Köpråd: "Pendlarbil"

Tjena! Behöver hjälp att hitta en duglig bil som jag kan sitta 6 mil om dagen i. Det är 100/110 väg större delen av sträckan, så låga varvtal i dom hastigheterna är ju ett måste! Bilen skall helst vara ifrån 00 och uppåt. Bensin eller diesel spelar ingen roll. Helst så låg förbrukning som möjligt! Köper helst inte en bil över 20.000 mil. Bilen skall vara säker! Även driftsäker såklart. Bilen bör vara någorlunda "bekväm" att köra, sitta i och allt vad det innebär. Max 40.000 Kr. Bilar som går bort är Aygo och liknande småbilar. Volvo behöver vi inte ens nämna. Man skall kunna sitta i bilen utan att skämmas ihjäl! Går det att hitta den här bilen?Svar på inlägget: Köpråd: "Pendlarbil"Bmw 318? typ denna? http://www.blocket.se/stockholm/Bmw_318 . 12&w=3


så du ska alltså ha nått som är bensinsnålt?? 3mil fram och 3 mil tbaka alltså. ingen småbil? om du ska ha snålt så skulle ja pröva typ 2000-2001 bmw 530 diesel, eftersom det inte spelade nån roll va det gäller bensin eller diesel för dig. mycket bra bil som är även snål. lyxig och bekväm sen s60 diesel. båda bilar är bekvämma och snåla. vet att du inte vill ha volvo men rekommenderar dig att pröva om du redan inte har gjort det.


Mercedes-Benz Diesel w124 -93 och uppåt. Dessa är säkra som Franz jäger.


Hur kan du rekomendera en sådan? Du påstår i en annan tråd att dom är ruskigt obekväma, (jag påstår raka motsatsen) TS skriver ovan att han vill ha en bekväm bil helst nyare än -00 och dessa slutade dessutom tillverkas -96. Jag tipsar istället om en annan MB 4-cylindrig 200/230 W210 som kom -96, bekväma, säkra, driftsäkra desvärre väldigt rostbenägna men hittar du ett fint exemplar (jodå dom finns) så har du en kanonbil som inte är så dyr att äga trots storlek. Avensis andra generationen finns för dom pengarna, säker osv. Kan dock upplevas som något högvarvig på motorväg med manuell låda, men går ändå billigt totalkostnadsmässigt. Mazda 626 Honda Accord bägge ovan är bra bilar med låga ägandekostnader och är säkra.


Jaguar S-type låter som den matchar din krav, lite törstig men annars gillar jag Jaggan.


Kul när folk hjälper en att leta! Jaguaren verkade trevlig. Mercan som Evildan rekommenderade verkade väldigt trevlig. Kollat väldigt mycket på Mercedes innan, men dom flesta har ju gått bra över 20.000 mil innan dom kommer ner till 40.000 Kr, tyvärr! Några fler förslag inom Mercedes? Är ju en jävligt trevlig bil att ha.


MB är trevligt överlag MB C-klasse W203 -00/-08, lite mindre och smidigare än E-klasse. A-klasse ska du inte räkna ut trots sin litenhet, mkt bil för pengarna. (om du trots dina kriterier klarar dig med en mindre bil)


http://www.blocket.se/stockholm/Mercede . _8&w=3 kanske kan va något ?


Vill bara påpeka att jag klassar Aygo, lupo och dom som en mindre klass än tex Golf, A-klass, A3. Kanske är fel? I vilket fall som helst så funkar bilar i den storleken. Ja Cheeva, den verkade trevlig.


Nej du tänker helt rätt, en Aygo eller Lupo är betydligt mindre.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka