Köpråd SAAB 9-5

Hej Hittade en saab 95 på blocket av årsmodell - 00 och säljaren begär 17k. Den har gått 20500 mil, turbon sägs vara bytt vid 16k mil av en tidigare ägare, Men inget kvitto finns. Nu säger killen till mig att det inte finns någon servicebok heller, men att han har bytt olja var 500 mil. Vad tycker ni? mobil.blocket.se/halland/Saab_9_5_2_0t_ . .htm?ca=11Svar på inlägget: Köpråd SAAB 9-5en tråd räcker


Hej Hittade en saab 95 på blocket av årsmodell - 00 och säljaren begär 17k. Den har gått 20500 mil, turbon sägs vara bytt vid 16k mil av en tidigare ägare, Men inget kvitto finns. Nu säger killen till mig att det inte finns någon servicebok heller, men att han har bytt olja var 500 mil. Vad tycker ni? mobil.blocket.se/halland/Saab_9_5_2_0t_ . .htm?ca=11


17k för den där var dyrt...


Kompisen är saabfrälst och när hans -00 med 20000mil på mätaren tappade oljetrycket så försökte han in i det sista att få den lagad men det gick inte. Rengjorde det ena och det andra, nya oljor, gamla oljor. Till slut funkade den på någon gammal väderkvarnsolja som var riktigt trög, men bara tills motorn blev varm då tappade den trycket igen. Han köpte en en -01 med 16000mil för inga pengar alls. Lät flytta över alla nya delar från gamla bilen. Bilen funkade ett par dagar sen började den ryka vitt och gav liknande symptom på kass oljepump/sludge. Vi brukade säga att besiktningen kollar höjdjusteringen på oljelampan så den inte ska blända... Nu kör han en Volvo S60... Motorerna på gamla 9-5:or verkar inget vidare och verkar kräva rätt god omsorg genom åren för att hålla i längden. Vet inte om ni som kör mycket Saab håller med mig?


håller väl inte riktigt med. en saabmotor håller väldigt bra om den är servad rätt. dock så klarar väl en gammal volvomotor mer misskötsel innan den ger upp. 3000 mil mellan service är på tok för långt på vilken bil som helst, bör hålla sig till 1000 eller 1500. Men jag håller med om att 17 är för dyrt för en bil utan dokumentation.


det är ganska väldokumänterat att saab är ganska dåligt byggda, väldigt många som har haft problem med fel på dom. @ts har säljaren ingen servicebok och kvitton på vad som är bytt så är allt han säger ett bra *skitsnack* glöm den bilen helt enkelt


Bilen såg väldigt fin ut på bild, kostar ju inget att åka och kolla. Dessa årsmodeller är inte bra. köpte en 01a med full servicebok 20600 mil. Enligt serviceboken byttes turbo vid 5400 mil otroligt mycke bytt på bilen och oljan bytt var 1000 mil. Lagerbank endå vid 20600 mil. Ja vevhushistorierna byttes innan 7k mil på den och endå gav den upp.


Tjena! Åk och kolla på den! man brukar kunna döma ut dom rätt fort om dom inte e i ngt bra skick, min -01:a tickar lite i dom hydrauliska ventillyftarna när den har dragit lite för mkt olja men då e det bara hälla på lite och min är en aero som har gått 35xxx, köpte den för snart ett år sen och har kört med den ca 2500mil i min ägo bytt olja 2 gånger. Det ända som har krånglat riktigt mkt var bromsservo klockan som membranet pajja, då börja motorlampan lysa, bytte servot, kosta 1000:- det va vid jul sen dess har den gått fint! det är bara dom dåliga nyheter man oftast hör!


Du bör kunna hitta en väldokumenterad bil i det skicket för samma eller mindre pris. Jag håller precis på att putsa upp min 9-5 2.3t -00 kombi inför försäljning. Full servicebok, nya sommardäck på 17" alu och nya vinterdäck på 15" alu, sportchassi, samtliga bussningar bytta till powerflex. Har precis passerat 20k mil. Jag hade hoppats på att få 15 för den, så 17 för en odokumenterad sedan är alldeles för högt. Visst har T7 motorerna sina brister, men mycket är överdrivet skitsnack. Många åker med 300 hästar i bilar som gått 30.000 mil och har inga problem alls, medans andra lyckas rasa ltt motorer efter 5000 mil. Min erfarenhet säger mig att dom flesta som rasar sina motorer har ingen aning om hur motorer funkar, kör på biltema olja, laddar järnet med kall motor, stänger av motorn med glödande turbo och liknande. Dom som sköter sina bilar verkar sällan ha några problem.


Samtidigt så har inte andra bilar samma problem men kanske väl andra bekymmer. BMW med sina topplock tex. Man bör som det kommits fram till ha det i åtanke iaf och inte köpa en odokumenterad Saab.


Hej! Köp dig hellre en Saab 9000 2,3t 200 hk för 17000kr. eller spar pengar till en lite nyare 9-5. För ett lite säkrare köp. Mvh


Det gäller alla nyare bilar som kör med "longlife" intervall på servicen. Kollar man statistiken vad gäller motorras så är inte VW och Audi alls långt efter Saab, men av någon anledning är det just Saab som fått skit för kassa motorer.


Det är också sant som du säger. Audis motorer, eller iaf vissa drar ju olja något kopiöst och det är helt normalt! De klarar inte ett intervall på 1500mil utan att få påfyllt. Dock försöker jag hålla isär ökat underhåll eller vad vi skall kalla det med haverier om vi säger så. Det viktigaste är ju att man vet vad man köper och ger sig in på oavsett vilken modell det är.


Prova att slarva med "ökat underhåll" på audi-motorer och jag lovar dig att du kommer även att få se en hel del haverier där, precis om med Saab. Många motorer som påstås klara 3000 mil mellan oljebyten är i princip tomma på olja efter 2000 mil. Sorry för offtopic, tillbaks till ämnet.


Köpte en Saab 9-5 aero 2,3t -01 för lite mer än en vecka sedan, den har gått 30***mil men förrförra ägaren satte i ny motor då han köpte bilen med rasad motor. Vi fick alla papper med vad jag vet och bilen var nybes ua. Han begärde 16500 men vi fick den för 15500 och då är bilen som ny inuti och går som en klocka.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka