Köpråd: "Pigg" & pålitig motor till "Super Seven"- bygge

Har sedan länge planer på att bygga något likt en Super Seven och har nu börjat ta tag ordentligt i planering och kikar efter motoralternativ. Vill såklart ha en hyffsat varvvillig motor med effekt kring 200hk +- något tiotal (helst + ), ej turbo, och såklart gärna driftsäker. Tankarna går till någon BMW-sexa eventuellt men har väldigt dålig koll på vilken isf och om det kanske blir lite stort. Har inte gjort klart med någonting annat som jag måste anpassa mig efter utan tänkte börja fokusera på att välja drivlina. Annars öppen för förslag och synpunkter såklart. Edit: Glömde prislapp Tänkt mig <20k i inköp ej inräknat eventuellt renoveringsbehov då den kostnaden kan slås ut över tidSvar på inlägget: Köpråd: "Pigg" & pålitig motor till "Super Seven"- byggevad får de kosta? k20 ifrån honda kanske?


Redigerat mitt inlägg med pristak på ~20k. Verkar helt klart intressant, marknaden i Sverige antar jag är ganska så sval, enklast att kika i UK? Tyskland kanske?


mjo, i sverige kanske de är svårare att få tag på en men man kan kika lite överallt Annars finns det ju b234f.. med enkla medel är den rapp och närmar sig 200hk.


tycker det låter som om du ska ha en honda snurra k20 är ett bra alternativ ! vill du vara jävligt cool och unik, en evinrude v8 2takt , det är en utbordsmotor till båtar.. kommer krävas mycket custom men du lär ha världens coolaste super seven den maskinen plockar man ganska lätt 500 sughästar ur lite avgasystem och förgasare så är du hemma i stortsätt !


Hmmm, BMW M50 eller M52 kanske kan vara något. M50B25 är väl känd för att trimmas sönder.


Kör ju själv en Toyota corolla T-sport, så kan väl tipsa om 2zz-Ge motorn. 1,8L med 192 sughästar o rödmarkering på 8200rpm. Lift vid 6200rpm. (Jämförbar med hondas v-tec och mitsus mivec). Kostar en slant men finns många på Ebay. Passade in på varvglad, runt 200hk,sugmotor, driftsäker. Mvh Janken


Och fortfarande hålla trots mycket effekt Hondas K20 tror jag skulle passa och då har du ju lite go VTEC också


Hehe, ja jag kom på att det kanske lät lite fel "Trimmas sönder och fortfarande hålla" vore ju mer korrekt


Volvos b234 eller bmws m50b25 / m52b28 är väll vettiga allternativ, driftsäkra och rätt vanliga så det finns ju delar till dem om det ändå skulle vara nått problem


Tänk bara på att motorn inte får överstiga 15kw/100kg eller i vissa fall 20kw/100kg


M60/M62 från BMW 540 på 286hk är väldigt populär att slänga in i diverse karosser.


Tycker du ska satsa på en så lätt motor som möjligt hellre låg vikt och mindre effekt än tung bil och mycket effekt en liten, pigg, varvillig japan motor tycker jag låter ganska trevligt En v-tec maskin flyttar ju en "bil" ganska bra så den bör kunna flytta ett badkar med bravur


Skulle rekommenderat F20C istället då dem är anpassade för rwd från fabrik till skillnad från K20, annars finns det adapterkit för att köra K20 på F20 växellådorna och använda det i s2000 som exempel. en del som börjat göra det. Lättare och billigare att få tag på k20, dessutom stryktåligare.


Efter lite snabb summering så känns Hondas K20 som ett av de bättre alternativen då jag i mångt och mycket håller med mb_pucken angående vikt/effekt. Någon som har närmare erfarenhet av motorerna som kan bidra med tips & råd om vad man ska tänka på vid inköp och eventullt företag som har delar?


Annars så kanske en Volvo B5254S med ca 170 hk från en 850 GLT kan vara något? Det är ju Aluminiummotorer så de är ganska lätta plus att det finns mängder av reservdelar att få tag i lätt. Finns även en hel del BMW- och M90 växellådor med omsvetsade sprängkåpor att köpa till.


hondaklubben.com kan jag rekommendera om du vill ha nyttig info och hjälp. rullar vad jag vet 2 super seven byggen uppåt landet med f20c så det är inte helt ovanligt.


Ford Duratech motorer verkar vara rätt populära att hinka i. 2L med 140hk. Sällan något mekaniskt fel på.


En honda k20a2? Går att skrämma upp för framtiden. Annars en b16 honda motor? Man vill ju ha en högvarvig lätt motor i en super seven. Edit: läste nu i efterhand att många redan tipsat om den


Kolla hur lagarna/reglerna ser ut för att bygga en super seven innan du köper på dig en motor. Som någon innan sa så finns det vikt/kw förhållande att ta hänsyn till. Tänk även på att en motor som inte har turbo standard kan bli svår att få godkänd (om du nu vill åka turbo).Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka