Köpråd! BMW 520d eller 320d årsmodel 2012->

Hej! Som rubriken säger är jag på jakt efter en ersättare till min subba. Vad säger ni om modellerna? Finns det något jag bör tänka på ? Någon utrusning jag "måste" ha? Vad anser du om bilarna ? Någon som vet vad en standard service går på ? Tar tacksamt emot hjälp från er kunniga människor :-) Med vänliga hälsningar Fredrik LindhSvar på inlägget: Köpråd! BMW 520d eller 320d årsmodel 2012->Minst 177hk motorn som kom -08, M-Sport in/utvändigt och xenon skulle vara mina personliga önskemål i ämnet.


Får nog ta redigera här, årsmodel missade jag.. Det blir 2012- som jag ska inhandla..


5-serien är väl mer en komfortkryssare för långa resor, medans 3-serien uppfattas som lite sportigare och roligare. Båda är helt klart två toppenbilar Servicen borde inte vara dyrare än något annat märke, men det beror ju på var du servar den också.


Är det 3-serie F30 och 5-serie F10 du letar efter eller är även den äldre E90 aktuell? Om möjligt hade jag siktat efter just F30 om jag vore dig, den äldre trean både är och upplevs som gammal vid en jämförelse medan 5-serie är lite väl klumpig om du inte behöver utrymmena eller uppskattar komforten på långfärd.


Det är F10 och/eller F30 ingen annan. Som det står pendlar jag 15 mil om dagen, utrymmet behöver jag nog.. Får bli 520 tror jag!


Antingen är jag blind eller så har du glömt och nämna pendlingen? Men om du kör 15mil/dag kommer du att uppskatta femman så 520d låter rätt!


520dA M-Sport är en riktigt trevlig bil. Plockade själv ut en sista februari 2012 som jag specat. Har i dagsläget hunnit med 3400 mil och är Riktigt nöjd med bilen. Som vanligt med BMW erbjuds otroligt hög kvalitet på bilen. Som vanligt INGA "barnsjukdomar" eller andra problem med nya bilar såsom Audiägare och andra tyvärr får erfara. En kompis tog ut en A4 en vecka efter min och han har fått byta hjullager och åka in för uppdatering av styrningen och dessutom även tystat missljud. BMW levererar som vanligt. Se till att hitta en med lite rolig spec. Det dräller av Riktigt snålutrustade 520d's där ute som saknar mycket rolig utrustning. Ligger blandad förbrukning ca 0.57 liter per mil med original 18" M-Sport hjulen.


Så djäkla bra är tyvärr inte BMW! Farsan har en 320d som han fick som tjänstebil i januari 2010. Vänster bakbroms har gnisslat de senaste två åren. Trots anmärkning från farsan om det problemet så verkar servicegubbarna ej reda ut det. Växellådan fick bytas efter 8000 mil. I dagsläget har den nyss passerat 10000 mil.


Välj en 5-serie! Helt annan klass på bil, som natt och dag. Utrustning beror lite på vad du är ute efter. Men som krav bör du ha minst komfortpaketet, annars får du ge bort bilen vid försäljning. tror nog att 99.9% av alla "5or" har det. Innehåller: Xenon, PDC fram och bak, utökad klima, (har för mig fällbart baksäte på sedan) och kanske nått annat kraffs. i princip krav på en 5a enligt mig. -Comfortpaketet (xenon,pdc,utökad klima, mm) -Automat -Komfortstolar (Otroligt mysiga, vågar säga bäst i klassen) -Läderklädsel (krav för komfortstolar, och höjer lyxkänslan avsevärt) -Sportratt (Mest för att den helt enkelt ser mkt bättre ut än standardratten) Detta är i princip minimum. Annat trevligt som verkligen är värt att betala extra för. (speciellt som begagnat köpare) -M-paketet -Navi.prof -Aktiv styrning -bättre ljud -EDC stötdämpare -Belysningspaket Detta är dock lite ovanligare att hitta på en 520, men det går. Själv letar jag en nyare 535d eller 550i, har då som nästan krav: Panorama, Navi.prof, Nightvision, aktiv farthållare, keyless, individual ljudpaketet, läder merino, m-paket, xenon, pdc, utökad klima, aktiv styrning, edc eller dynamic drive, aktiva stolar, sätesventelation, belysningspaket. Som du hör så finns det i princip hur mycket utrustning som helst till dessa bilar, så med rätt tålamod så lär nog alla kunna hitta sin "5a" om inte i Sverige så i Tyskland. Det absolut viktigaste är Xenon, utökad klima, pdc. Utan detta blir bilen iskall (och en väldigt tråkig bil)


Okej! Ja visst kan man ha otur även med en BMW. Det jag baserade ovanstående uttalande om var som sagt att detta är min tredje nya BMW sedan 2008 (325dM Copue -08, 325d Touring -10, 520dAM -12) och lägger jag dessutom till morsans 316d -10 som hon också köpte ny så har vi förutom service varit på verkstad exakt 0 gånger. Nada. Njet. Och då har morsans bil i dagsläget rullat ca 7000 mil, mina har rullat ca 3000 mil per bil. Dom flesta andra nya bilar man råkat ut för har haft problem med både det ena och andra på "nya" bilar. Har själv tagit ut två nya V70s (en 07a och en 09a) som båda varit problembarn och dessutom polaren med A4an tog ut en ny A4 08 samtidigt som jag som han också hade en del småproblem med i början. Så det jag skrev tidigare är baserat på egen erfarenhet och är utslaget på "ett gäng" bilar i alla fall. Sen kan ju även BMW ha problem ibland jag säger inget annat. Men jag har sluppit iaf


Just en sådan som du har kommer bli min nästa bil Men att den är problemlös är så långt ifrån sanning man kan komma Min audi har varit problemlös(enbart ett bytt batteri) det häller ju inte för alla Audis Alla bilar har mer eller mindre problem, det roliga är att bmw och audi är bäst i test enligt tyska dekra, men i svea land så får dom alltid av en konstig anledning dåligt rykte när det gäller kvalite, kanske har något med "brukarna" av bilarna att göra.. http://www.dn.se/motor/audi-a6-bast-i-tyskt-begtest/


Bmw i segeltorp ska ha 4200kr för oljebyte inkl oljefilter å partikelfilter till min bil. Dock går det åt nästan 8L olja, vet ej på de modellerna du letar efter. Men å andra sidan är det värt det pga du servar 1gng per år då bmw har Longlife olja som ska bytas enligt datorn typ varje 3-4000 mil (skadligt lång intervall enligt mig)


Byter min hos BMW på 2600 mil. Det är det tidigaste man är välkommen in för oljebyte och det brukar jag tajma in ganska exakt.


Vad kostar ditt oljebyte? Byter de partikelfilter oxå? 2600mil tycker jag är för mycket, jag brukar lämna in efter ca 1500-2000mil eller runt ett år från senaste servicen..


Ett måste på en bil nuförtiden är ju självklart automatisk baklucka, eller elektrisk baklucka eller vad det nu kallas


Oljebyte på en ny BMW ingår gratis i 3år / 8000 mil.... Jag har inte haft någon av mina Beemers längre än så. Att byta olja oftare än vad bilen/BMW/verkstaden rekommenderar är helt onödigt. Gjort det på tidigare bilar (och då fått betala dom extra oljebytena själv) men INGEN och jag menar INGEN är beredd att betala extra för bilen när den är begagnad för att man gjort extra servicear. Således är det helt bortkastade pengar. Partikelfilter byts vara vid behov - först runt 20 000 mil talas det ju om. Aldrig råkat ut för det på någon av mina varesig lågmilade eller långmilade bilar. Morsan fick betala typ 3000 för oljeservice på sin 316d nu då den passerat dom tre åren.


Förutom standard, så farthållare, shadow-lines, taklucka, svart skinn med ädelträ och hi-fi ljudet är lagom på dessa halvlyx åk:) Vad är skillanden på hi-fi och vanlig radio/cd om hur mkt skillnad det gör ljudkvalesorts mässigt?


Hifi Pro paketet gör MASSOR med ljudet från standardhögtalarna. Mer ljud (fler högtalare) och mer effekt. Från att vara riktigt tråkigt ljud så blir det med lite inställningar ett riktigt bra ljud med Hifi pro. Håller även med gällande utrustning du pratar om (förutom att jag inte gillar svart skinn så valde Oyster/svart istället)


Nämde egentligen inte pendlingen med flit, vill veta vad ni tycker om modellerna.. Men jag har pendlat 15mil varje dag med subban, och BMW kommer bli det samma..Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka