ibland får man betala ganska mycket mer för en dieselbil vilken också kan ha dyrare servicar. Men ibland har en diesel lägre skatt än man kan tro och kostar inte mer att köpa begagnad än en bensin. Vissa dieslar har ett fast intervall för att byta dieselpartikelfilter, som kan vara svindyrt. Vissa har å andra sidan självrengörande partikelfilter. Hoppas att det var till någon hjälp.


http://www.blocket.se/lund/Opel_Vectra_ . =7&w=3 -billig -ganska ny -skatt på 2952kr DIESEL -driftsäker -rymlig -billiga reservdelar tittar en sådan själv, den sån här går lätt 50k mil minst. (egen erfarenhet inom arbete)


Opel har säkert bra motorer och växellåda. Men Opel är Opel. Blev övertalad av min syster och köpa en opel Zafira Cosmo i den färg som du vissar år 2007. Bilen ska vi använda i spanien och min syrra körde ner bilen igår. När jag började granska bilen hittar man ganska mkt rost samt att jag va tvungen och byta ac-kondensatorn för 7500kr. Jag får väl hoppas att den inte rostar mer i värmen. Jag hade nog valt Octavian eller Avensis


Har en octavia -06 på knappt 12000 mil, välvårdad. Rostar tyvärr redan. VAG-bilar gör det tyvärr. Likaså Volkswagen rostar ofta även vid senare årsmodeller. Dock säger jag inte att man ska undvika VW för det. Det Finns många rostfria och VW har många andra fördelar.


Rätta mg gärna om ja har fel men är inte passat en riktigt bra bil?


vet inte vad ni verkar haft för otur men vad jag sett så rostar nyare oplar minimalt. sen så krånglar alla bilar mer eller mindre, fast vissa är dyrare i delar medans andra är lite billigare


kan inte påstå det, iaf av det man läst här på gorg. .rost bl.a


Passaten är grym men dom har haft mkt problem med automatlådorna. Dom har till och med slutat med och sälja taxibilar för att det har varit så mkt strul.






Ja men de e la bara dom 7stegade lådorna? Eller?


Jasså jag hade bara hört det med automat lådorna. Men så har ja inte läst något vidare. Bara något ja trodde att dom var. Så tänkte nämna det här så någon rättade mig isåfall eller att ts fick ett bra råd


bmw 330 touring


Jag hade köpt en Saab 9-3. Grymma bilar Perfekt storlek, roliga att köra, trevlig inredning, bra motorer (förutom 1.8 utan turbo) och himla snygga Reservdelar är inga problem. Det är passat med de sjuväxlade DSG-lådorna som strular. Och inte bara i passaten utan även i t.ex. touran och andra bilar samma låda sitter i.


Subaru Legacy är ett välbetänkt alternativ. Kompetent fyrhjulsdrift som säkerligen kommer bidra till ökad trygghet och framkomlighet vid fjällresorna, samt att Subaru har dokumenterat hög driftsäkerhet.


Även DSG6 har sina svagheter som kan svida ordentligt i plånboken om man snubblar över dem bland annat ett illa skramlande svänghjul, men den är långt ifrån lika utsatt som sitt syskon med sju växlar. I övrigt är Passat en trevlig bil, har haft två stycken på jobbet (med problemfria DSG6) som var bra bortsett från en mycket opålitlig elektrisk handbroms på bägge som man lärde sig undvika.


Själv hade denna varit intressant ( har en lika dan själv) http://www.blocket.se/skaraborg/VW_Golf . _9&w=3 Skatt 1300kr dricker ca 0,52 mellan tankningarna och bra lastutrymme,


Skoda Octavia kombi tror jag blir ett bra val.Finns ochså många att välja mellan.


Amaaaaazon kombi säger ja bara!


Tack så mkt för alla tips! Är det någon som har någon åsikt om hur jg ska tänka kring min fundering om mätarställning? "En annan sak jag funderat över är hur rädd man ska vara för milen. Är det vettigare att köpa en nyare bil som gått mer eller en äldre som gått mindre för samma pengar?"



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka