Köpråd volvo 945/v70 AWD

Hej, är snart dax för förstabilen som jag hade tänkt att pilla med under hösten/vintern tills dess att jag förhoppningsvis får körkort i mars. jag är lite kluven mellan V70 98-00 (00 - 08 också men den är lite för dyr för min budget) och 945 ltt/ftt. min budget ligger på ca 20000 :- +/- . 945an har ju bakhjulsdrift och lätttrimmad men det jag inte gillar är att dom är ganska omoderna och gamla. v70in är ju lite nyare och finns ju med AWD, vet inte riktigt hur kul det är med AWD på vintern? ge gärna andra åsikter om 945/v70 och för och nackdelar. känns som att tråden är lite snurrig men fråga om det är ngt som jag borde ta med. tack på förhand!Svar på inlägget: Köpråd volvo 945/v70 AWDEn frisk V70 AWD får man nog inte för 20 000 kronor, så en sådan går nog bort ganska direkt. Kanske en 855 AWD som fanns från 1997, men tror fortfarande det är svårt att finna ett tämligen friskt exemplar, ens för det priset. Annars fina bilar. Särskilt om den är skött av tidigare ägare. Några oljeläckage är vanliga. De självjusterande bakdämparna tenderar till att tappa sin kraft, och kostar ett antal tusenlappar styck, om man vill köpa dem nya.


Annars finns ju 960 om du tycker 940 känns omodern, jäkligt lik första generationen V70 invändigt och man åker bra i dom, och effekten är nog rätt lagom för förstabil. Och dedär om AWD på vintern.. Askul! Bara man lär sig behärska bilen så är det mycket roligare än bakhjulsdrift!


Tack för svar, det finns ju några på blocket men det kanske bara är vrak då :S


Kan ju rekommendera dig att titta på V70XC AWD, samma saker som på V70 AWD men den kostar inte lika mycket. Lycka till med köpet!


Och lyssna efter missljud när fyrhjulsdriften är i..har man tur så är bara hylsan skadad..annars blir det dyrare med ny vinkelväxel.


ska ta och kika på dem med, tack!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka