Köpråd: SAAB 9-5 2006 första bil

Hej! Så då var det dags att köpa en bil.. har åkt kollektivt de senaste tre åren närmare 3h om dagen där jag kunnat gjort annat men nog om det. Familjen har enbart haft SAAB sedan 70-talet så ... därför är de SAAB som gäller. Har funderat på att köpa mig en 9-5 men många av dessa bilarna har ju gått väldigt långt oavsett prisklass känns det som vilket oroar mig lite. Hur som helst så är min budget 60-80k men gärna närmare 60k. Bilen kommer till 99% endast användas som pendlar bil så vill ha något driftsäkert som är bekvämt att åka i är 205cm lång på 120 pannor så det är knappt att en 9-3 skulle fungera därav 9-5. Har kikat på nedan: http://www.blocket.se/sodermanland/Saab . _8&w=3 http://www.blocket.se/alvsborg/Saab_9_5 . _8&w=3 Vad tycker ni? Och... nej snälla jag vill inte ha tips på några j*vla japanare... SAAB föfan!Svar på inlägget: Köpråd: SAAB 9-5 2006 första bilefter vikt och längd bör du nog satsa på en saab suv eller iaf kombi:) Och satsa på en Aero istället kanske inte får lika ny bil men du får en bil med kraft och billig pendel kostnad, eller en 220 hk 2,3T:) Vilket som så är det du som ska trivas bara min åsikt;)


Jo, visst har man funderat på en Aero men fan asså försäkring och sådant kommer ju springa iväg sen är man ju rädd att man ska hitta en som en 18-årig spoling haft å sladdat runder i


ålder? Leta efter en från bilfirmor då du får en garanti med på köpet tok kör på provkörningen testa varvstopp släng i växlarna eller ja känna ordentligt på lådan känns dem bra efter din provtur är det bara och diskutera enligt mig:)


Tänkt återuppliva tråden! Sitter och kollar på Saab 9-5 jag också. Kraven jag har är att det skall vara automat och bensin. Givetvis är det skönt om bilen inte måste tankas när man kommit utanför garageuppfarten men jag accepterar en blandad förbrukning med ganska lätt fot på mellan 0,8-0,9 (bensin)/mil. Är det någon som har erfarenhet av dessa bilar? Har själv haft en Saab 9-3 SS 2,0t 2004 och var hemskt nöjd. Men dessa bilar verkar avsevärt mycket billigare och jag greppar inte varför i.o.m. att 9-3 är så pass mycket dyrare. Ex. http://www.blocket.se/helsingborg/Saab_ . 15&w=3 http://www.blocket.se/helsingborg/Saab_ . 15&w=3 http://www.blocket.se/halland/Saab_9_5_ . amp;last=1 Är bilarna dyra att äga? Rostar? Nått att tänka på utöver det vanliga?


första hand slumpa 2,0T pappersturbo Rostar inte värre än bilar i samma ålder vid skötsel:) Grundlig kontroll provkör ordentligt inget 10 min tur utan ta ut den en timmer lämna din bil med nycklar i försäkring för han samt foto och id på dig själv, och känn bilen. Givitvis behövs inte sistnämnda på firmor, Även att tänka på så får du mer bil för pengarna i sedaner men Kombi är att föredra i alla lägen då förbrukningen skiljer löjligt lite:)


Stort tack för svaret Silversnurran! Skall hålla mig till 2,3t då. Sedan lär det bli för jag har ingen större nytta av kombi. Vet att Saab 9-3 03-07 hade delvis dålig galv så lite försiktig är man.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka