Köpråd: Första bil, lite "kul", hållbar, runt 20-30k eller 65k

Hej alla. Har haft körkort ganska länge nu(runt 10 år, sedan jag var 19) utan att någonsin ha ägt en bil. Nu känner jag att det är dags att skaffa en. Ska börja provköra saker inom kort men tänkte kanske att den här tråden kunde ge vissa råd före det. I. Bilen kommer stå ute hela året, på grusunderlag för tillfället. Kommer även att köras hela året, men sällan i veckan utan mest bara på helger. II. Vill inte ha något som rostar lätt eller tenderar att bryta ihop och kosta väsentliga summor att reparera. Kan låta behandla i förebyggande syfte för rost om det behövs och inte kostar massvis. Gärna färre än 10k mil för de nyare annars ~17k. III. Ser gärna nåt som har vissa positiva vägegenskaper: tar kurvor väl, hanterar gropar i vägen i låg hastighet utan att man frakturerar ryggraden, kan accelerera tillräckligt för att köra om relativt snabbt på riksvägarna samt inte låter så att man får skrika åt sina medpassagerare när man kör på motorvägen. Gärna något mindre också, men i vissa fall kan andra egenskaper väga upp för en större storlek. IV. Har läst om Civic 2006-2009 1,8; Mazda 3 1,6 och 2,0; Mitsubishi Colt CZT 1,5t; Ford Fiesta ST 2.0 för 60-80k, men även ett par billigare saker: Celica -92 http://bytbil.com/bilar/toyota/celica/3 . qAAOAAA__! ; Celica -96 http://bytbil.com/bilar/toyota/celica/w . qAAOAAA__! . Med de billigare skulle då en "bilkostnader"fond på ca 20papp inrättas. Golf 1,4 TSI ska visst vara en riktigt bra motor men de är lite dyra hittills. Alfa 147 är snyggast av allt men hej herr Kamrem och diverse elfel och dyr försäkring? Nåra klokheter? : )Svar på inlägget: Köpråd: Första bil, lite "kul", hållbar, runt 20-30k eller 65kKlart du ska köpa en 147:a Jag tycker knappt man kan jämföra den med en mazda eller golf. Superskoj bil att köra, karaktären i 2.0TS motorn är superb och 147:an ska vara bra ihopskruvad. Elfel är väl inget du behöver oroa dig så mycket för skulle jag tro. Kamremsintervallen ligger ju på 6000 mil dock. Kostar kanske motsvarande i kronor att byta med (runt 6000). Försäkring får du kolla upp, verkar vara väldigt individuellt. Länsförsäkringar är snälla mot mig när det gäller alfa, ligger 2-3000/år under konkurrenterna men kanske inte är så för dig. Se upp för selespeedlådan dock. Verkar krångla en del och dyr att laga. Rostar nog inte mer än andra bilar. Men skadar väl inte att rostskyddsbehandla Dock är väl viktigast att du provkör flera kandidater och ser vilken du gillar bäst.


Min Honda Del sol så kan du åka GO-cart året runt


Opel vectra 2.0T? Har ingen aning om hållbarheten, men den har lagom effekt, vägegenskaper som jag förstått.


Hallojs igen och tack för era svar. Alfan går nog bort är jag rädd, efter att ha läst tillförlitlighetsindex samt om reparationskostnader och vändcirklar. Hondan där hade en del bodykit den Opel Vectra ser ut som en rätt stor bil. En japanes har det blivit fokus på då jag fått för mig att de är hållbarast (och jag är dålig på att skruva), så har provkört en Colt CZT, en Civic 1,8 samt en Celica av sista generationen. (Måste ha en bil med modellnamn som börjar på 'C' ) Civicen är verkligen som ett rymdskepp inuti..riktigt cool. Lite hårdare fjädring än de övriga dock, vilket märks i lägre hastighet. Det saknades nåt odefinierbart jämfört med övriga två vad gäller körning (även om det kanske var orättvist, jag är inte den bäste bilföraren i världen, mest för att jag aldrig ägt nån bil) Av någon irrationell anledning eller annan gillade jag Coltens acceleration, muller, rattkänsla (fastän det klagas hejvilt på den på många ställen på internäten) samt koppling, och Celicans yttre, dess förarposition, koppling, samt hur 143hk-varianten drar efter 4k varv ungefär och passar till motorvägskörning. Så nån av de sistnämnda blir det nog. För att göra det enklare är det prick samma utropspris på objekten jag kollar på Celican är snyggare (håller sig på gränsen till för bling, omoddad) men ska ha lite mer problem med stenskott mot huven.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka