Köpråd: Bil 2k mil motorväg/år för lång person

Hej Garaget, Jag söker nu en ny bil. Har tidigare bara ägt 2 bilar så behöver köpråd. Vad jag kommer att använda bilen till:- Pendla cirka 10mil tur&retur till jobbet, majoritet på motorväg. Cirka 9,4 av dessa är motorväg. - Kör omkring 2000 - 2500 mil per år - Mindre körningar på små, dåliga vägar ute i skogen. Även på vintern där det ibland är oplogat sedan dagen innan. Detta kanske låter konstigt, men har hunden på en bondgård medans jag jobbar och han trivs så bra där så.. dessutom e de kul o köra småvägar Vad som är viktigt för mig:- Komfort, är 197cm lång och har märkt att vissa bilar bara funkar inte mig. I tjejens skoda skaver benen mot ratten tex. - Hyffsad bränsleförbrukning, behöver inte vara några rekordsiffror men gärna inte över 0,8-0,9 - Inga extrema summor på skatt / försäkring - Bra väghållning under dåliga förhållanden vintertid. - Helst inte en modell som är känslig för rost. - Gärna kunna säljas relativt enkelt efter 2-3 år - Ej Ford. Ägt tidigare och vill testa andra märken för att hitta min "niche" - Ej Skoda. Samma som ovan. - Gärna slitstark automatlåda, inget måste alls men det är rätt bekvämt på morrnarna när man fortfarande har grus i ögonen, iaf enligt mig. Sammanfattningsvis skulle jag nog säga att komfort, bekvämlighet och säkerhet är nog de viktigaste aspekterna. Diesel eller bensin spelar inte så stor roll för mig. Prisklass:Hade tänkt lägga 30k, kan sträcka mig kanske upp till 35k men... då svider det! Är inte så rik som jag viljat vara.. Jag har inte bråttom med bilköpet utan klarar mig några månader för att leta efter en bra deal, så om ni har fyndförslag eller tips lyssnar jag gärna. Jag vet att det är rätt mycket saker som jag nämnt och alla kanske inte går att uppfylla, men tänkte att ju mer jag talar om vad jag är ute efter desto lättare borde det vara att föreslå en bil. Tack på förhand för att ni tar er tid att ge bra, utförliga svar!Svar på inlägget: Köpråd: Bil 2k mil motorväg/år för lång personJag är 1.90 och sitter jävligt bra i min 9-5a, med plats att skjuta bak sätet ytterligare om det skulle behövas. Mycket bekväm bil att köra långt i också. Speciellt om du skaffar en med Läder/pilotsätena. Sedan sågs 9-5an som en av världens säkraste bilar i många år i streck. Har inte kört min på vintern än men min gamla 9000 var en riktigt bra vinterbil om man dängde på bra dubb på den.


Du kan nog tyvärr räkna bort alla japs. Min Accord 04 behöver jag emellertid inte ens dra bak stolen i ändläge så den är stor för att vara japs. Jag är nästan 190. Provkör gamla modellen, 03-08. De börjar droppa ner i 30-40k.


Min är till salu Bra med utrymme där framme, mindre bra där bak! Vart bor du?


Då du är lång så håller jag med Caromania, glöm de flesta Asiater. Jag föreslår något så trist och tråkigt som en V70N eller 9-5, ligger på din maximala förbrukning på landsväg/motorväg i laglig hastighet och finns alltid en marknad för gamla svenska kombibilar i detta land. Smidigt med kombi oxå när du har jycke.


Hej alla, Tack för svar, lite problematiskt det där när man är lång och letar bil Ska definitivt kolla efter bra deals på V70-N eller Accord. Hur fungerar Saabarna? de verkar vara riktigt sköna att köra och så men har hört att motorerna lägger av efter ett tag, något med oljetryck eller liknande. Om man är intresserad av 9-5 vad ska man kolla extra på då? Vanliga brister och fel? Vilken motor skulle ni rekommendera? Vilken låda är mest slitstark på dessa? Kikat på volvo-forum och där har de rätt bra uppradat vad som är vanliga brister och fel. Trippelturbo - Jag bor i roslagen just nu. Exakt vad är det du har till salu? Evildan - Jo alltid smidigt med kombi, vi har faktiskt en i hushållet redan. Den av oss som åker med hunden tar oftast den men det händer att jag eller tjejen får förhinder och vi måste ta sedanen istället.


Det där med att motorerna lägger av efter ett tag är en seglivad myt. De tidiga 9-5orna hade problem med oilsludge, men de som fortfarande rullar nu har med 99% säkerhet fått vevhusventilationen uppdaterad (gjordes vid service), och sköter du oljebytena ordentligt (1000:e mil) så är det inga problem. Är du ute efter kombi specifikt eller sedan också? Vad gäller 9-5 så är det klassikern rost vid hundben, uttjänt turbo, rasslande kamkedja som du bör kolla extra efter.


Ursäkta, men rubriken bör väl innehålla att det är en bil du söker. Annars kan man tro att du vill köpa 2000 mil motorväg. /Benny


Äh, det bör man väl fatta..?


Men visst fick det en annan vinkling nu?


Hej Benny, Tack för din feedback. Tänkte inte på att ha med bil i rubriken för att tyckte det kändes självklart. Men ifall du känner att du feltolkar det till att jag vill köpa 2k mil motorväg så har jag nu ändrat rubriken och lagt in bil, nu borde alla kunna förstå, även du Benny


Då tipsar jag även om S60, en V70 med sämre baksäte och bagage, samma teknik, lättare att hitta fina exemplar som inte rullat lika långt då dessa sällan används som barnvagnssläde eller brukats av långpendlare då dessa tjänstebilsförare i regel valde S80 som iofs ganska motsägelsefullt inte heller är särskilt svårhittade i bra skick till vettiga pengar. SAABarna har antingen rasat nu pga oilsludge eller så är dom åtgärdade och tuffar relativt obekymrat på.


S60/V70 för MAX 35K har troligtvis gått långt! Och dessa bilar av äldre årsmodell har haft problem med framvagn = dyrt! Saabarna och oilsludge är precis som du säger, finns några exemplar dom bytte vevhusventilation på i tid, o dessa bara går o går. Dom andra är nog redan skrotade!


Hänt mkt prismässigt på beg marknaden http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 12&w=3 http://www.blocket.se/halland/Volvo_V70 . 12&w=3 http://www.blocket.se/varmland/Volvo_V7 . 12&w=3 liknande syndrom här, har det glappat är det utbytt nu.


http://www.blocket.se/sodermanland/Volv . =9&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Volv . =9&w=3 http://www.blocket.se/varmland/Volvo_S6 . =9&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . =9&w=3 http://www.blocket.se/alvsborg/Volvo_V_ . =9&w=3 Rättvisare bild! Man kommer svår ner under litern med automaten, därför är dom billigare i inköp! Och den vita som gått så lite o kostar så lite, är troligtvis import, från troligtvis Italien.


Är 193 och 156an har en del takhöjd kvar..men finns bättre alternativ för motorvägskörning antar jag! http://www.blocket.se/lund/Alfa_Romeo_1 . 11&w=3


Jag letade bara efter billiga "lågmilare" fanns några, priser i olika spann och mil går givetvis att frambringa. ang den vita: togs I trafik: 2002-05-28 så den har rullat här ett tag om den är importerad. det jag vill visa är att det finns billiga som inte rullat så långt även om många kostar mera och rullat längre, det gäller att hitta/leta efter rätt exemplar bara. ska man under litern kan man glömma volvo med överladdning, 140/170 är rätt snälla på såsen lands/motorväg om man kör som folk.


Ja, som begagnad kanske men som ny är det automattillägg! /Benny


Visst kan man hitta bra o billiga exemplar om man letar o har tålamod, men du kan inte jämföra automatare med manuell! Är det menat som pendlingsbil så rekommenderar jag en manuell då han inte behöver växla så mkt och den dricker mindre oavsett! Gällande import/svensksåld: Jag nedvärderar inte importbilar på så sätt, att dom gått utomlands osv, inget fel med det, det är snarare så att det är bättre vägar utomlands än i Sverige och är det tyskimport så har den fått känna på autobahn, bara bra det! NACKDELEN med import är att det plötsligt blir så mkt dyrare o äga, just för att våra kontorsnissar "inte vet" vad bilen gått igenom utomlands! Som om den vore så mkt säkrare i Sverige.. Mvh


Men nu pratar vi begagnad! Dum är man om man köper en ny bil med manuell, det är min mening!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka