Köpråd: BMW 320 E90/E92 - Radfyran något att ha, eller bör jag satsa på 325?

Det har blivit dags för mig att ersätta pendlar-Lexusen som jag nu haft i sex år. Jag har blivit mindre och mindre intresserad av hög effekt och har av någon anledning börjat fascineras oerhört av effektiva motorer. Mina blickar riktas därför av naturliga skäl mot BMW, då de bevisligen gör mycket effektiva motorer, både bensinare och dieslar. Tanken är att jag ska köpa mig en bil som jag kan pendla med, cirka 4 mil/dag i åtminstone fem år. Mina krav är inte speciellt hårda, mer än för utrustningsnivån, men dessa kan jag komma på: - Bilen ska vara bekväm. Jag ska som sagt köra den åtminstone 4 mil/dag och jag kommer även att göra en del långresor med den. Baksätet behöver inte nödvändigtvis vara speciellt rymligt, där kommer sällan någon att befinna sig. - Motorn ska vara effektiv. Jag är mer intresserad av att köra så bensinsnålt som möjligt än att köra så fort som möjligt. - Mina golfklubbor ska få plats i skuffen Jag räknar med att lägga omkring 150 000 kr på ett exemplar som gått knappt 10 000 mil. BMW 320i från 2007 och framåt tilltalar mig och verkar uppfylla mina krav, men jag är osäker på radfyran. BMWs sexor är väl beprövade och bevisligen riktigt bra. Ljudet från en sexa dessutom otroligt mycket mysigare än ljudet från en radfyra, tycker jag. Är BMWs 170hk-fyra en bra motor? Den är onekligen snål, men är den lika pålitlig som dess sexcylindriga storebröder? Effekten räcker troligtvis för mig, jag har inte bråttom, men ljudupplevelsen är en viktig bit. Någon som har erfarenhet av 320i eller för all del 120i och kan komma med lite input beträffande upplevelsen? Jag inser förstås att det är högst individuellt, men det vore trevligt att höra andras tankar om BMWs fyra. Vilken utrustning bör jag leta efter? Jag vill åtminstone ha M-sport-paket, invändigt och utvändigt. Belysningspaketet är förstås trevligt, men absolut inte nödvändigt, eller? Är navigatorn bra, eller kan jag lika gärna använda Navigon i telefonen? Mycket tacksam för input om framför allt motorn. Jag har inte hittat speciellt mycket att läsa om denna.Svar på inlägget: Köpråd: BMW 320 E90/E92 - Radfyran något att ha, eller bör jag satsa på 325?Beror på hur bensinsnål du vill ha den, 325orna tycker jag inte är bensinsnåla, kolla på diesel istället? Du kommer ju köra ganska mkt, så diesel är kanske något för dig


BMW´s fyra är en trevlig motor som räcker gott och väl till vardags, den har en fin och mjuk karaktär men någon ljudupplevelse kan man inte tillskriva den. Den är tyst är en bättre beskrivning men om man lyssnar noga är det inget roligt ljud den har på låga varv, om den får lite varv släpper det och den orrar lite grand. Det räcker för att väcka lite av den svårdefinierade körglädjen hos mig och visst kan man ha roligt bakom ratten på en 320i men det är en bruksbil trots allt. Jag har dock en BMW med fyra och gillar den, det är en smidig maskin som tycker om att varvas och det passar mig. Märkets sexa är dock i en helt annan klass när det gäller gångkultur och ljudupplevelse och jag saknar den även om den kostat en slant extra i drift och trots att fyran är trevlig. Den gamla fyran på 150Hk som jag har heter N46B och är en bra och pålitlig motor men den på 170Hk är en ny generation med direktinsprutning som lyssnar till beteckningen N43. Bägge är snåla men N43 kan mäta sig med en del dieselmotorer på den punkten. Och de flesta N43 rullar på utan problem men tyvärr finns ett orosmoment och det är att motorns kedja kuggat över på ett litet antal motorer, här är kedjans sträckare boven i dramat och det är svårt att säga något om motorn baserat på det. Alla märken har sin andel med måndagsexemplar och haverier, om N43 drabbas mer eller mindre än andra motorer är svårt att veta. Personligen tror jag långa serviceintervaller bär åtminstone en del av skulden till den här typen av problem, en modern BMW kan gå över 3000mil mellan oljebytena om man följer serviceindikatorn och det mår en motor inte bra av. En viss varning för kedjan på N43 är ändå motiverad och det blir nog svårt att hitta en 20i som fått extra oljebyten mellan varven de flesta har nog haft ägare som är måttligt intresserade av bilar. Och eftersom antalet 320i med M-paket eller en välfylld utrustningslista inte är så stort kanske du gör det lättare för dig om du siktar på en bil med större motor vilket ofta följs av lite roligare kryss i listan när bilen var ny?


Vill du åka BMW å billigt så gör som jag Kommer aldrig att ångra mitt köp av min nya e91a 320D -08 177hk Ligger på ca 0.5L milen 1750:- i års skatt Och den va 700:- billigare att försäkra än min st220.


Med lite tur borde ts kunna hitta en 320 SI för runt 150k. Kanske inte snålmotorn, men borde ju vara lite roligare utrustningsmässigt och motorgångsmässigt än en vanlig 320. http://www.automobil.se/tester/duell-bm . types-1147 Exempel på Blocket:http://www.blocket.se/sodermanland/BMW_ . =6&w=3Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka