Köpråd, Saab, bmw eller audi?

Tjenare! Jag trodde jag hade bestämt mig för en Bmw 318is e36, men så hittade jag några andra bilar. Typ Saab 9000, 9-3 och 9-5. Audi A4 ts? eller en bmw 318is e36. Min budget för köpet ligger på 20k. Skulle vara trevligt om ni delade med er av egna erfarenheter samt + och - för varje modell. Stämmer det att saab 9-5 har en dålig motor? (utgår efter rykten). Ungefär mellan 140-200? hästkrafter. MvhSvar på inlägget: Köpråd, Saab, bmw eller audi?http://www.blocket.se/uppsala/Saab_9000 . =9&w=3 Nu vet jag ej vart du bor, men bor du nära Uppsala skulle jag alla dagar kunna rekommendera denna 9000! Skottsäkrare bil hittar du nog inte för dom pengarna! Har haft en 9000 själv, dock ingen A50, idag ångrar jag att jag sålde den Annars så kan det vara svårt o hitta en bil med 200hk för dom pengarna (min är till salu, men inte för dom pengarna)


Med "skottsäker" men jag självklart bra motor/bil


Vad tror du om denna? Tyckte den var för billig http://www.blocket.se/uppsala/SAAB_900_ . =9&w=3


Fordonsskatten kommer i aug, annars är det väl inget särskilt att anmärka på förutom att det är pillat och petat på den med "sportluftfilter" och annat småplock. Priset är inte något märkligt, ska inte kosta mera med småblemmor och det ovan som i mina ögon är ngt värdesänkande då bilen garanterat oxå fått använda sina påstådda 230hk då och då. Bra förstabil, lite kr, lättmekad, säker, billiga delar. edit 20000mil i annonsen, medans enligt fordonsuppgifterna:Besiktningstermin: 2014-02-01 - 2014-06-30 Senast godkända besiktning: 2013-07-15 Vägmätarställning: 294595 Ljuger han om sådant, vad ljugs det då om mera? Jag skulle skulle inte köpa den pga det


Verkar helt ok för dom pengarna. Du får dock tänka på att det är en jäkla skillnad i trycket på 184hk/200hk, så vill du ha tryck, gå INTE under 200hk! Du skulle kunna få 9000 för 14-15k


Såg även nu i TS att om han nu ej "glömt", så ljuger han! Bilen (900), besiktigades idag och då hade den gått 29500mil! Tycker du ska hålla dig borta från den, den har inte många mil kvar!


Det står i annonsen att den har 230 hk


Vad tror du om denna bmw? http://www.blocket.se/orebro/BMW_318is_ . =9&w=2


Han har bytt detta *Lambdasond *Luftmassemätare *Spjällhusgivare *Tomgångsmotor och ändå problem med tomgången "ibland", garanterat just när du tittar på bilen men inte så ofta annars Kan vara otäta ventiltryckare, dessa blir slitna på 16ventilarna och håller då inte tätt vilket resuterar i tapp av kompression som i sin tur kan göra att tomgången försvinner. Vidare är det precis en bil med precis det stuket som jag inte skulle röra ens med armbågshöga insimineringshandskar, förmodligen är även denna körd elakt. Köp en originalbil som inte är pillad på så slipper du förmodligen mkt bekymmer och onödiga utgifter.


Då måste denna vara bra? http://www.blocket.se/uppsala/Saab_9000 . =9&w=3


Ja, precis som jag sa från början! Haft 4 saabar, vet vad jag snackar om


Jag bor c:a 10 mil ifrån den så det är ju bra. Är det något jag ska tänka på när jag åker och tittar på den? Vanliga fel med den modellen?


Kolla allmän oljeläckage, motorkuddar osv. Annars inget speciellt. Sen är det bara o känna o klämma allmänt! Att turbon laddar bra. Det ska ju vara en Jubileumsmodell och därmed mer utrustad än en "vanlig", denna har bl.a. skinnsäten (ej skålade) Bara o känna o klämma! Lycka till!


Köp en originalbil som inte är pillad på så slipper du förmodligen mkt bekymmer och onödiga utgifter. Haft över 30 SAABar av varierande modeller 95, 96, 99, 900, 9000, 9-5, genom åren och en massiv mängd olika andra bilar så jag tror jag vet vad jag skriver om, när jag återigen upprepar mig Köp en originalbil som inte är pillad på så slipper du förmodligen mkt bekymmer och onödiga utgifter.


Bra Evildan!


http://www.blocket.se/uppsala/Saab_9_5_ . 10&w=1 Något i den här stilen. Denna är dock såld, länkad som exempel.


http://www.blocket.se/uppsala/Saab_9_5_ . 10&w=1


Den som jag länkade ( http://www.blocket.se/uppsala/Saab_9000 . =9&w=3 ) är inte pillad på, och den ser ut att vara orginal.


Tjatet om originalsläde eller den trollhättska/nystadska/nyköpingska bilhistoriken?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka