Köpråd: Ny tjänstebil, komfort och bränslesnål max 350kkr

Tjena! Då var det dags att byta tjänstebil och denna gången är jag bra förvirrad över vad jag ska välja för bil. Min nuvarande är en BMW 316d -10 som jag är väldigt nöjd med men skulle vilja ha lägre ljudnivå i kupé, bättre komfort i stolar och mer utrustning i form av integrerad telefonstyrning, xenon, automatväxlad, drag osv Jag kör väldigt mycket och pendlar till jobbet så varje deciliter mer i bränsleförbrukning gör 500kr i månaden privat för mig så bränsleekonomi är mycket viktigt. BMWn jag har nu ligger i snitt på 0.5l/mil och det är mest motorvägskörning som gäller. Hästkrafter/sportkänsla är inget viktigt alls för min del eftersom jag har en separat bil för sånt Jag har hittills kollat på:Mercedes C-klass 220CDI (Fleetedition) med drag och automat + bixenon och navigation samt bluetooth Mercedes E-klass 220CDI (Fleetedition) full-led(vad är det?) och navigation samt bluetooth Mercedes CLA 220CDI (ja vad säger man... Finns inga bilar innan kvartal 2 nästa år bara så isåfall demobil. Grym bränsleekonomi men liten) BMW 320d kombi (provkört) osäker på vilken utrustning jag kan få på den Företaget säger inget direkt om bilmärke och säger att upp till 350kkr går det bra. Naturligtvis vill man ju även hålla ned förmånsvärdet. Vad ska jag kolla mer på för bilar? (Lexus, Volvo, något annat?) När är det stora modellväxlingar på gång? (Tänker mest på Audi som känns gammal) Lite insnöad på merca som ni kanske förstår. Nackdelar med det? Vad skulle ni ha valt för bil helt enkelt??Svar på inlägget: Köpråd: Ny tjänstebil, komfort och bränslesnål max 350kkrSkulle nog säga en BMW 5-serie men dom är lite över din prisbild så då hade jag kört på en 3-serie. 316D, 318D och 320D skiljer väldigt lite i bränslekostnad (0.44-0.47) Priser skiljer dock en del 316D: 284.000 (Touring: 298.900) 318D: 295.000 (Touring: 309.900) 320D: 309.500 (Touring: 324.400) Teknikens värld har gjort tester med 320D mot bland annat Audi A4/A6, Volvo V60/V70/S60 och Mercedes C220 och har kommit etta i deras tester.


Tack för svar! Ja det var en angenäm provtur av 320d tycker jag och dom har verkligen förändrat modellen mycket invändigt jämfört med min "gamla". Det enda är att mer nytt förnöjer därför funderar jag på testa något helt annat Det kan funka med en 5-serie för jag kan tänka mig att köpa lagerbil eller tom demobil. Men nackdelen med det är ju förmånsvärdet då som kommer att bli högre. E-klass fleetedition ligger på 327kkr med förvånansvärt mycket utrustning så den är nog ändå hetast för min del just nu. Men då har jag ju inte kört den än...


Personligen hade jag satsat på en bra utrustad 3-serie än en snålt utrustad 5-serie... Finns ju rentav 1-serie också eftersom du bara ska pendla, vet dock inte hur komfort och ljudnivå är jämfört med 3-serien.


http://www.lexus.se/car-models/is/is-300h/index.tmex sisådärja, nu behöver du inte fundera mera


Kollar du på CLA (framhjulsdriven låtsas-Mercedes) så bör du tänka länge och väl på hur mycket plats du behöver. Den är baserad på A-klassen och är av min erfarenhet precis lika minimal inuti. Av de du listat skulle jag rekommendera E-klassen. Jag äger ingen sådan (inte ens nära), men inom din budget så får du en enormt välutrustad bil från den utgående årsmodellen (w212) inom din budget, detta istället för den nya generationen vars snikmodell startar vid din budget. 220CDI går dessutom väldigt snålt med sina 0,47 l/m och är riktigt trevlig att köra.


BMW 3-serie F30 hade lockat mig men ett alternativ jag hade övervägt är Lexus IS300h. Den främsta fördelen i mina ögon är en bensindriven hybrid går knäpptyst och silkeslent jämfört med en stökig dieselfyra, men att förbrukningen på pappret är lägre och att Lexus går som miljöbil är knappast till dess nackdel. Däremot så kostar den mer än BMW 320d men då är automatlåda standard, vad tror du om japanskt?


Lexus kan definitivt vara värt att pröva! Bra bränsleförbrukning och jag antar att det blir ett kraftigt rabatterat förmånsvärde på en sådan. För se till att göra en provkörning och se vad man får för pengarna kontra BMW, Mercedes


För de pengarna skulle jag satsa på en Volvo som fortfarande ligger bättre till i pris än sina tyska konkurrenter. Var inne och byggde ett par bilar snabbt. För 350kkr får du en V60 D2 Aut Summum (största paketvalet) och dessutom de nya sportstolarna i läder elman på förarsida, svart innertak, high performance audio, stora skärmen, 17", sportchassi, mörkt tonade rutor osv. Plus annan seriemässig utrustning som regnsensor, farthållare, automatisk klimatanläggning DRL-ljus givetvis. D2 är en 1.6 liters dieselfyra på 115hk från PSA-gruppen och automatlådan är 6-växlad powershift. De fungerar bra ihop men förvänta dig ingen raket. Vill du gå upp lite i motor så specade jag en annan:V60 D4 Aut Momentum (mellannivå på utrustning) innehåller bland annat xenonljus med kurvfunktion, regnsensor och annat bra att ha. La på sportchassi, 19" fälgar, mörkt tonade rutor, high performance audio, digitalt kombiinstrument osv. Hamnade också runt 350kkr. D4 är en 2-liters dieselfemma(volvos egna) kopplad till en konventionell 6-växlad automatlåda. Du säger att motor inte spelar så stor roll och att förbrukning har högre prio. Personligen hade jag då oavsett modell och märke gått på så liten/snål maskin som möjligt med så mycket lull-lull som möjligt, för man vill ju givetvis njuta så mycket man kan av pendlingen. Jag har själv över 7 mil enkel resa till jobbet och V60n jag har som förmånsbil gör jobbet utmärkt, saknar automatlåda och så skulle jag vilja ha faceliften som kom nu i våras. Min drar 0.52-0.55 vid pumpen. D4 163hk. Perioder då jag kört mer eller mindre bara till jobbet så är denna siffran något lägre, runt halvlitern, då rullar min på 235/40-18". Jag har kört BMW F30, och min uppfattning är att det är ett stycke briljant ingenjörskonst, men den kommer inte till sin fulla rätt utan en massa utrustning som gör att budgeten på 350 000:- spräcks rejält.


Det tycker jag definitivt att du ska göra, börjamed länken jag postade en bit ovan En annorlunda känsla när bilen tyst börjar rulla innan bensinmotorn startat och att den stängs av så fort gasen släpps för att istället motorbromsa för att ladda batterierna. Även om den nya varianten med 1.8 motorn har lägre totalt vridmoment 215Nm gentemot 478Nm i 1.5Prius så är den bränsleeffektivare bla tack vare högre utväxling. Mkt skönt med ryckfria växlingar, min priuslåda fungerar ypperligt. Titta även på ct200, en kollega som liksom jag har trillat ned i Hybridträsket hämtade en från tyskland, han är skitnöjd med den. (likvärdig storlek med en 1-serie)


Hade också kollat på Lexus IS300h, har sett och läst ett antal recensioner och det verkar övervägande positivt. :-) Kul att sticka ut från mängden också vilket man inte gör i en 3-serie.


Var och kollade på Lexus 300h i förrgår. Det som känns lite tråkigt med den är att det för 350kkr blir en grundutrustad bil utan tillval. Inte ens parkeringssensorer. Blir ju att man köper från en ganska liten firma med och det kändes verkligen skillnad att komma till det stället kontra Audi som jag var på precis innan. Audi var förvånande dyrt också. precis under 7.5 basbellop för en A4-Avant med quattro och 170hk motor + sportpaket och en större stereo. Denna alltså dyrare än Mercedes E-klass med liknande utrustning men utan quattro. (Den nya E-klass då Fleetedition )


Nya Ford Mondeo eller Subaru Legacy? Kanske kan vara nått. Jag blev iallafall positivt förvånad när jag var och provkörde Legacy. Så fick bli en sån till mig Dock från 2011.


Som sagt, kolla Volvo. Du får mycket mer utrustning för de pengarna.


Lexus IS300h, utan tvekan


För dom pengarna borde man få en fullsmetad Passat. Jäkligt nöjd med min.


Passat är ett vettigt alternativ med. För ett tag sen när dem körde Grand Prix Edition kunde man få en Passat 2.0TDI DSG 4Motion med premiumpaket, R-line och mycket annat för 330kkr.


Skall man in i VAG och böka så är även Skoda Superb ett alternativ värt att tänka på. För 350k får man en fyrhjulsdriven 170hk-diesel med blandad förbrukning på 0,45l/mil och så gott som all tillgänglig utrustning.


Lexus måste kunna göra något på priset och om så är fallet kanske en IS300h med lite roliga kryss är inom räckhåll? Titta på både deras konkurrenter och moderbolaget Toyota alla erbjuder rabatter på tjänstebilar. Ibland på 10% eller uppåt om du är medlem i Företagarna som ett exempel. Upptill så har de paketerbjudanden som de Fleet-edition eller Business Intelligent erbjudande du förmodligen redan tittat på hos Mercedes eller BMW, Lexus kan inte stå helt utanför den marknaden? Jag prövade och konfigurera en IS300h Comfort med bland annat 17"-fälgar, xenon, halvskinn, parkeringssensorer fram/bak, eluppvärmd skinnratt och regnsensor. Upptill det fanns där Aktiv farthållare och aktivt krockskyddssystem, navigator med hårddisk, backkamera och ett snäpp kraftigare stereo med blåtand, AUX, USB och DAB+. Den bilen slutade strax under 400´ brutto, undrar vad man kan göra på det priset?


BMW har "Business" versioner som är billigare för företag och köpa/leasa. Dessutom så baseras förmånsvärdet på "business" priset då BMW har typat den för det priset hos Skatteverket. klicka på länken:http://www.bmw.se/se/sv/general/corpora . rsikt.html Jag tror att alla kommer under 350 000:-. Prata med en BMW handlare så hjälper han dig med det du vill haKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka