Köpråd: Högtalare och bas

Hej! Jag vill få bättre ljud i min 855 så jag tänkte börja med att köpa bas och senare högtalare. Så jag skulle vilja ha lite köpråd. har kollat runt lite på blocket och olika webbutiker men jag är en total nybörjare när det gäller billjud så jag vet inte vad som är bra och vad som är skräp. Högtalare är inte super viktigt och kan vänta då original funkar ok. Har en budget på runt 3500 för bas och 2500 för högtalare. Här är några saker jag har kollat på:http://www.stylingbutiken.se/urox-thund . ats/2512-0 http://www.mds.se/product.html/mds-eagl . rettyPhoto http://www.ljudstudion.se/fusion-baspak . c-369.aspxSvar på inlägget: Köpråd: Högtalare och basNu tänker du lite omvänt. Framsystemet är det viktigaste Det ska även kunna att möta upp basarna annars kommer det att bli pannkaka av allt och det enda du kommer att höra är massa bas (inte så roligt) Men ska ändå ge dig lite tips Baslåda med slutsteg : http://www.bilradiohuset.se/product.htm . gory_id=51 Framsystem : http://www.dbakuten.se/paketlosningar/s . fIO0Y1M_-Q Lägg sen så mycket pengar du kan på att försöka dämpa bilen bra.


Här kommer ett förslag ifrån mej Baslåda http://www.pmshopen.se/hertz-dbx-253/1065-0 Steg http://www.pmshopen.se/dls-xm10/1116-0 Summa: 2690:-


Nu kommer jag kanske bli dumförklarad av alla audiofiler här på gorg, men jag skulle säga att basen inte är lika viktigt som framsystemet. Med det vill jag säga att du borde lägga mer pengar på ett ordentligt framsystem (med slutsteg), än på basen.. Det flesta basar klarar att lämna just basljud, med rätt steg, rätt baslåda osv så kan man få bra basljud från ett billigare baselement (nu menar jag inte att du ska köpa tex en denver bas). Det är dock dumt att snåla in på framsystemet då det är där man vill höra detaljerna i ljudet.


Okej då blir det ett framsystem först. Gissar att jag behöver en adapter om jag köper den? Funker den här? http://www.dbakuten.se/bilspecifika-pro . fJdzo30Exg Får man kablar med framsystemet eller måste jag köpa till? Och vilka kablar ska jag köpa då?


Funkar fint. Annars kan man bygga egna tingar i mdf. Högtalarkablar får du köpa. dessa funkar fint http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=365203Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka