Köpråd: Volvo 340 GL

Jag är på jakt efter en billig bil att pendla 6 mil per dag, två ggr i veckan och köra och handla i då och då osv. Jag behöver inte köra som ett svin men inte heller som min mormor och bryr mig inte mycket om komfort. Jag har nu en Renault Clio från 97 som sjunger på sista versen och är trött på elfel (deras startspärr kan dra åt helvete) och vill ha en gammal lättskruvad bil som är så pålitlig en gammal bil kan vara. Jag har hittat en Volvo 340GL från 83 i krokarna där jag bor. Den har gått närmare 20 000 mil och ligger ute för 6000:-. Är modellen något att ha? Det sitter en 69HK motor i den. Är det B14 eller B200f som sitter i då?



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 340 GL



En GL med B14 känns lite lustigt, DL känns mera vanligt. Hur som helst! ROST. Sparklådorna rostar, framskärmarna KOMMER att rosta hål då dräneringen går igenom framskärmarna som drar in lite smuts också och täpper. (Som även käkar på framkanten av sparklådan) Kolla bagageluckelåsets funktion, finns inget nytt och den äldre modellen (Innan 84-85) är ovanlig. B14 går som en dröm, effekten duger fram tills en luftläcka kommer, då blir det inge kul längre. Handbromsen krävar fast om den inte används, måste renovera upp bakbromsarna då. Hjullagrerna bak är svåra att få tag på. Lista några utav de utgångna delarna: http://www.300power.com/forum/index.php?topic=4614.0


740


k


Haft en nyare 360 med 5-petad låda. Den gick sjukt billigt. I övrigt vet jag inte. Min gick som en klocka.


6000spänn för en 30 år gammal 340? Jag tycker du ska tänka igenom det hela och jämföra vad du kan få för motsvarande bil för de pengarna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka