Köpråd: Avgasrör eller slutdämpare?

Hej! Jag har en Toyota Corolla '93 som jag vill få lite mer kraft i och vill gärna att den ska låta lite grymmare, så jag funderade på ett nytt avgassystem. Hur svårt är det att installera? Är det möjligt för någon som inte har väldigt mycket erfarenhet? Borde jag byta ut hela systemet eller borde jag bara byta ut dämparen? I båda fallen, några förslag? Ska helst inte kosta jättemycket...Svar på inlägget: Köpråd: Avgasrör eller slutdämpare?Räkna inte med mer effekt men mer ljud får du iaf, räcker nog att byta slutdämparen om inte resten börjar bli dåligt


Nej jag menade allmänt, att jag vill få mer effekt + ljud, och första steget (efter sportluftfilter) får nog bli dämpare (:


I och med att det är en sugmotor så vill den ha lite mottryck. Hade det varit en turbo så hade det inte varit några problem med att ha grövre avgassystem, men nu med så få litrar så skall man inte börja experimentera med allt för grova rör, för då tappar man i stället effekt. Nu vet jag inte hur originalsystemet är draget mer än på min egen 323:a som är mycket äldre, men ett tvåtum efter katalysatorn, med en burk i slutet kanske vore något? Någon får såklart rätta mig om jag har fel. Edit: Håller även med om att det kanske till en början går att laborera med andra ljuddämpare, som ett första steg.


Sportluftfilter ger knappt ingen effektökning. /Benny


Jag är väl medveten om att sportluftfilter inte ger någon direkt effektökning, men det låter och ser nice ut ^^


Är du ute efter effekt är det bättre att köpa en bil med en mindre trist motor i från början Att få skjuts i den du har kostar alldeles för mycket pengar.


hmm jag misstänkte att det skulle bli så... men men, då får man väl iaf göra denna så snygg som möjligt då, och skaffa en snabb bil senare! ^^ Något förslag på en bra slutdämpare som låter bra?


Beroende på hur det sitter, så är det både ja och nej. Är det så här: ..så ger det absolut ingenting. Visst, det ser flashigt ut kanske men..mja. Däremot om man monterar filtret där det verkligen strömmar till kalluft, så här: ..så är det faktiskt erkänt att det på vissa motorer ger ett antal hästkrafter.


Åtmindstånde en Celica om man vill hålla sig till Toyota. /Benny


Kallare luft är ju effektivare, det är sant. /Benny


Skulle detta kunna vara något? http://www.collexstyling.se/slutdampare . las/4726-0


Den verkar väl okay, såg att det var 3" ingång. Det gäller bara att få ihop det med ditt rör som förmodligen inte är 3". /Benny


Vill du höra en massa bröl och förlora effekt så..visst. Själv hade jag tittat på olika Simons-burkar i stället. Visst, många säger att kvalitén är lite sisådär men dom är billiga och enkla att laborera med, och en bra början.


Läste du att det även var med fyrtums öppning i slutet? En sån liten motor och en sådan grov ljuddämpare..


Samma dämpare finns med 2.5" ingång. Simons dämparna jag hittat (på mekonomen) kostar 3 gånger mer, jag hade gärna köpt bättre prylar, men har ju inte väldigt mycket pengar Visst, klart kan jag ju spara ihop till en dyrare dämpare, om det verkligen är någon större skillnad


Alltså bara för att förklara; jag kan ingenting... men jag vill gärna lära mig (:


Lät överjävligt dyrt på Mekonomen i så fall. Jag köper avgasgrejer på ett ställe här i stan och där var det humanare priser. Men du gör såklart som du vill. Tror dock inte du kommer bli glad över den "ljuddämparens" prestationer.


Eller oxå så kör du med denna bil ett tag och spar lite pengar om det går sedan så köper du en annan bil med mera potiental. Det är ett annat alternativ mot att kosta på en bil som ändå det inte blir så mycket av. Ta inte detta som ett påhopp utan ett sätt att komma närmare en roligare bil. /Benny


Jo... det är nog en bra idéKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka