Köpråd: BMW, Audi eller mazda?

Har nu suttit och velat fram och tillbaka ett bra tag när man ska köpa ny bil. Men nu har jag bestämt mig om allt går som planerat imorgon så kommer jag ringa på bilar imorgon men nu är man tveksam vilket märke man ska ha:/ De märken jag har satt upp som jag har läst ska vara bra och som jag gillar är: Mazda 6 MPS fyrhjulsdrift -07 260hk Audi: A4 och A6 Quattro -06+ 200hk+ BMW: 325, 525 och 530 -05 218hk+ Alla bilarna är mer eller mindre fullt utrustade som jag har tittat på. Gått under 16k mil. Men nu när datumet närmar sig så får man svårt att välja så jag vänder mig hit om råd Budgeten jag har ligger på ca 140k krSvar på inlägget: Köpråd: BMW, Audi eller mazda?Du kommer inte få något "vettigt" svar...tyvärr. Det enda jag kan ge som neutralt råd är; provkör, provkör och provkör. Känn efter och fundera. Jag personligen skulle valt en Audi, och av just den anledningen kan du inte få något bra tips rent generellt, för vad jag tycker om, behöver ju inte du tycka om (vissa säger att man sitter värdelöst i min bil, jag tycker jag sitter underbart osv). Däremot skulle jag nog råda dig till A6:an framför A4:an. Men det är också rent generellt utan att veta vilka bilbehov du har. A6:an är "finare". Mer utrustning som standard, tystare osv osv. Iofs inget konstigt med det då det är klassen "högre" än A4:an.


Aha ok tänkte mer vad folk har för erfarenhet överlag. Har själv bara kunna läsa det som står i tidningar och google om märken. Äger själv en Audia A4 -96. Så är själv nöjd Audi ägare men det man har läst så är just Audi, BMW och japanska bilarna i toppen för hållbarheten.


Ja, har du Audi själv och är nöjd kan jag säkert inte säga så mycket som är "nytt" för dig. Kan dock säga att jag provkörde en A4 05 (samma som 06) för 1½ år sen och det jag blev -minst- imponerad över var faktiskt att den inte var mycket tystare än min dåvarande A4, en 97. Just "tystheten" är det stor skillnad på mellan A4 och A6 (enligt mig) och är något jag uppskattar iaf (mycket långkörning för min del)


med dom pengarna kan du få en riktigt fin e60 bmw 530, det skulle jag ha valt. finare bil än både audin och mazdan. samtidigt driftsäker och ganska motorstark.


Inte för att det drabbar mig, men, det var ju inte vidare motiverat påstående. Det kanske hjälper ts lite om du faktiskt talar om varför den är "finare" än både audi och mazda?


skrev att det var det jag skulle personligen ha valt, hört från vänner att audi kostar lite mer när det gäller service. och tycker sj att mazdan ger inte nån speciell intryck på mig,,vore ja ute efter nått japanskt för 140k skulle ja titta lite mer på honda accord eller nått. Sen så får man faktiskt 258häst på en 2006 bmw 530. Men för att hålla det kort så tycker jag att ts får mest bil för pengarna med bmwn, känns mer driftsäkert samt välbyggt än mazdan och audin. inge kamrem på bmw=ts sparar pengar vet inte om mazdan har kamrem men audin har iaf och den är dyr att byta. Mvh


Mazda 6 av första generationen har lite rostproblem i hjulhusen bak, vad jag känner till. Kanske inte bästa köpet av den anledningen Glöm inte att kolla på Honda Accord from 2003-2004 någongång, finns visserligen inte så mycket fräna motorer men 2,4 ~190hk lär väl flytta på sig lite iaf. Type S-bilarna ser lite balla ut Edit: http://www.blocket.se/stockholm/Honda_A . =6&w=3 <- wankwank Edit2: Prestandaduell Honda Accord Type S vs BMW 325i : http://www.zeperfs.com/duel1088-1336.htm


Bmw eller Audi skulle jag tro. En fin e60 med facelift? Diesel ifall du kör mycket. 520-525d. xd ifall du vill ha fyrhjuls? Kompisen har en A4 2.0T kombi. Haft lite strul med den osv och nu ska han sälja den. Dock var den skön att köra, som ett strykjärn på vägen. Edit* vad fin hondan där såg utKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka